bokrecensioner boktips

Ni älskar dem inte

Författare: Belinda Bauer
Genre: Thriller
Ämnesord: mord, psykologi, kärlek, spänning
Utgivningsår: 2012
ISBN: 9789174991116


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Nioårige Pete väntar i bilen på mamma och pappa. När de kommer tillbaka är han borta. På ratten sitter en lapp: »Ni älskar honom inte.«

Under högsommaren faller en mörk skugga över Exmoor. Barn blir bortrövade från bilar. Varje försvinnande markeras bara med ett kort meddelande en brutal anklagelse. Inga förklaringar, ingen begärd lösensumma... inget hopp.

Polisen Jonas Holly står inför en farlig resa in i kidnapparens förvridna psyke, om han alls ska ha en chans att sätta fast honom. Men Holly är ännu skakad av en personlig tragedi är han över huvud taget rätt man för uppgiften?

Åtminstone en person i Exmoor anser att Jonas Holly, när det gäller byns beskydd, är den siste att lita på...

BELINDA BAUER växte upp i England och Sydafrika och bor i dag i Wales. Hennes debutroman Mörk jord belönades 2010 med deckarvärldens mest prestigefyllda pris The Gold Dagger som delas ut av brittiska The Crime Writers Association för årets bästa kriminalroman. Ni älskar dem inte är hennes tredje bok.

»Belinda Bauer har blivit berömd för att kunna tränga in i sina karaktärers medvetanden med en närmast otänkbar verklighetskänsla. Hennes tredje roman matchar definitivt de föregående, och utsätter bypolisen Jonas Holly för händelser som brittisk deckarfiktion aldrig tidigare erfarit. Den engelska landsbygden har aldrig känts så frånstötande och så makaber.« SUNDAY TIMES

»Ni älskar dem inte har en premiss som både är spirituell och läskig. Belinda Bauer infriar sina Gold Dagger-vinnande löften genom att på utsökt sätt hålla fram och snedvrida småstadens vardagliga självbelåtenhet.« THE OBSERVER

»Överraskningen är såklart det viktigaste elementet i en spänningsroman. Och Belinda Bauer vet precis hur det ska hanteras, ända till slutet.« DAILY MIRROR
Medelbetyg: 3,6 (5 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Ni älskar dem inte :
2012-11-28 15:46
En ruggig historia om barn som försvinner ur parkerade bilar. Spännande och välskriven, men lite för osmakligt för min smak.
Boken är den tredje i en serie, och innehåller många tillbakasyftningar från de tidigare böckerna vilket stör mig mycket eftersom jag inte läst de tidigare.

Kändes som en befrielse när den var slut.
Betyg 2
2013-10-10 19:48
Boken var väldigt bra och spännande, men jag hade inte fattat att det var en trilogi utan trodde böckerna i serien var lite fristående. Läste den första boken men aldrig den andra. Men det är nog väldigt viktigt att man läser den andra före denna!! Förstod mig inte riktigt på slutet. Fast boken hade ett väldigt snabbt tempo och var mycket spännande. Rekommenderas, men läs då de andra böckerna först!
Betyg 4
2014-04-03 10:17
Tredje boken i serien, dom blir bara bättre och bättre.
shit denna är grym.

Betyg 5
2014-09-08 16:32
Återigen får man som läsare möta personer i den lilla byn vid heden. Det är ett riktigt otäcka händelser som sker med kidnappade barn. Boken är mycket spännande och är svår att släppa.
Betyg 4
2015-08-21 16:40
Börjar bra men blir efterhand lite utdragen. Och blir lite väl sjukt så småningom. Och, vilka föräldrar lämnar sina barn i bilarna när de gör sina utflykter? Är det kutym att man gör så i England? Och som vanligt framstår polisen som helt inkompetent.
Betyg 3
Liknande böcker:
Pojken från skogen
 H. Coben
En detektivroman
 J. Bolinder
Förarsätet
 M. Spark
De kapabla
 K. Ekman
Spegelmannen
 L. Kepler
Angelika
 T. Giron
Lockdown
 P. May
Anfall som försvar
 M. Cameron
Priset för ett liv
 U. Adelsohn