bokrecensioner boktips

Vattenfolkets land

Författare: Eric Leijonhufvud
Genre: Fantasy
Ämnesord: äventyr
Utgivningsår: 1981


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Vattenfolkets land är en spänningsfylld äventysrberättelse som med obändig fantasikraft skapar sin egna värld. I handlingens centrum står den mörke Heydran, en särling vars härkomst är höljd i dunkel och han är huvudpersonen i den sagolika kedja händelser som medoemotståndlig kraft driver romanen framåt.
Medelbetyg: 4,33 (6 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Vattenfolkets land :
2004-09-08 01:49
Gillar själva samhället som beskrivs i boken, därav lite högre poäng. Boken håller dock inte riktig Fantasystandard.
Den utspelar sig en medeltidmiljö som befolkas av vattenfolket ett fredligt folk som lever tillsammans med naturen. Hjälte i den första romanen är särlingen Heydran, som aviker från resten av vattenfolket genom att vara mörkhyad medans alla andra i vattenfolket är ljushyade. Han och hans färdkamrat Remar ger sig ut för att jaga ett sjömonster som lever i vattnet, och som i bland kommer och äter upp oförsiktiga fiskare. De två färdkamraterna skiljs dock åt när heydran ramlar ner för ett högt vattenfall och Heydran hamlar mitt i den okända världen utanför vattenfolkets land.

Lovorden på bokens baksida är att ta med en nypa salt...
Betyg 4
2004-12-11 13:58

Det spelar ingen roll vad folk säger, vilket betyg kritikerna sätter. Denna bokserien ÄR och kommer alltid och vara den bästa som skrivits. Man bildar sig en egen värld, man besöker alla de mystiska platserna, man lär känna Heydran, Eleni och alla andra personer som man träffar.. Sättet som författaren skriver på är precis som en författare SKA skriva på enligt mig... TACK för de här böckerna, ingen bok har gjort så mycket för mig som denna.
Betyg 5
2006-01-11 17:32
Vattenfolkets land

Författare: Eric Leijonhufvud

Utgivningsår: 1981

Bokförlag: P. A. Nordstedt & Söners Förlag, Stockholm

Omslag: Kaj Wistbacka

Genre: Fantasy

Ämnesord: Äventyr

Vattenfolkets land är den mest spänningsfyllda äventyrsberättelse jag läst. Boken som endast är grundad på en oerhörd fantasi gör att man bildar sig en egen värld, man besöker alla de mystiska platserna, man lär känna personerna i denna fantastiska berättelse.
I handlingens centrum står den mörke Heydran, en särling vars härkomst är höljd i dunkel och han är huvudpersonen i den sagolika kedja händelser som med en oemotståndlig kraft driver romanen framåt.

Heydran har på något säreget sätt kommit inflytandes till vattenfolkets land norrifrån och blivit upptäck av en fiskare från vattenfolket, som tagit hand om honom men sedan dött 1 år senare. Fiskarens hustru hade fortsatt att ge denne vård ända tills det att även hon dog 5 år senare.
Sedan dess hade utbölingen, till skillnad från alla de andra i vattnet, fått klara sig själv. Med sitt annorlunda utseende, svart hår och ljusbrun hy, hade han alltid betraktats som en främmande fågel. Han var mycket stark och kvick, men kunde i vissa fall uppträda överlägset och en aning hånfullt, varför han inte var särskilt populär bland vare sig barn eller vuxna.
Med tiden skaffar sig Heydran en något yngre vän, Remar. Och tillsammans ger dom sig ut för att jaga ett sjömonster som lever i vattnet. Sjömonstret kommer ibland och äter upp folket från vattnet, men den dagen Heydrans hemliga älskarinna och Remars syster Lejel blir offer för det hemska odjuret, bestämmer de sig båda för att ge sig ut och döda monstret.
Heydran med sitt mod lyckas döda odjuret, men de två färdkamraterna skiljs dock åt när Heydran i kampen tycks ramla ner för ett högt vattenfall. Remar återvänder till sitt folk i tron om att Heydran dött när han ramlat utför världens ände. Men i själva verket hamnar Heydran mitt i den okända världen utanför vattenfolkets land. En värld man inte ens visste fanns.

Språk: Boken är lättläst med en del tillbakablickar och varierande mellan långa och korta meningar. Det är mycket beskrivande och många dialoger. Boken är uppdelad i fyra olika delar där man följer berättelsen från bland annat Heydrans och Remars perspektiv. Hela boken innehåller sammanlagt 24 olika långa kapitel.

Miljö: Berättelsen utspelar sig en medeltidmiljö som befolkas av vattenfolket ett fredligt folk som lever tillsammans med naturen.

Omdöme: Jag kan nästan inte beskriva vad jag känner för den här boken med ord. Den var helt fantastisk, otrolig, underbar att läsa. Spännande från början till slut, handlingen var mycket givande och lätt att förstå. Det spelar ingen roll vad folk säger eller vilket betyg kritikerna sätter, den här boken är för mig hittills den bästa som skrivits. Sättet som författaren skriver på är precis som en författare borde skriva på enligt mig. TACK för den här boken, ingen bok har ännu gjort så mycket för mig som denna.
”Detta är en berättelse från tid som har varit eller skall komma – från land som fanns eller skulle ha funnits – om människors strävan, som alltid skall finnas.”
Betyg 5
2014-04-17 15:52
Kanonbra fantasy som jag hoppas att någon ger ut som e-bok nu när den inte längre trycks. Välskriven och med ett viktigt budskap.
Betyg 4Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Vattenfolkets land
Liknande böcker:
Odinsbarn
 S. Pettersen
Odinsbarn
 S. Pettersen
Odinsbarn
 S. Pettersen
De fallna
 M. Peterberg
Serafers drömmar
 O. Wikander
Nordiska myter
 N. Gaiman
Samma Författare: