bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Döden går ronden : ett..
Kameleonten : en Eva E..
Mord under julgranen
Mördaren kommer om natten
Liknande böcker:
Äldre dam med onda avs..
 H. Tursten
Kungens lilla piga
 U. Trenter
Döden i Kattilakoski
 M. Müller
Den som haver barnen kär
 V. Höglund
Växande hot
 B. Mårtensson
Den andra arvingen
 D. Eden
Kallt stål
 M. Kelly
Ulv i fårakläder
 L. H Staaf
De bedårande lögnerskorna
 H. Stjernström
Död på kredit
 M. Yorke

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerModellmördaren

 
Författare: Anders Lundgren
Genre: Deckare
Ämnesord: mord, kärlek, spänning, modehus, sex, 60-tal, seriemördare, nordisk mytologi
Utgivningsår: 2014
ISBN: 9789175651019
 
Spänning:  9
Romantik:  5

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Den tredje och troligtvis avslutande deckaren i den uppskattade trilogin om den unga privatdetektiven Eva Ekström som löser brott i sextiotalets Sverige!

Tre unga modeller mördas på kort tid efter varandra, och alla har de en sak gemensamt. De arbetade alla på det fashionabla Modehuset i centrala Stockholm. Tidningarna samt polisen börjar genast söka efter den efterspanade "Modellmördaren" men utan resultat.
Privatdetektiven Eva Ekström får då rycka in och tvingas gå undercover som fotomodell på Modehuset, i hopp om att finna den skyldige. Men det blir inget lätt jobb för Eva. Huset kryllar av misstänkta. Och Eva förstår snart att hon åter igen kan tvingas sätta livet på spel för att finna den skyldige.
Och som om det inte räckte, så rymmer den extremt farliga Gunvor Ljung från Beckomberga. Gunvor anser att Eva har förstört hela hennes liv, och nu ska hon ta tillbaka det. Genom att mörda Eva!

Modellmördaren är en skrämmande skildring om ondska, mobbning, utanförskap och sinnessjukdom. Ingenting för känsliga läsare!

Medelbetyg: 5 (1 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Modellmördaren :


BlommigaBarbro 2017-02-14 22:46
Det här är den tredje deckaren av fem som Anders Lundgren skrivit om unga privatdetektiven Eva Ekström som i sent 50/tidigt 60-tal löser makabra brott i Sverige. Det här är andra gången som jag läser den här mycket spännande och blodiga deckaren som verkligen sticker ut bland mängden av ganska trista dussindeckare.
Jag tycker mycket om karaktärerna, Eva, hennes pojkvän Kalle och kommissarien Börje Grankvist. Även om det inte är lika mycket humor i den här boken som i föregångaren: Mord under julgranen- så finns där ändå en viss svart humor och det tillsammans med intrigen och det mycket speciella persongalleriet så gör det den här boken till en riktigt bra, spännande och humoristisk bladvändare där jag som läsare hela tiden måste få veta vad som ska komma att hända.
En mycket stark 5:a i betyg från mig. Kan varmt rekommendera den här samt författarens andra deckare. Men läs dem i ordning, man tjänar mycket på det!
Nu tänker jag fortsätta med bok 4 i ordningen!
Betyg 5KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Modellmördaren


  Köp boken som film på cdon: