bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Baby Jane
När duvorna försvann
Stalins kossor
Utrensning
Liknande böcker:
1794
 N. Natt och Dag
Sanning och skvaller
 C. Sittenfeld
Belle
 L. Pearse
Lyktsken
 M. Ondaatje
Under floden
 S. Nordstrand
Führerns barnmorska
 M. Robotham
Pojken som följde med..
 J. Dronfield
Kära Madame de Staël
 E. Lundström
Aednan
 L. Axelsson
Den svarta systern
 D. Edqvist

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerNorma

 
Författare: Sofi Oksanen
Genre: Roman
Ämnesord: historia, hår
Utgivningsår: 2016
ISBN: 9789100163990
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Normas hår är övernaturligt, det växer onormalt snabbt och påverkas av minsta skiftning i hennes humör. Detta är både till välsignelse och förbannelse. Norma och hennes mamma Anita har hela livet kämpat för att hålla det hemligt och skydda Norma från att betraktas som ett missfoster.
Plötsligt dör Anita i något som kanske inte bara är en olycka och Norma blir ensam i världen.
Foton och videoinspelningar i Anitas hem visar att hon visste mycket mer om det som drabbat hennes dotter än hon låtsats om.
För att få veta vem som är ansvarig för mammans död börjar Norma arbeta på den frisersalong där Anita var anställd. Men precis som Norma har sina baktankar med att börja arbeta i salongen, har arbetsgivaren och överhuvudet i ägarfamiljen sina motiv för att dra in henne i härvan. Snärjd i ett nät av svek och paranoja kämpar Norma för sanningen och för sin frihet.
Sofi Oksanens Norma är ett mörkt familjedrama med magiska undertoner. Oksanen väver elegant ihop det förflutna med nutiden och trollbinder läsaren med sin nya gestalt, Norma.

Medelbetyg: 1,33 (3 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Norma :


BlommigaBarbro 2016-12-16 02:08
Totalt meningslös.
Betyg 1

animisha 2017-08-04 05:41
Oksanen anstränger sig i början inte det minsta för att förklara vem som är vem, eller för att lägga ut något lockande som suger in mig i berättelsen. Varför ska jag läsa om dessa människor? Varför ska jag bry mig om vad som händer? Jag vet inte. En sak vet jag, den här boken är inte för mig.
Betyg 1

eggyolk 2019-03-06 17:16
Sofi är en bra författare som kan använda språket på ett bra sätt. I hennes tidigare böcker har jag verkligen kunnat leva mig in i och gillat handlingen men denna bok måste jag tyvärr säga var helt ointressant. Jag förstår poängen och utgångspunkten för boken (själva iden för handlingen) hade kunnat bilda en fin och trivsam roman men personerna, tidförloppet och för lite bakgrundsinformation istället bidrog till en plågsam och osammanhängande läsning. Alla tycker olika, absolut, men vill du läsa något övernaturligt med spänning och bra flyt är detta inte boken för dig (även om baksidan verkar lockande). Jag skulle istället rekommendera den här boken till någon riktig allätare som inte kräver sammanhang bara ord i flöde.
Betyg 2KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Norma


  Köp boken som film på cdon: