bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Familjen jag hade
Porträtt av crackmissb..
Liknande böcker:
Har jag en dålig dag k..
 C. Unge
Himlen kan vänta
 L. Gray
Fristen
 P. Levi
Konsten att fejka arab..
 L. Liman
Här är mitt liv
 L. Holmqvist
Timme för timme dag fö..
 C. Peters
Ända in i märgen
 A. Taesler
Och i Wienerwald står..
 E. Åsbrink
Den tyske officerens h..
 E. Hahn Beer
Nordkorea
 E. Kim

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerPorträtt av crack missbrukaren som ung

 
Författare: Bill Clegg
Genre: Biografi
Ämnesord: depression, psykologi, missbruk
Utgivningsår: 2010
ISBN: 9789186603038
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Bevaka
Varför vill en extremt framgångsrik ung man försvinna? Varför lämnar han sitt framgångsrika arbete på en litterär agentur han själv byggt upp, sviker sin kärleksfulle pojkvän som gett honom många chanser, överger vänner som stått vid hans sida?
Orsaken är att han i hemlighet missbrukar crack. Bill Clegg beskriver hur han dras allt starkare till drogen som har honom i sitt fasta grepp. I scen efter scen fångar han dramat, spänningen och de paranoida mardrömmarna i hans hemliga liv den befriande kicken som han skaffar sig om och om igen och som till slut nästan leder till döden. Han berättar hur det kom sig att han blev missbrukare, hur spåren leder tillbaka till hans uppväxt.
Han skriver, tufft, ärligt och vackert om sitt eget liv i en memoar som ingen förblir oberörd av.

Sagt om boken:

Porträtt av crackmissbrukaren som ung är en omedelbar klassiker.
Andrew O'Hagan, författare

Som Räddaren i nöden på crack. Fast glöm jämförelserna. Läs boken.
Michael Cunningham, författare

Bill Cleggs fängslande memoarer är en upprörande, hårresande och otroligt läsvärd berättelse om en man som stiger ner i drogernas helvete. Att Clegg överlevt så att han kan berätta sin historia är förbluffande. Att han lyckats fånga detaljerna i sina erfarenheter med sådan skönhet är ännu mer fantastiskt. Oförglömlig.
Danielle Trussoni, författare

Därför ger jag ut Porträtt av crackmissbrukaren som ung:
Jag älskar den här boken, från första till sista sidan. Och det trots att jag i jobbet nu läst den tre gånger eftersom jag också översatt den Det kan bero på det avskalade men nyansrika språket; på miljöerna vår huvudperson går mot sin undergång inhyst på några av New Yorks trendigaste hotell, men uppsöker också de sjaskigaste av stadens bakgator; och på själva berättelsen som drabbar alla som bryr sig om andra människor och deras sätt att försöka överleva.

Jag träffade författaren, Bill Clegg, när han var ny som egen litterär agent. Han framstod som urtypen av framgångsrik, snygg och vältalig newyorkbo. Sedan försvann han märkligt under flera år. Vart tog han vägen? Det är vad den här boken handlar om. Hur han bakom den prydliga fasaden levde i ett svårt crackmissbruk. Hur han besökte offentliga toaletter för kravlös sex, svek sina vänner, sin sambo, sina arbetskamrater Det var som ett långsamt självmord som misslyckades. Det här är hans berättelse, en berättelse som handlar om liv och hopp trots allt.
Annika

Utdrag ur boken:
Mitt huvud dånar av allt prat om poliser i lägenheten, åklagarena akter, arrestering. Jag blir som förstelnad. Jag står där och har ingen aning om vad jag ska ta mig till. Jag vill springa därifrån. Jag vill att Noah ska hålla om mig. Jag vill bli hög och sudda bort allt det här. Jag vill bli utsuddad.

Medelbetyg: 4 (1 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Porträtt av crack missbrukaren som ung :


bonadea 2016-09-01 08:20
En hemsk skildring av hur det är att befinna sig i djupt i missbruket. Bill är en framgångsrik ung kille som bygger upp sitt nystartade företag när pressen blir för stor och han tar ett återfall. Det går fort nerför och berättelsen ger en bild av hur fort sjukdomsförloppet sprider sig, paranojan och besattheten får grep om Bill och han är villig att ge upp hela sitt liv för drogen.

Rekomenderar boken.
Betyg 4KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Porträtt av crack missbrukaren som ung


  Köp boken som film på cdon: