bokrecensioner boktips

Skogens hjärta

Originaltitel: Skogens Hjärta
Författare: Oskar Källner
Genre: Fantasy
Ämnesord: historia, natur, kärlek, vänskap, spänning, äventyr
Utgivningsår: 2011
ISBN: 9789197942812


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

"Den kommer att skydda dig. Men var ändå försiktig! De är hemska varelser, grymma och hjärtlösa."

Erik kramade den vita stenen mellan fingrarna. Han visste vad han var tvungen att göra. Att bli en tjuv och stjäla från älvorna. På skakiga ben försvann han in bland träden.


Hanna fingrade på ryggsäcken. Hon hade packat den säkert tusen gånger, men kunde ändå inte förmå sig att gå. Hon svor för sig själv. Vad håller du på med? Ska du sitta här tills de hämtar dig till bröllopet? Hon reste sig och gick mot dörren. Idag skulle det ske. Idag skulle hon lämna allt det gamla bakom sig.

Utdrag ur boken:
"Sluta! Låt mig gå! Ditt förbannade monster!"
"Monster?" sa Lopt och släppte plötsligt taget om huvudet.
"Skulle jag vara ett monster?" Han skrattade. "Du har värkligen missförstått allt. Jag är den ende som står mellan er dödliga och förintelsen. Han lutade sig fram, som om han ville berätta något i förtroende, en vän till en annan. Ögonen blänkte. "Du förstår, de är på väg tillbaka. Snart rider de åter över himlarna och alla folk kommer att bäva inför deras makt. De kommer att krossa allt motstånd med en stav av järn, och de som inte blir deras tjänare kommer att bli deras slavar. Jag är den ende som kan göra något. Allt ert hopp står till mig."
"Vad pratar du om?" sa Erik.
"Raegni." viskade Lopt. "Härskarna! De kommer snart åter. Jag vet det. Jag kan känna det. Men jag ska stoppa dem. Jag ska förgöra deras klan. Rättvisa ska skipas!"

Medelbetyg: 5 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Skogens hjärta :
2013-09-01 11:11
Att ha använt Drakhornet leder till konsekvenser värre än Erik hade tänkt sig, ty det var inte enbart draken som lystrade till hornet. På senare tid har något annat hemsökt Kilsbergens skogar, något som skrämer skogens mest blodtörstigaste varelser och Erik blir minst sagt inte lite förvånad över att Afon, som svurit hämnd, varnar honom. Erik vägrar tro på Najadens ord men inser snart att det är mer än tomma hot.


Hanna har bestämt sig att lämna byn men slits mellan sina vänner och ett liv i frihet. Hon och Erik kommer varandra närmare men Hanna vet att en romans mellan dem inte är det bästa valet om hon ska bli fri från sitt gryma öde.
Under en vandring genom skogen attackeras Erik av en varelse som inte hörr till den mänskliga världen, en Mephit. Han räddas av en främling som kallar sig Lopt och som säger åt honom att stjäla "skogens hjärta." Erik, som blivit mer försiktig och inser att hans handlingar får földer efter incidenten med Drakhornet, går efter lite övertalning från Lopt, med på hans begäran. Men många frågor kvarstår. Är Lopt verkligen den han utger sig för att vara, vad ska han ha Skogens hjärta till och kan Erik lita på honom?Jag älskade Drakhornet och blev inte besviken på uppföljaren. Skogens hjärta är spännande, fartfyld och om slutet chockade mig så var det inget jämfört med epilogen.
I dem flesta bokserier märks det knappt att huvudpersonen blir äldre men jag tycker ändå Källner gör ett ganska bra jobb. Erik är inte lika självisk som i första boken, vilket jag vet att vissa, inga namn nämnda, som läst Drakhornet har ogillat men själv tycker jag det är ganska enkelt, är man inte tillåten att göra misstag, hur ska man då kuna lära sig?

Drakhornet och Skogens hjärta kanske är slut men jag ska defenetivt fortsätta med serien. För låt oss vara ärliga, Oskar Källner är 2000-talets bröderna Grimm.
Betyg 5Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Skogens hjärta
Liknande böcker:
Judas barn
 M. Heitz
Nagriljärerna
 E. Blume
Odinsbarn
 S. Pettersen
Odinsbarn
 S. Pettersen
Odinsbarn
 S. Pettersen
Ormens skugga
 R. Riordan
De fallna
 M. Peterberg
Serafers drömmar
 O. Wikander