bokrecensioner boktips

I natt är du död

Författare: Viveca Sten
Genre: Deckare
Utgivningsår: 2011
ISBN: 9789137136684


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

När studenten Marcus Nielsen hittas död i sin lägenhet tyder allt på att han har begått självmord, men Marcus mamma är övertygad om att han blivit mördad och bönfaller Nackapolisen att gräva vidare.

Vid polisens undersökning av fallet leder spåren till Korsö militärförläggning utanför Sandhamn, där de hårdföra kustjägarna haft sin bas i decennier. Kort därefter dör ytterligare en man med kopplingar till Korsö. Finns det något i det förflutna som inte får komma i dagen?

I natt är du död är en spännande kriminalroman om hämnd, pennalism och besatthet. Det är den fjärde boken om Thomas Andreasson och Nora Linde.
Medelbetyg: 2,88 (8 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av I natt är du död :
2011-05-09 22:49
Är ingen storälskare av någon av hennes böcker men den här ter sig ännu lamare än de tidigare.. Visst det är kul att följa rollinnehavarna från bok till bok men nje.. de är för långsamma, intetsägande.
Betyg 2
2011-05-25 12:43
Har läst alla hennes böcker och jag måste hålla med föregående skribent att hennes första var riktigt bra men sen har det blivit lamare och lamare.
Denna var seg, och händelsefattig.
Betyg 2
2011-06-17 18:16
Den här boken är bättre än de tidigare på flera punkter. Sten har utvecklat sitt berättande och använder ett mer målande språk. Hon är bättre på att fokusera på vad som är relevant, men det hon har förbättrat mest är förmågan att bygga upp spänningen. Det är fortfarande rätt lågt tempo och avslutningen är som tidigare rätt tam. Men generellt sett är det ett ganska bra hantverk.
Betyg 3
2011-06-18 15:37
Historien kretsar kring en en kustjägarpluton på sjuttiotalet där en efter en blir mördad. Historen är varvad med fortsättningen på Noras och Thomas relation.
Boken är skriven med korta lättlästa kapitel och spänningen ökar ju längre man läser.
Helt klart läsvärd - ser redan fram mot kommande böcker i serien.

Betyg 4
2011-10-31 13:11
Viveca Stens fjärde bok om Sandhamn är bättre än tvåan, I den innersta kretsen och nästan lika bra som Stens första bok men når inte upp till tredje boken, I grunden utan skuld som jag tycker är den bästa av Stens böcker. Men det märks att författaren fått lite flyt på språket i den här boken och det tar upp betyget lite. Det var även intressant att få ta del av dagboken som är skriven ca 20 år tidigare av en man som går sin utbildning till kustjägare.
Thomas och Noras privatliv är det också trevligt att läsa om.
Betyg 4
2012-09-17 20:48
Handlingen i denna är riktigt bra! Det var intressant och spännande med att gå igenom kustjägarnas tidigare leverne, och boken var verkligen spännande emellanåt. Generellt håller väl Stens böcker ett rätt lågt tempo, men även det kan vara en fördel ibland. Slutet kändes dock lite billigt.
Betyg 4
2016-12-18 00:14
Tråkig. Ett riktigt bottennapp!
Betyg 1Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till I natt är du död
Liknande böcker:
Skamgrepp
 L. Cody
Polisen och den döde p..
 G. Unefäldt
Detektiv på hett plåttak
 S. Rutbäck Eriksson
Den tysta fågeln
 P. Mohlin
klädd för döden
 D. Leon
Morsarvet
 C. Granbom
Dödlig fjäril
 I. Boström
Dansar på din grav
 P. Liljestrand
Ättestupan
 J. Ekström
Fruset guld
 C. Börjlind