bokrecensioner boktips

Bombmannens testamente

Författare: Lena Ebervall & Per E Samuelson
Genre: Roman
Ämnesord: politik, mord, historia, spänning
Utgivningsår: 2015
ISBN: 9789175790862


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Han var en alldeles vanlig man. En medelsvensson med bil, sommarstuga och båt. En alldaglig tjänsteman, närmast småtråkig.

Men så drabbade orättvisan honom i form av en felaktig skatteskuld. Och det blev starten på en räcka händelser som skulle leda till det mest omtalade brottet i modern tid i Sverige.

Fast det var inte bara de nitiska och oförlåtande skattmasarna som vände upp och ner på Lars Tingströms liv. Det fanns en kvinna med i spelet också. Hon var hans livs stora kärlek. Och om det inte varit för hennes svek hade kanske ödet gestaltat sig annorlunda för en väldig massa människor.

Lars Tingströms drevs från sitt ordentliga tjänstemannaliv till Kumlabunkern, han blev Bombmannen med hela svenska folket, han var skyldig till flera människors död och han tvingades av omständigheterna rakt in i armarna på en av Sveriges farligaste personer. På Kumla lades grunden till en ödesdiger vänskap som skulle krossa det svenska folkhemmet för gott.

Advokaterna Lena Ebervall och Per E Samuelson har skrivit en roman om Lars Tingströms liv, om vad mygel och maktmissbruk kan driva en medborgare till och om hur Tingström för evigt skulle skriva in sig i den svenska kriminalhistorien.
Medelbetyg: 4,5 (2 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Bombmannens testamente :
2015-09-02 20:54
En oerhört välskriven och spännande roman om Lars Tingström och händelserna som ledde till Palmemordet. En sträckläsningsbok som jag hade svårt att lägga ifrån mig. Mycket bra flyt. Kan varmt rekommenderas!
Betyg 5
2016-09-30 21:06
Intressant! Spännande. Känns bitvis lite billig.
Betyg 4
Liknande böcker:
Ensam tant i Ryssland
 L. Linderborg
John Carter och dödens..
 E. Burroughs
Vända hem
 Y. Gyasi
En doft av jasmin
 E. Nord
Tarzans son
 E. Burroughs
Aftonen och morgonen
 K. Follet
John Carter och Marsju..
 E. Burroughs
Kommer aldrig solen
 E. Rydsjö
Karolinas Poltava
 E. Rydsjö
Härskaren
 S. Scarrow