bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Betraktaren
Det slutna ögat
Livets och dödens villkor
Mörk jord
Skuggsida
skuggsidan
Liknande böcker:
Kevin & Schröder 2 - D..
 B. Danielsson
Requiem på Dimön
 M. Lindstein
Mytomanen
 S. Sarenbrant
I spindelns nät
 L. Lippman
Lösning i London
 L. Deighton
Nattviol
 N. Leavy
Den yttersta rättvisan
 D. Öhrlund
Jungfrustenen
 M. Mortimer
Nattens vittne
 H. Kritz
Ett steg för långt
 F. Faulkner

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerNi älskar dem inte

 
Författare: Belinda Bauer
Genre: Thriller
Ämnesord: mord, psykologi, kärlek, spänning
Utgivningsår: 2012
ISBN: 9789174991116
 
Spänning:  7
Romantik:  3
Sorglig:  4

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Nioårige Pete väntar i bilen på mamma och pappa. När de kommer tillbaka är han borta. På ratten sitter en lapp: »Ni älskar honom inte.«

Under högsommaren faller en mörk skugga över Exmoor. Barn blir bortrövade från bilar. Varje försvinnande markeras bara med ett kort meddelande en brutal anklagelse. Inga förklaringar, ingen begärd lösensumma... inget hopp.

Polisen Jonas Holly står inför en farlig resa in i kidnapparens förvridna psyke, om han alls ska ha en chans att sätta fast honom. Men Holly är ännu skakad av en personlig tragedi är han över huvud taget rätt man för uppgiften?

Åtminstone en person i Exmoor anser att Jonas Holly, när det gäller byns beskydd, är den siste att lita på...

BELINDA BAUER växte upp i England och Sydafrika och bor i dag i Wales. Hennes debutroman Mörk jord belönades 2010 med deckarvärldens mest prestigefyllda pris The Gold Dagger som delas ut av brittiska The Crime Writers Association för årets bästa kriminalroman. Ni älskar dem inte är hennes tredje bok.

»Belinda Bauer har blivit berömd för att kunna tränga in i sina karaktärers medvetanden med en närmast otänkbar verklighetskänsla. Hennes tredje roman matchar definitivt de föregående, och utsätter bypolisen Jonas Holly för händelser som brittisk deckarfiktion aldrig tidigare erfarit. Den engelska landsbygden har aldrig känts så frånstötande och så makaber.« SUNDAY TIMES

»Ni älskar dem inte har en premiss som både är spirituell och läskig. Belinda Bauer infriar sina Gold Dagger-vinnande löften genom att på utsökt sätt hålla fram och snedvrida småstadens vardagliga självbelåtenhet.« THE OBSERVER

»Överraskningen är såklart det viktigaste elementet i en spänningsroman. Och Belinda Bauer vet precis hur det ska hanteras, ända till slutet.« DAILY MIRROR

Medelbetyg: 3,6 (5 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Ni älskar dem inte :


sgs 2012-11-28 15:46
En ruggig historia om barn som försvinner ur parkerade bilar. Spännande och välskriven, men lite för osmakligt för min smak.
Boken är den tredje i en serie, och innehåller många tillbakasyftningar från de tidigare böckerna vilket stör mig mycket eftersom jag inte läst de tidigare.

Kändes som en befrielse när den var slut.
Betyg 2

SannaA 2013-10-10 19:48
Boken var väldigt bra och spännande, men jag hade inte fattat att det var en trilogi utan trodde böckerna i serien var lite fristående. Läste den första boken men aldrig den andra. Men det är nog väldigt viktigt att man läser den andra före denna!! Förstod mig inte riktigt på slutet. Fast boken hade ett väldigt snabbt tempo och var mycket spännande. Rekommenderas, men läs då de andra böckerna först!
Betyg 4

Anfield 2014-04-03 10:17
Tredje boken i serien, dom blir bara bättre och bättre.
shit denna är grym.

Betyg 5

gun 2014-09-08 16:32
Återigen får man som läsare möta personer i den lilla byn vid heden. Det är ett riktigt otäcka händelser som sker med kidnappade barn. Boken är mycket spännande och är svår att släppa.
Betyg 4

chrille112 2015-08-21 16:40
Börjar bra men blir efterhand lite utdragen. Och blir lite väl sjukt så småningom. Och, vilka föräldrar lämnar sina barn i bilarna när de gör sina utflykter? Är det kutym att man gör så i England? Och som vanligt framstår polisen som helt inkompetent.
Betyg 3KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Ni älskar dem inte


  Köp boken som film på cdon: