bokrecensioner boktips

När duvorna försvann

Författare: Sofi Oksanen
Genre: Historisk roman
Ämnesord: filosofi, krig, mat, hälsa, mord, psykologi, natur, historia, kärlek, ungdom
ISBN: 9789100138523


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

När duvorna försvann är en skildring av ett mycket olyckligt äktenskap. Det är en roman om människors val. Trohet och otrohet, anpassning och oförmåga till anpassning i ett land vars öde är att falla i erövrarnas händer.
När duvorna förvann är en berättelse om ockupation, motstånd och förräderi i Estland under och efter andra världskriget. Det är också den efterlängtade nya romanen av den finska litteraturens klaraste stjärna, Sofi Oksanen.

Utdrag ur boken:
De hade gett sig i väg, lämnat rummet som var svalt av brännvinsstank, och när han gick över gården var han hela tiden rädd för att någon av fångarna skulle känna igen honom och ropa hans namn.
Medelbetyg: 3,33 (3 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av När duvorna försvann :
2014-03-12 07:44
Sofi Oksanen gör en bra skildring hur det är att leva i ett splittrat Estland där kampen står mellan boljevikerna och tyskarna. För de enskilda är det inte lätt, då de riskerar att hamna som tvångsrekyterade på båda sidor. Det är ont om livsmedel och smuggling förekommer i stort. Det finns motståndsmän och förrädare. Romanen talar för sig själv och det är intressant att följa huvudkaktärernas öden. Det känns som en förmån att fått ta del av berättelsen.
Betyg 3
2016-09-09 11:32
Huvudperson är en obehaglig kappvändare.
Avslutar inte läsningen. Romanen är alldeles för komplicerad för mig, både till uppbyggnad och språk. Hoppet i tid skapar bara förvirring. Ska en bra författare inte anstränga sig lite för läsaren?
Betyg 2
Liknande böcker:
Aftonen och morgonen
 K. Follet
Kommer aldrig solen
 E. Rydsjö
Karolinas Poltava
 E. Rydsjö
Härskaren
 S. Scarrow
Att färdas i motvind
 M. Haraldsson
Cilkas Resa
 H. Morris
1794
 N. Natt och Dag
Führerns barnmorska
 M. Robotham
Pojken som följde med..
 J. Dronfield