bokrecensioner boktips

Dalen som dränktes

Författare: Reginald Hill
Genre: Deckare
Ämnesord: mord, spänning
ISBN: 9189380061


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Ett nytt vattenmagasin behövdes i Yorkshire, och att en urgammal dalby i en avfolkningsbygd dränktes föreföll vara ett ringa pris för en tryggad vattentillgång. De styrande tvingade varenda människa i Dendale att flytta den där långa heta sommaren för femton år sedan. De till och med grävde upp byns döda och flyttade dem också.
Men fyra Dendalebor kunde de inte flytta, för ingen visste var de befann sig. De var tre småflickor som hade försvunnit under de månader då dammen byggdes, samt den främste misstänkte för deras bortförande, Benny Lightfoot.
Det fallet hade varit Andy Dalziels svåraste misslyckande. Nu femton år senare ser det ut som om han ska få återuppleva sin plågsamma oförmåga. Sommaren har än en gång blivit soldränkt och torr. Och åter har en liten flicka försvunnit, nu i Danby, den lilla staden i granndalen till den dränkta Dendale. Samma dag som flickan försvinner sprayar någon BENNY´S BACK på väggar och broar i Danby ...

Medelbetyg: 3,88 (8 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Dalen som dränktes :
2004-07-24 12:41
en ok deckare... stundvis lite seg. men man blir onekligen nyfiken på vad som egentligen har hänt. tycker den påminner väldigt mycket om robinsons "en ovanligt torr sommar"... och den boken älskade jag verkligen!! en 3- för den här!
Betyg 3
2004-07-25 15:45
Jag tyckte det var en väldigt bra och spännande bok. jag sträckläste den.
Betyg 5
2004-07-25 19:08
Det känns som om jag läst den förr... Inte så originell, men trots allt ok.
Betyg 3
2004-07-26 19:52
En bok jag läste för cirka två år sedan. Men jag kommer ihåg den väl. Den var otroligt spännande när jag hade 100 sidor kvar var jag så trött men jag ville verkligen inte sluta, ville veta hur det skulle gå. Men jag kan hålla med om att mitten partit var lite små segt på sina håll.
Betyg 4
2004-07-29 15:59
En engelsk deckare med alla de rätta ingredienserna! Jag läste den för två år sedan men den är för mig fortfarande outstanding i kategorin engelsk deckare. Jag kan instämma med föregående rescensioner att den bitvis var seg, men jag sträckläste den och upplevde den som oerhört välskriven och spännande. Den får en fyra av mej.
Betyg 4
2004-08-19 10:05
Helt OK deckare, spännande och välskriven. Bitvis lite svår att läsa då Andy Dalziel pratar med dialekt (inte i de övriga av Hills böcker) men helt klart värd att läsa. Läste Peter Robinson ungefär samtidigt och föredrar honom som deckarförfattare men Hill är också bra fast lite "segare" i mitt tycke.
Betyg 4
2009-06-12 22:13
Lagom spännande intrig. Tillbakakopplingarna kryddar historien. Persongalleriet känns inte så standardmässigt utan gör istället personerna levande.
Betyg 4
2012-09-06 19:06
Håller med om likheten med Peter Robinsons En ovanligt torr sommar. Fast denna var först, och jag tycker nog att den är en aning bättre också. Kanske för att jag alltid tycker att Hill är bättre! Men jag störde mig på att Dalziel pratade dialekt i denna - det blir bara löjligt. Dock drar det inte ner betyget så mkt.
Betyg 4Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Dalen som dränktes
Liknande böcker:
Parasiten
 S. Sarenbrant
Dödsmärkt
 P. James
Pistolen
 b. rai
Det trettonde fallet
 Å. Edwardson
Ökenstjärna
 M. Connelly
Hellre vara djävulen
 I. Rankin
Helgon eller syndare
 I. Rankin
Fädernas missgärningar
 Å. Larsson
Den tysta fågeln
 P. Mohlin