bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Döden går ronden : ett..
Kameleonten : en Eva E..
Modellmördaren
Mördaren kommer om natten
Liknande böcker:
Rika barn leka häst
 U. Trenter
Miss Pym ingriper
 J. Tey
Inga fler hemligheter
 E. Brunn
Fruktans hus
 M. Ahlstedt
Christine Falls
 B. Black
Maigret och den unga döda
 G. Simenon
Maigret tar miste
 G. Simenon
Maigret och den gamla..
 G. Simenon
Domaredans
 U. Durling
Tolv timmar
 S. Wilding

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerMord under julgranen

 
Författare: Anders Lundgren
Genre: Deckare
Ämnesord: mord, humor, kärlek, spänning, jul, svart humor, 50-tal, sex, vålnad
Utgivningsår: 2014
ISBN: 9789175651828
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Den andra fristående deckaren i en planerad trilogi med den unga privatdetektiven Eva Ekström som löser brott i sextiotalets Sverige!

14 Misstänkta * 1 Mördad * Vem är mördaren?

"Jag har sett spöket Barbro, hon är här!" Syster Svensson skriker detta inför de andra gästerna, med uppspärrade pupiller och bankande hjärta. Ingen tar dock den extremt religiösa Syster på allvar, istället börjar julfirandet på allvar och snart har de andra gästerna redan glömt bort vad den upprörda kvinnan sagt. Men så händer det som inte får hända.
Syster Svensson ramlar ihop död under julgranen- förgiftad! Det går snart uppför de andra gästerna att mördaren finns bland dem. Kriminalkommissarie Börje Grankvist arresterar dock en tänkbar mördare, något som lugnar ner de resterande gästerna. Men så börjar fler bybor i lilla Skebobruk att hittas döda, alla förgiftade med samma gift som dödade Syster. Panik och terror bryter ut när byborna förstår att mördaren bara har börjat med sin slakt.
Eva Ekström som befinner sig i Skebobruk för att bevittna sin väninnas bröllop, blir snart indragen i hela mordhärvan. Hon förstår snabbt att polisen fångat fel mördare.
Det blir ytterligare en gång upp till henne att lösa mordhistorien där bland annat en homosexuell Hollywoodstjärna, en alkoholiserad sjuksköterska, en läkare som lever dubbelliv och ett kedjerökande hembiträde figurerar som misstänkta.
Kommer det att bli en god jul för invånarna i Skebobruk?

Medelbetyg: 5 (1 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Mord under julgranen :


BlommigaBarbro 2017-02-08 22:31
Det här är andra gången som jag läser Anders Lundgrens jättemysiga deckare: Mord under julgranen som är bok nummer 2 av 5 om den unga privatdetektiven Eva Ekström som ensam kvinna i en ganska mansdominerad värld löser brott i 50 och 60-talets Sverige.
Jag tycker lika mycket om den här boken nu en andra gång som jag gjorde när jag först läste den. Morden sker på löpande band, det är spännande och otäckt värre. Men till skillnad från många andra snustorra deckare blandar författaren skickligt in svart ganska makaber humor i texten tillsammans med riktiga underhållande karaktärer. Eftersom författaren ännu inte skrivit något ny deckare så läser jag med nöje om hans tidigare böcker. Jag börjar genast med bok nummer 3 i ordningen.
Jag kan varmt rekommendera "Mord under julgranen" till alla er som liksom jag älskar deckare, och som dessutom tycker om svart humor. En stark 5:a får boken i betyg av mig!
Betyg 5KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Mord under julgranen


  Köp boken som film på cdon: