bokrecensioner boktips

Betraktaren

Författare: Belinda Bauer
Genre: Thriller
Ämnesord: depression, mord, spänning, vetenskap, ungdom
Utgivningsår: 2013
ISBN: 9174992856


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

»De döda kan inte tala till oss«, hade professor Madoc sagt. Men det var inte sant. Nummer 19, det lik som den artonårige Patrick Fort undersöker på anatomilektionen, försöker berätta allt möjligt för honom.

Patrick har Aspergers syndrom och han har redan till­räckligt med bekymmer i sitt liv. Han har svårt att förstå sig på människorna omkring honom och han är besatt av tanken på döden den märkliga dörr som bara öppnas åt ett håll och som hans far försvann igenom en dag för tio år sedan.

Det är denna besatthet som fått honom att välja kursen i anatomi, men nu har hans sökande efter svar lett honom i riktning mot ett mer påtagligt mysterium, kanske rentav ett mord. Vem är den man som talar till honom från dissektionsbordet? Och hur hamnade han egentligen här?

Samtidigt som en död man bit för bit avslöjar sina dolda sanningar för honom, upptäcker Patrick hemligheter i sin egen familjs förutna. Till slut är bara en sak säker:
Ingenting är vad det ser ut att vara.
Medelbetyg: 4,33 (3 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Betraktaren :
2014-02-04 20:28
En väldigt spännande och intressant bok. Boken har ett snabbt tempo och många intriger. Det var inte svårt att lista ut vad som skulle hända och vem mördaren var men det kom sedan twister som fick en att tappa andan. Rekommenderar denna varmt!
Betyg 4
2014-04-08 10:50
En mycket bra bok !
Betyg 5
2014-08-18 13:38
En mycket intressant bok där spänningen ökar efterhand. Som läsare ville jag bara veta mer om Patrick med Asbergers syndrom och hur det skulle gå för honom när han upptäckte att något var fel och att någon troligen var mördad.
Det var fängslande att följa hans funderingar.
Romanen belyser många saker som är värda att uppmärksammas. Hur trovärdheten hanteras om det är någon med neuropsykiatriskt funktionshinder som omtalar det kontra någon med läkarexamen. Det var mycket spännande att följa denna thrillers utveckling och de val som Patrick ställdes inför och hans val och sätt att hantera olika situationer.

Boken gör att jag nu kommer att läsa fler av Belinda Bauers thrillrar.
Betyg 4
Liknande böcker:
Tornet i fjärran
 M. Sandemo
Nadia
 E. Norebäck
Pojken från skogen
 H. Coben
En detektivroman
 J. Bolinder
Förarsätet
 M. Spark
De kapabla
 K. Ekman
Spegelmannen
 L. Kepler
Angelika
 T. Giron
Lockdown
 P. May