bokrecensioner boktips

Hämnden

Författare: Reginald Hill
Genre: Thriller
Utgivningsår: 2011
ISBN: 9789175030395


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Enastående psykologisk thriller från mästaren Reginald Hill
"Han har inte mist ett uns av sin ironiska skärpa, slagkraft eller komplexitet... Resultatet är en enastående, episk berättelse." (Financial Times)
Skogshuggarsonen Wolf Haddas liv framstår som en saga. Han förälskade sig i godsägarens dotter, Imogen. För att visa sig henne värdig försvann han under en period och återvände sedan som en förmögen man. I strid mot föräldrarnas vilja äktade Wolf sin drömkvinna och lyckades även bygga upp ett framgångsrikt företag. Så levde de lyckliga i alla sina dagar...
... tills polisen knackar på deras dörr och Wolfs tillvaro faller samman som ett korthus. Han förs omedelbart till fängelset, anklagad för pedofili och bedrägeri. Vem det är som vill sätta dit honom, och varför, är oklart. I ett slag förlorar han allt, och alla vänder honom ryggen. För att rentvå sitt namn gör han ett desperat flyktförsök och råkar då ut för en svår olycka som försätter honom i koma.
När Wolf efter flera månader vaknar upp har situationen förvärrats ytterligare¿, Imogen har gift sig med hans gode vän och tillika advokat. Wolf sluter sig inom sitt skal. Den som förmår honom att öppna sig och skriva ner sin version av vad som skett är Alva Ozigbo, den nyanställda fängelsepsykiatrikern. Detta blir vägen ut ur fängelset.
En rappt berättad psykologisk thriller från flerfaldigt prisbelönte Reginald Hill.
"Hämnden är en social äventyrsroman, Hill kryddar sin vindlande framställning med diverse beska kommentarer, som den cyniske humanist han är. Det är underhållning på hög nivå, och inte utan svindelkänslor de stunder han också blickar ner i djupen." Göteborgsposten
"Kryp ihop i fåtöljen och njut av en underhållande, spännande bladvändare på 550 sidor." Aftonbladet

Medelbetyg: 4,67 (3 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Hämnden :
2012-09-08 11:40
Jag kände mig lite skeptisk till att Reginald Hill helt plötsligt övergav Dalziel och Pascoe, för att istället skriva en psykologisk thriller. Men jag borde känt Hill bättre än så! Den är fantastisk, det är svängningar hit och dit så man blir smått yr mellan varven. Inget är vad det synes vara. Hills ironi och cynism märks förstås här med, och det blir bara den lilla extra kryddan som gör allt fulländat. Har ni missat den, så gläds och njut av den nu!
Betyg 5
2013-04-17 16:07
Fantastiskt bra !
Synd att det inte blir fler !
Betyg 5
2013-08-06 13:45
Jag köpte boken på bokrean.
Wolf Haddas liv hade varit upp och ner, men till slut så lyckas han och gifter sig med godsägarens vackra dotter. De lever lyckliga tills en dag då polisen knackar på deras dörr.
Det riktas fruktansvärda anklagelser mot Wolf Hadda.
En mycket bra bok, lättläst och väldigt fängslande.
Betyg 4Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Hämnden
Liknande böcker:
Bruten åra
 A. Tormalm
Virvelvind
 L. Hågensen
Samanthas svåra val
 K. Daniel
Var är Magnus?
 I. Krog
Ond tro
 A. Bailey
Falskt anklagad
 M. Yorke
Hjärtslag
 K. Robards
Billy Summers
 S. King
De viktorianska klockorna
 M. Higgins Clark