bokrecensioner boktips

Mysteriespel

Författare: Reginald Hill
Genre: Deckare
Ämnesord: mord, spänning
ISBN: 9189380142


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

När Andrew Dalziel, omstridd chef vid kriminalpolisen i Mid-Yorkshire, råkar bevittna ett mord från sin egen trädgård, känner han sig säker på vem den skyldige är. Han måste ju tro på vad han sett med egna ögon, eller hur? Inte kan han väl ha misstagit sig? Det är dock vad Dalziels närmaste man Peter Pascoe misstänker. Kollegans tvivel stärker emellertid bara Dalziels beslutsamhet att fortsätta på det inslagnaspåret, men utredningen försvåras av att en anonym brevskrivare gång på gång hotar med att begå självmord.
Samtidigt är den kvinnliga regissören Eileen Chung i full färd med att sätta upp en serie Mysteriespel i skuggan av stadens mäktiga katedral. Och vem tänker hon sig ska spela Gud? Dalziel, naturligtvis! Han är som klippt och skuren för rollen.
En ny fascinerande historia med kriminalpoliserna Dalziel och Pascoe från den kritikerrosade Dalen som dränktes . Mysteriespel fick CWA Gold Dagger Award - de brittiska deckarförfattarnas årliga pris till bästa kriminalroman.


Utdrag ur boken:
När Andrew Dalziel, omstridd chef vid kriminalpolisen i Mid-Yorkshire, råkar bevittna ett mord från sin egen balkong, känner han sig säker på vem den skyldige är. Han måste ju tro på vad han sett med egna ögon, eller hur? Inte kan han väl ha misstagit sig? Det är dock vad Dalziels närmaste man Pascoe misstänker. Kollegans tvivel stärker emellertid bara Dalziels beslutsamhet att fortsätta på det inslagna spåret, men utredningen försvåras av att en anonym brevskrivare gång på gång hotar med att begå självmord.
Medelbetyg: 2,5 (4 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Mysteriespel :
2004-07-29 16:14
Efter att ha läst Dalen som dränktes var förväntningarna väldigt höga på den här deckaren. Den utspelar sig innan Dalen som dränktes men är inte alls av samma höga kvalitet. Jag blev rejält besviken och tyckte inte att den var särskilt spännande.
Betyg 2
2010-02-02 08:38
jag har läst några hill-böcker tidigare och har varit imponerad och road av hans skrivande, nu gjorde det tyvärr en helomvändning, det blir en 2:a.
Betyg 2
2012-09-06 19:07
Jag tycker nog att det här är Hills sämsta bok. Den är rätt seg och det är många märkliga händelser som rör till det. Men det är Hill, och han är ändå alltid ett säkert kort, så dålig är den inte. Bara lite sämre än hans andra.
Betyg 3
2012-09-22 10:27
Det är många mord i den här boken. Men just det mord som polischefen bevittnade och som att säga ligger mycket till grund i boken genomskådade jag snabbt. Detta på grund av sättet det gjordes på och skadorna. De anonyma brevens text gjorde att mina tankar snabbt riktades mot rätt person vilket bekräftades i bokens slut. En okay deckare men inte någon av de bättre som jag läst även om denna fått CWA Gold Dagger Award - de brittiska deckarförfattarnas årliga pris för bästa kriminalroman. Egentligen talar det bara om att de övriga kanske var direkt dåliga. För rättvisans skull så blir min mening kanske annorlunda om jag läser boken en andra gång.
Betyg 3Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Mysteriespel
Liknande böcker:
Hör mig viska
 M. Kallentoft
Det tyska huset
 A. Indridason
Akrobaten
 A. Sundkvist
Grissly
 M. Kallentoft
Mörkare än midnatt
 M. Connelly
Mord i Bohuslän
 S. Blomberg
Offer 2117
 J. Adler-Olsen
Skred
 S. Strömberg
På dödligt spår
 M. Connelly