bokrecensioner boktips

I maktens skugga

Författare: Viveca Sten
Genre: Deckare
Utgivningsår: 2014
ISBN: 9789137141879


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Succéserien om Sandhamn som erövrat Sverige och världen

Det har gått nästan tjugo år sedan Thomas Andreasson började som polis och han känner sig alltmer ansatt av tvivel - orkar han fortsätta i polisyrket? Hans bästa vän Nora Linde, som nu arbetar på Ekobrottsmyndigheten, har semester på Sandhamn tillsammans med sambon Jonas och deras fyraåriga dotter Julia. Men sommaridyllen störs av den nya sommargästen Carsten Jonsson, en riskkapitalist som gett sig in i vidlyftiga affärer i Ryssland. Jonsson har köpt den långa fina stranden på öns södra sida och det lyxiga hus som han låtit uppföra retar gallfeber på öborna.

Märkliga olyckor har inträffat under byggets gång. Är det rena tillfälligheter eller handlar det om sabotage? När Carsten Jonsson bjuder in till invigningsfest slutar det med en katastrof. Har händelserna att göra med husbygget eller finns det någon annan orsak? Vem kan man lita på när man har gjort sig till ovän med alla?

I den sjunde boken i Morden i Sandhamn-serien har det gått fyra år sedan vi senast mötte polisen Thomas Andreasson och juristen Nora Linde. Thomas får ta sig an ett fall där dolda krafter rör sig i sommarparadiset. Samtidigt som han brottas med sina egna känslor av otillräcklighet står han inför sitt svåraste fall någonsin.

"Själv hade jag tänkt spara den till semestern, men när jag fått boken i min hand visade det sig att det var omöjligt. Jag var helt fast redan efter några sidor. Viveca Sten kan konsten att fånga läsaren direkt."
Allas (betyg 4 av 5)

"Spännande och lättläst, perfekt som semesterläsning."
Skaraborgs Allehanda
Medelbetyg: 2,75 (4 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av I maktens skugga :
2014-11-11 10:01
Helt ok
Betyg 3
2015-02-12 21:57
Viveca Sten levererar ännu en stabil deckare i skärgårdsmiljö. Det är en helt okej bok, som börjar försiktigt men tar sig på slutet. Det måste vara svårt att variera sig på temat och vissa delar börjar kännas lite tjatiga för oss som läst alla böcker. Men på det hela taget är det en ganska bra bok.
Betyg 3
2015-10-31 17:26
Jag gillar Viveca Stens böcker, det här var en av de bästa tycker jag. Historien och spänningen byggs upp ju längre man läser och slutet är väldigt rafflande.
Betyg 4
2016-12-18 00:12

Åh! Så infernaliskt dålig och tråkigt skriven! Det tycks som om när man väl har blivit ett någorlunda etablerat namn att man kan komma undan med precis vad som helst. Det här är en dussindeckare fylld med så löjliga könsroller(männen är starka, vissa våldsamma karlakarlar, medan kvinnorna är svaga dörrmattor som lägger näsan i blöt), dessutom är boken fylld med så mycket vänsterpolitik att det nästintill är skrattretande! Nej. Det här är en så pass dåligt och totalt ointresserad bok att inte ens Katarina Ewerlöf kan rädda från att helt brisera hos mig. Verkligen ingenting som jag kan rekommendera!
Betyg 1Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till I maktens skugga
Liknande böcker:
Fasad
 J. Hurtig Wagrell
Fallen från skyarna
 E. Ahlbeck
Guldlock
 E. McBain
Järtecken
 C. Carlsson
På ett ögonblick
 J. Callaghan
Daisy Darker
 A. Feeney
Blodrött hav
 L. Sigurðardóttir
Städerskan
 N. Prose