bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Liknande böcker:
Hit med flaskan! : han..
 E. Knyckare
Fear Bubble
 A. Middleton
Kvinnor förändrar världen
 M. Gates
Nyfikenhet och förundr..
 R. Dawkins
Ha de' gott : konsten..
 G. Hysén
Borstalpojken
 B. Behan
Mannen från de tysta v..
 L. Andersson
Mannen från de tysta v..
 L. Andersson
Nödrop: När krisen kommer
 L. Knutson
Berättelse om ett liv
 P. Handke

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerIngen dans på rosor

 
Författare: Joanne Greenberg & pseudonym: Hannah Green
Genre: Biografi
Ämnesord: filosofi, depression, hälsa, psykologi, humor, ungdom, skola, vårdinrättning, schizofreni
 
Spänning:  3
Humor:  2
Lärorik:  9
Sorglig:  4

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Hanna Green är en pseudonym för Joanne Greenberg. "Ingen dans på rosor" är berättelsen om hur hon botades från schizofreni, Joanne Greenberg bor i Colorado, USA, och har på senare år skrivit flera romaner och novellsamlingar under sitt rätta namn.

Deborah Blau är sexton år när hon tas in på mentalsjukhus med diagnosen schizofeni. Under åren som gått har hon byggt upp en egen värld fjärran från den tillvaro hon inte uthärdar och de krav hon inte orkar uppfylla. Den världen är Yr, dess språk är yri, den befolkas av goda och onda makter som kan ge henne lycka - eller plåga henne så att hon drivs att förstöra sin egen kropp för att få lindring. Det självmordsförsök som fört Deborah till sjukhuset uppfattas av den kvinnliga psykoanalytikern, som tar hand om fallet, som ett rop på hjälp. Hon vet att det finns en väg ut ur sjukdomen och börjar kartlägga Deborahs värld. Den uppslitande kampen mot sinnessjukdomen skildras med en intensitet och en insikt som bara självupplevelsen kan ge.

Utdrag ur boken:
"Minnet kanske inte förändras till formen, men att det understukits under många år kan ge det en tyngd som blir enorm. Var och en av de många gånger du kommer ihåg övergivenhetens kyla, spjälornaoch ensamheten, så upprepar denna upplevelse djupt inne i dig: 'Där ser du? Sådant är livet, när allt kommer omkring.'"

Medelbetyg: 5 (1 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Ingen dans på rosor :


gun 2012-09-16 09:48
Denna bok rymmer en berättelse som berör. I all sin nakna öppenhet gör den ont även för mig som läsare. Det är omskakande att läsa men ändå kan jag inte låta bli att följa rad efter rad för att låta mig uppslukas av denna tonåriga flickas levnadsöde. Hennes bekantskap med medpatienter, läkare, vårdare och människor utanför denna instängda värld. Detta är en bok som hela världen borde ta del av för att bättre lära sig förstå de själsliga våndor en psykisk sjukdom kan ge inte bara för de utanför utan även för de innanför murarna som kan se yttervärlden som en fara. Att bryta sig ur sjukdomens bojor och låta sig kastas ut i den 'friska' världen är ett otroligt svårt steg.
Betyg 5KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Ingen dans på rosor


  Köp boken som film på cdon: