bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Bländverk
Dalziels död
De dödas samtal
Det mörka arvet
Döden löser alla problem.
Dödsmässa
En dans på rosor
Främlingars hus
Godmorgon midnatt
Hämnden
I minnenas tecken
Mysteriespel
Under jorden
Återkallad till livet
Liknande böcker:
Rika barn leka häst
 U. Trenter
Miss Pym ingriper
 J. Tey
Inga fler hemligheter
 E. Brunn
Fruktans hus
 M. Ahlstedt
Christine Falls
 B. Black
Maigret och den unga döda
 G. Simenon
Maigret tar miste
 G. Simenon
Maigret och den gamla..
 G. Simenon
Domaredans
 U. Durling
Tolv timmar
 S. Wilding

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerDalen som dränktes

 
Författare: Reginald Hill
Genre: Deckare
Ämnesord: mord, spänning
ISBN: 9189380061
 
Spänning:  6
Humor:  6

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Ett nytt vattenmagasin behövdes i Yorkshire, och att en urgammal dalby i en avfolkningsbygd dränktes föreföll vara ett ringa pris för en tryggad vattentillgång. De styrande tvingade varenda människa i Dendale att flytta den där långa heta sommaren för femton år sedan. De till och med grävde upp byns döda och flyttade dem också.
Men fyra Dendalebor kunde de inte flytta, för ingen visste var de befann sig. De var tre småflickor som hade försvunnit under de månader då dammen byggdes, samt den främste misstänkte för deras bortförande, Benny Lightfoot.
Det fallet hade varit Andy Dalziels svåraste misslyckande. Nu femton år senare ser det ut som om han ska få återuppleva sin plågsamma oförmåga. Sommaren har än en gång blivit soldränkt och torr. Och åter har en liten flicka försvunnit, nu i Danby, den lilla staden i granndalen till den dränkta Dendale. Samma dag som flickan försvinner sprayar någon BENNY´S BACK på väggar och broar i Danby ...


Medelbetyg: 3,88 (8 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Dalen som dränktes :


h. 2004-07-24 12:41
en ok deckare... stundvis lite seg. men man blir onekligen nyfiken på vad som egentligen har hänt. tycker den påminner väldigt mycket om robinsons "en ovanligt torr sommar"... och den boken älskade jag verkligen!! en 3- för den här!
Betyg 3

Filippa 2004-07-25 15:45
Jag tyckte det var en väldigt bra och spännande bok. jag sträckläste den.
Betyg 5

Eva 2004-07-25 19:08
Det känns som om jag läst den förr... Inte så originell, men trots allt ok.
Betyg 3

lillamy 2004-07-26 19:52
En bok jag läste för cirka två år sedan. Men jag kommer ihåg den väl. Den var otroligt spännande när jag hade 100 sidor kvar var jag så trött men jag ville verkligen inte sluta, ville veta hur det skulle gå. Men jag kan hålla med om att mitten partit var lite små segt på sina håll.
Betyg 4

sundin 2004-07-29 15:59
En engelsk deckare med alla de rätta ingredienserna! Jag läste den för två år sedan men den är för mig fortfarande outstanding i kategorin engelsk deckare. Jag kan instämma med föregående rescensioner att den bitvis var seg, men jag sträckläste den och upplevde den som oerhört välskriven och spännande. Den får en fyra av mej.
Betyg 4

Synnez 2004-08-19 10:05
Helt OK deckare, spännande och välskriven. Bitvis lite svår att läsa då Andy Dalziel pratar med dialekt (inte i de övriga av Hills böcker) men helt klart värd att läsa. Läste Peter Robinson ungefär samtidigt och föredrar honom som deckarförfattare men Hill är också bra fast lite "segare" i mitt tycke.
Betyg 4

Lamj 2009-06-12 22:13
Lagom spännande intrig. Tillbakakopplingarna kryddar historien. Persongalleriet känns inte så standardmässigt utan gör istället personerna levande.
Betyg 4

Otimala 2012-09-06 19:06
Håller med om likheten med Peter Robinsons En ovanligt torr sommar. Fast denna var först, och jag tycker nog att den är en aning bättre också. Kanske för att jag alltid tycker att Hill är bättre! Men jag störde mig på att Dalziel pratade dialekt i denna - det blir bara löjligt. Dock drar det inte ner betyget så mkt.
Betyg 4KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Dalen som dränktes


  Köp boken som film på cdon: