bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Liknande böcker:
Snälla pappa, sluta
 C. Walker
Fire and Fury: Donald..
 M. Wolff
Hit med flaskan! : han..
 E. Knyckare
Fear Bubble
 A. Middleton
Förste man in : att le..
 A. Middleton
Kvinnor förändrar världen
 M. Gates
Bernadotte för Sverige..
 H. Lindqvist
Jag andas, alltså finn..
 C. Cederquist
Fyra om dagen
 C. Hagberg
Nyfikenhet och förundr..
 R. Dawkins

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerRövardotter

 
Författare: Jackie Ferm
Genre: Biografi
ISBN: 9789187441233
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Rövardotter är den sanna berättelsen om en uppväxt utlämnad till myndigheter och kärleksfulla brev från en psykopat.

Samma dag som Lars Ferm, även känd som Lars-Inge Svartenbrandt, släpps efter fem års fängelse ger hans dotter ut boken som inte gömmer undan familjehemligheterna.

I Rövardotter skriver Jackie Ferm om livet i en söndertrasad familj, om utsattheten och missförhållandena i fosterfamiljer och på behandlingshem, och om att vara ensam och övergiven.

Hennes enda trygghet är den älskande pappans innerliga brev, som han regelbundet skickar från de olika fängelser han sitter på. Hans tankar om livet och faderliga råd som exempelvis om hur man rånar en bank löper som en röd tråd genom hennes livsberättelse.

Rövardotter är skriven av en utflippad, gränslös, vacker och farlig rövardotter som bestämt sig att ta revansch på livet. Det är en berättelse om att inte ge upp, om att trotsa det sociala arvet och om att skapa sig en egen identitet även om det innebär att klä av sig naken inför hela svenska folket.

Jackie Ferm är tjugotre år gammal. Hon bor i Stockholm och kämpar varje dag för att skapa sig ett liv där hon kan sig trygg och våga älska.

I Rövardotter har Ola Brising gett henne förmågan att skildra uppväxten med en intensiv närvaro. Med stor inlevelse och fin gestaltning ger han liv åt hennes upplevelser på ett som griper läsaren med lika mycket fascination som smärta. Det är en berättelse som är lika arg, som sorgsen, stark och bräcklig.

Jag har fått veta av mina föräldrar att jag gjordes på mentalsjukhuset i Säter. Mellan Glöggen och Karl Johan Jonssons celler, de två värsta dårarna på hela Säter. När jag kom till världen satt pappa inne.


Medelbetyg: 5 (1 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Rövardotter :


bokfrun 2016-01-16 09:45
Detta var en bra bok faktiskt! Jag hade inte så höga förväntningar eftersom jag inte är ett stort fan av författaren. Men boken var över förväntan och väldigt välskriven.
Så jag får svälja mina förutfattade meningar och helt enkelt erkänna att det var en mycket bra bok!

Dock testade jag på något nytt denna gången. Jag fick ett erbjudande om att prova på appen storytel gratis, så jag laddade hem det och lyssnade på denna bok. Föredrar faktiskt att läsa böckerna själv känner jag, även om det var skönt att ligga ute i solen och bara blunda och lyssna. Dock känns det som om det går fortare att läsa dem själv ( såg i och försig när boken var klar att man kunde ändra hastighet) och ibland när det är självbiografier så kan det finnas bilder med och det kan alltid vara roligt att se vilket man missar när man bara lyssnar. Och jag föredrar helt enkelt att ha boken i mina egna ägor!
Men jag ska ge det en chans och lyssna på några till. (Detta blev ju en väldigt lång avstickare :-p)
Betyg 5KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Rövardotter


  Köp boken som film på cdon: