bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Bländverk
Dalen som dränktes
Dalziels död
De dödas samtal
Det mörka arvet
Döden löser alla problem.
Dödsmässa
En dans på rosor
Främlingars hus
Godmorgon midnatt
Hämnden
I minnenas tecken
Under jorden
Återkallad till livet
Liknande böcker:
Kallt stål
 M. Kelly
Ulv i fårakläder
 L. H Staaf
De bedårande lögnerskorna
 H. Stjernström
Död på kredit
 M. Yorke
Kyssar & Döden
 M. Björk
Blodsband
 I. Hedström
The Drop
 D. Lehane
Aldrig glömma
 B. Peruzzi
Ingen lämnas kvar
 D. Öhrlund
Kärlek börjar med mord
 M. Willander

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerMysteriespel

 
Författare: Reginald Hill
Genre: Deckare
Ämnesord: mord, spänning
ISBN: 9189380142
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


När Andrew Dalziel, omstridd chef vid kriminalpolisen i Mid-Yorkshire, råkar bevittna ett mord från sin egen trädgård, känner han sig säker på vem den skyldige är. Han måste ju tro på vad han sett med egna ögon, eller hur? Inte kan han väl ha misstagit sig? Det är dock vad Dalziels närmaste man Peter Pascoe misstänker. Kollegans tvivel stärker emellertid bara Dalziels beslutsamhet att fortsätta på det inslagnaspåret, men utredningen försvåras av att en anonym brevskrivare gång på gång hotar med att begå självmord.
Samtidigt är den kvinnliga regissören Eileen Chung i full färd med att sätta upp en serie Mysteriespel i skuggan av stadens mäktiga katedral. Och vem tänker hon sig ska spela Gud? Dalziel, naturligtvis! Han är som klippt och skuren för rollen.
En ny fascinerande historia med kriminalpoliserna Dalziel och Pascoe från den kritikerrosade Dalen som dränktes . Mysteriespel fick CWA Gold Dagger Award - de brittiska deckarförfattarnas årliga pris till bästa kriminalroman.


Utdrag ur boken:
När Andrew Dalziel, omstridd chef vid kriminalpolisen i Mid-Yorkshire, råkar bevittna ett mord från sin egen balkong, känner han sig säker på vem den skyldige är. Han måste ju tro på vad han sett med egna ögon, eller hur? Inte kan han väl ha misstagit sig? Det är dock vad Dalziels närmaste man Pascoe misstänker. Kollegans tvivel stärker emellertid bara Dalziels beslutsamhet att fortsätta på det inslagna spåret, men utredningen försvåras av att en anonym brevskrivare gång på gång hotar med att begå självmord.

Medelbetyg: 2,5 (4 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Mysteriespel :


sundin 2004-07-29 16:14
Efter att ha läst Dalen som dränktes var förväntningarna väldigt höga på den här deckaren. Den utspelar sig innan Dalen som dränktes men är inte alls av samma höga kvalitet. Jag blev rejält besviken och tyckte inte att den var särskilt spännande.
Betyg 2

h. 2010-02-02 08:38
jag har läst några hill-böcker tidigare och har varit imponerad och road av hans skrivande, nu gjorde det tyvärr en helomvändning, det blir en 2:a.
Betyg 2

Otimala 2012-09-06 19:07
Jag tycker nog att det här är Hills sämsta bok. Den är rätt seg och det är många märkliga händelser som rör till det. Men det är Hill, och han är ändå alltid ett säkert kort, så dålig är den inte. Bara lite sämre än hans andra.
Betyg 3

gun 2012-09-22 10:27
Det är många mord i den här boken. Men just det mord som polischefen bevittnade och som att säga ligger mycket till grund i boken genomskådade jag snabbt. Detta på grund av sättet det gjordes på och skadorna. De anonyma brevens text gjorde att mina tankar snabbt riktades mot rätt person vilket bekräftades i bokens slut. En okay deckare men inte någon av de bättre som jag läst även om denna fått CWA Gold Dagger Award - de brittiska deckarförfattarnas årliga pris för bästa kriminalroman. Egentligen talar det bara om att de övriga kanske var direkt dåliga. För rättvisans skull så blir min mening kanske annorlunda om jag läser boken en andra gång.
Betyg 3KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Mysteriespel


  Köp boken som film på cdon: