bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Bitterblue
De utvalda - tankeläsaren
Fire
Graceling
Tankeläsare
Liknande böcker:
Svärdets makt
 G. Martin
Kungarnas Krig
 G. Martin
Nekromantikerns krig 2
 N. Perumov
Kungsbestarna
 N. Uehashi
Stenbrons hemlighet
 J. Wren
Minna och monsterungen
 M. Arvidson W
Slaktare små-Andra del..
 E. Granström
Sagan om Rand III: Dem..
 C. Wennerström
Sagan om Rand II: Lykt..
 C. Wennerström
Odjuret av kaos
 T. Hollanti

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerMonstrets dotter

 
Författare: Kristin Cashore
Genre: Fantasy
Ämnesord: kärlek, spänning, ungdom, äventyr, action
Utgivningsår: 2012
ISBN: 9789155257590
 
Spänning:  7
Romantik:  7
Sorglig:  1

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Sjuttonåriga Flamma kan läsa människors sinnen och styra deras vilja. Hela hennes väsen är förföriskt, men folk minns hennes elake döde far och undrar om dottern är likadan. Flamma vill bevisa att hon inte alls är som sin far. Med hjälp av sina krafter försöker hon avstyra ett hotande krig. Hon börjar inse den fulla vidden av sin styrka och den skrämmer henne. Kommer hon att bli ett lika fruktansvärt monster som hennes far var, eller kan hon använda sin förmåga till att göra gott?

Monstrets dotter är en mörk, känslosam berättelse som förtrollar och berör. Författaren Kristin Cashore har skapat sin egen nisch som unik fantasyförfattare med känsla både för trovärdiga karaktärer och en andlöst spännande intrig som man bara måste följa till slutet.

Utdrag ur boken:
Tanken på en sådan medicin gjorde Flamma väldigt arg - att våldföra sig på sin egen kropp för att hindra sig själv från att skapa något som sig själv. Och vad tjänade de där ögonen till, det där ofattbara ansiktet, kroppens mjuka kurvor och sinnets styrka - vad tjänade det till, om ingen av männen som åtrådde henne skulle ge henne några barn, och om allt hon någonsin fick ut av det var sorg och bedrövelse? Vad tjänade ett kvinnligt monster till?
Hon viskade orden "Vad tjänar jag till?"
"Ursäkta mig, milady?" sa Musa.
Flamma skakade på huvudet. "Ingenting". Hon tog ett steg närmare spegeln och drog av sig huvudklädet. Håret föll ner, skimrande. En del av vakterna drog efter andan.
Hon var minst lika vacker som Cansrel. Hon var faktiskt väldigt lik honom.
Bakom honom kom plötsligt Brigan in i den stora salen. Han tvärstannade. Deras blickar möttes i spegeln. Det var uppenbart att han hade varit mitt i en tanke eller ett samtal - som anblicken av henne fullständigt avbrutit.

"Hon är bara ett redskap för dig, och du är hjärtlös som en sten"


Medelbetyg: 4 (1 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Monstrets dotter :


Rosapantern 2012-05-20 20:51
Jag tycker att "Monstrets dotter" var väldigt bra, man slukade den på några få dagar. Tyvärr så håller den inte samma höga nivå som första delen i serien de utvalda - "Tankeläsaren". Trotts det är det en väldigt bra bok, som man inte får nog av. Att sträckläsa den är det enda som gäller!
Kristin Cashore lyckas som vanligt att dra med läsaren så fort man läst det första kapitlet. Hon får en att leva sig in i den värld där allt utspelar sig.
En sak som jag tycker att hon lyckades med var att ta med en karaktär, som även i den här boken, spelar en väldigt stor roll i "Tankeläsaren". Har man läst "Tankeläsaren" kan man nästan förvänta sig att det ska vara en av de "viktigare" karaktärerna som återkommer. Men i stället väver Cashore in karaktären så att hen* passar även i "Monstrets dotter" - och hon gör det snyggt och självklart. Dessutom undslapp jag mig ett "Aha" när jag kopplade samman "Tankeläsaren" och "Monstrets dotter". En fråga som lämnades obesvarad i första boken blev besvarad i andra.

Den här boken får en fyra i betyg därför att den är mer än bra MEN håller inte samma mått som första delen. Trots det är det en bok som jag skulle rekommendera folk att läsa.

*Person som man inte vet könet om - han/hon= hen (honom/henne=henom)
Betyg 4KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Monstrets dotter


  Köp boken som film på cdon: