bokrecensioner boktips

Kameleonten : en Eva Ekström deckare

Författare: Anders Lundgren
Genre: Deckare
Ämnesord: mord, humor, kärlek, spänning, fjällbacka, sex, seriemördare, svart humor
Utgivningsår: 2015
ISBN: 9789175652351


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

En liten flicka kidnappas och modern som är gammal klasskamrat till privatdetektiv Eva Ekström anställer henne i hopp om att hon kan finna flickan. Samtidigt mördas en nära släkting till flickan Hanna brutalt, vilket får Eva att ana en koppling till mordet och kidnappningen.
Som av en slump kommer Eva samtidigt över en mystisk gammal anteckningsbok, daterad 1924 i Fjällbacka. Motvilligt börjar Eva läsa om unga Arvid som levde under fasansfulla former trettiosex år tidigare. Eva förstår dock inte kopplingen mellan anteckningsboken, fallet med den kidnappade flickan, samt den mördade släktingen. Inte förrän långt senare lyckas hon koppla ihop de tre fallen, men då kanske alltsamman redan är försent. För det finns nämligen någon i idylliska Fjällbacka som kan gå över lik för att få som den vill.
Eva är på spår efter en livsfarlig hemlighet. En hemlighet som någon ansträngt sig med att bevara. Endast en sak är säker. Och det är att blod kommer att spillas. Om och om igen...
Medelbetyg: 5 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Kameleonten : en Eva Ekström deckare :
2017-02-20 22:04
Det här är den fjärde boken i serien av fem om den unga privatdetektiven Eva Ekström och hennes fästman Kalle som löser brott i 60-talets Sverige. Det här är den andra gången som jag läser den här mycket spännande och humoristiska deckaren, och den är minst lika bra som första gången jag läste den.
En seriemördare härjar i Fjällbacka, en galen seriemördare som Eva försöker finna samtidigt som en liten flicka kidnappas. Detta blandas med svart underfundig humor och lite sex. En mycket spännande och humoristisk deckare som verkligen sticker ut i deckarträsket. Mycket tack vare de härligt udda personligheterna som förekommer, Tekla Orre som förekom redan i "Mord under julgranen" är utan tvekan en av de roligaste karaktärer jag någonsin läst om. Mycket bättre än Läckberg & co. Kan varmt rekommenderas!
Mitt betyg, blir en mycket stark 5:a!
Nu ska jag åter igen läsa den sista boken i serien!
Betyg 5Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Kameleonten : en Eva Ekström deckare
Liknande böcker:
Pastorsänkan
 K. Johansson
Rosenkavaljeren
 S. Trenter
Windsorknuten
 S. Bennett
Mordet i prästgården
 A. Christie
Lelo
 M. Grönholm
Flaubert & Brooke
 B. Danielsson
Grodmuggen
 U. Trenter