bokrecensioner boktips

I stundens hetta

Författare: Viveca Sten
Genre: Deckare
Ämnesord: mord, kärlek, ungdom
Utgivningsår: 2012
ISBN: 9789137137803


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Alla bär på sin sanning - men vilken leder till mördaren?

Midsommarhelg i Sandhamn. Ett hav av vita båtar fyller hamnen och festande ungdomar har tagit över bryggorna. I myllret vacklar en ung flicka fram. Ingen hör hennes rop på hjälp när hon kollapsar i sanden vid strandpromenaden.

När polisen tar hand om flickan är hon svårt chockad och omtöcknad. Vad har hon råkat ut för?

Nora Linde ska för första gången fira midsommar med sin nya kärlek Jonas. Firandet kommer av sig när Jonas tonårsdotter Wilma inte kommer hem på natten. När de ringer på hennes mobil är det ingen som svarar. Wilma är spårlöst försvunnen.

Tidigt nästa morgon hittas en död kropp på stranden i Skärkarlshamn. Noras barndomsvän, kriminalinspektör Thomas Andreasson, kallas till Sandhamn. Samtidigt fortsätter Jonas och Noras desperata sökande efter Wilma.

Under utredningens gång inser Thomas hur subjektiv sanningen är. Alla inblandade har sin egen version av nattens händelser. Vem är offer och vem är mördare i midsommarnatten?

I stundens hetta är den femte boken om Thomas Andreasson och Nora Linde.
Medelbetyg: 3,33 (6 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av I stundens hetta :
2012-07-22 13:50
Jag tycker att det här är den klart bästa av Stens Sandhamnsböcker. Som vanligt är inramniningen småmysig med inslag av diskbänkskontroverser mellan man och kvinna, men den här gången låter Sten själva mordgåtan komma mer i fokus än tidigare. Det tycker jag är bra. Bokens svaghet är att det är alltför lätt att se vilka individer som är skyldiga och läsaren klurar tidigt ut hur det hänger ihop. Den parallella hämndhistorien känns lite krystad, även om det är lätt att förstå den. Den gör också att trådarna känns lite lösa i slutet och man frågar sig om det är en cliffhanger? Kommer det en fortsättning på hämndspåret, eller är det bara lite smått klumpigt och klyschigt avslutat? Hur det än är tycker jag ändå att boken är ett steg i rätt riktning för Sten.
Betyg 4
2012-09-27 17:43
Jag håller i stort med föregående talare - det här är Stens bästa. Även om jag också i denna tycker att det är lite väl mkt relationstrams, läggs mer energi på själva handlingen än i tidigare böcker. Fast lite mindre Nora skulle inte störa mig nämnvärt - hennes präktighet står mig snart upp i halsen. Men jag gillade boken, och hoppas att det fortsätter åt det här hållet i nästa. En svag fyra från mig.
Betyg 4
2016-12-18 00:15
Bedrövligt dåligt. Något så totalt ospännande får man leta efter. Karaktären Nora driver mig till vansinne precis som vanligt. Uppläsaren spelar dessutom över. Den står bland deckarna, men åter igen frågar jag mig själv- var fanns spänningen? Synd. För hennes två första böcker var faktiskt ganska bra!
Betyg 1Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till I stundens hetta
Liknande böcker:
Fasad
 J. Hurtig Wagrell
Järtecken
 C. Carlsson
På ett ögonblick
 J. Callaghan
Daisy Darker
 A. Feeney
Islossning
 A. Dahl
Mörk flod
 D. Meyer
Parasiten
 S. Sarenbrant