bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
I de lugnaste vatten
I den innersta kretsen
I farans riktning
I grunden utan skuld
I maktens skugga
I natt är du död
I sanningens namn
Liknande böcker:
Rika barn leka häst
 U. Trenter
Miss Pym ingriper
 J. Tey
Christine Falls
 B. Black
Maigret och den unga döda
 G. Simenon
Maigret tar miste
 G. Simenon
Maigret och den gamla..
 G. Simenon
Domaredans
 U. Durling
Skräcknatt
 L. Jackson
Döden på apoteket
 N. Hövenmark
Den stumma flickan
 M. Hjorth

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerI stundens hetta

 
Författare: Viveca Sten
Genre: Deckare
Ämnesord: mord, kärlek, ungdom
Utgivningsår: 2012
ISBN: 9789137137803
 
Spänning:  5
Romantik:  5
Sorglig:  6

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Alla bär på sin sanning - men vilken leder till mördaren?

Midsommarhelg i Sandhamn. Ett hav av vita båtar fyller hamnen och festande ungdomar har tagit över bryggorna. I myllret vacklar en ung flicka fram. Ingen hör hennes rop på hjälp när hon kollapsar i sanden vid strandpromenaden.

När polisen tar hand om flickan är hon svårt chockad och omtöcknad. Vad har hon råkat ut för?

Nora Linde ska för första gången fira midsommar med sin nya kärlek Jonas. Firandet kommer av sig när Jonas tonårsdotter Wilma inte kommer hem på natten. När de ringer på hennes mobil är det ingen som svarar. Wilma är spårlöst försvunnen.

Tidigt nästa morgon hittas en död kropp på stranden i Skärkarlshamn. Noras barndomsvän, kriminalinspektör Thomas Andreasson, kallas till Sandhamn. Samtidigt fortsätter Jonas och Noras desperata sökande efter Wilma.

Under utredningens gång inser Thomas hur subjektiv sanningen är. Alla inblandade har sin egen version av nattens händelser. Vem är offer och vem är mördare i midsommarnatten?

I stundens hetta är den femte boken om Thomas Andreasson och Nora Linde.

Medelbetyg: 3,33 (6 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av I stundens hetta :


Uffeman 2012-07-22 13:50
Jag tycker att det här är den klart bästa av Stens Sandhamnsböcker. Som vanligt är inramniningen småmysig med inslag av diskbänkskontroverser mellan man och kvinna, men den här gången låter Sten själva mordgåtan komma mer i fokus än tidigare. Det tycker jag är bra. Bokens svaghet är att det är alltför lätt att se vilka individer som är skyldiga och läsaren klurar tidigt ut hur det hänger ihop. Den parallella hämndhistorien känns lite krystad, även om det är lätt att förstå den. Den gör också att trådarna känns lite lösa i slutet och man frågar sig om det är en cliffhanger? Kommer det en fortsättning på hämndspåret, eller är det bara lite smått klumpigt och klyschigt avslutat? Hur det än är tycker jag ändå att boken är ett steg i rätt riktning för Sten.
Betyg 4

Otimala 2012-09-27 17:43
Jag håller i stort med föregående talare - det här är Stens bästa. Även om jag också i denna tycker att det är lite väl mkt relationstrams, läggs mer energi på själva handlingen än i tidigare böcker. Fast lite mindre Nora skulle inte störa mig nämnvärt - hennes präktighet står mig snart upp i halsen. Men jag gillade boken, och hoppas att det fortsätter åt det här hållet i nästa. En svag fyra från mig.
Betyg 4

BlommigaBarbro 2016-12-18 00:15
Bedrövligt dåligt. Något så totalt ospännande får man leta efter. Karaktären Nora driver mig till vansinne precis som vanligt. Uppläsaren spelar dessutom över. Den står bland deckarna, men åter igen frågar jag mig själv- var fanns spänningen? Synd. För hennes två första böcker var faktiskt ganska bra!
Betyg 1KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till I stundens hetta


  Köp boken som film på cdon: