bokrecensioner boktips

Monstrets dotter

Författare: Kristin Cashore
Genre: Fantasy
Ämnesord: kärlek, spänning, ungdom, äventyr, action
Utgivningsår: 2012
ISBN: 9789155257590


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Sjuttonåriga Flamma kan läsa människors sinnen och styra deras vilja. Hela hennes väsen är förföriskt, men folk minns hennes elake döde far och undrar om dottern är likadan. Flamma vill bevisa att hon inte alls är som sin far. Med hjälp av sina krafter försöker hon avstyra ett hotande krig. Hon börjar inse den fulla vidden av sin styrka och den skrämmer henne. Kommer hon att bli ett lika fruktansvärt monster som hennes far var, eller kan hon använda sin förmåga till att göra gott?

Monstrets dotter är en mörk, känslosam berättelse som förtrollar och berör. Författaren Kristin Cashore har skapat sin egen nisch som unik fantasyförfattare med känsla både för trovärdiga karaktärer och en andlöst spännande intrig som man bara måste följa till slutet.

Utdrag ur boken:
Tanken på en sådan medicin gjorde Flamma väldigt arg - att våldföra sig på sin egen kropp för att hindra sig själv från att skapa något som sig själv. Och vad tjänade de där ögonen till, det där ofattbara ansiktet, kroppens mjuka kurvor och sinnets styrka - vad tjänade det till, om ingen av männen som åtrådde henne skulle ge henne några barn, och om allt hon någonsin fick ut av det var sorg och bedrövelse? Vad tjänade ett kvinnligt monster till?
Hon viskade orden "Vad tjänar jag till?"
"Ursäkta mig, milady?" sa Musa.
Flamma skakade på huvudet. "Ingenting". Hon tog ett steg närmare spegeln och drog av sig huvudklädet. Håret föll ner, skimrande. En del av vakterna drog efter andan.
Hon var minst lika vacker som Cansrel. Hon var faktiskt väldigt lik honom.
Bakom honom kom plötsligt Brigan in i den stora salen. Han tvärstannade. Deras blickar möttes i spegeln. Det var uppenbart att han hade varit mitt i en tanke eller ett samtal - som anblicken av henne fullständigt avbrutit.

"Hon är bara ett redskap för dig, och du är hjärtlös som en sten"

Medelbetyg: 4 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Monstrets dotter :
2012-05-20 20:51
Jag tycker att "Monstrets dotter" var väldigt bra, man slukade den på några få dagar. Tyvärr så håller den inte samma höga nivå som första delen i serien de utvalda - "Tankeläsaren". Trotts det är det en väldigt bra bok, som man inte får nog av. Att sträckläsa den är det enda som gäller!
Kristin Cashore lyckas som vanligt att dra med läsaren så fort man läst det första kapitlet. Hon får en att leva sig in i den värld där allt utspelar sig.
En sak som jag tycker att hon lyckades med var att ta med en karaktär, som även i den här boken, spelar en väldigt stor roll i "Tankeläsaren". Har man läst "Tankeläsaren" kan man nästan förvänta sig att det ska vara en av de "viktigare" karaktärerna som återkommer. Men i stället väver Cashore in karaktären så att hen* passar även i "Monstrets dotter" - och hon gör det snyggt och självklart. Dessutom undslapp jag mig ett "Aha" när jag kopplade samman "Tankeläsaren" och "Monstrets dotter". En fråga som lämnades obesvarad i första boken blev besvarad i andra.

Den här boken får en fyra i betyg därför att den är mer än bra MEN håller inte samma mått som första delen. Trots det är det en bok som jag skulle rekommendera folk att läsa.

*Person som man inte vet könet om - han/hon= hen (honom/henne=henom)
Betyg 4Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Monstrets dotter
Liknande böcker:
Judas barn
 M. Heitz
Nagriljärerna
 E. Blume
Odinsbarn
 S. Pettersen
Odinsbarn
 S. Pettersen
Odinsbarn
 S. Pettersen
Ormens skugga
 R. Riordan
De fallna
 M. Peterberg
Serafers drömmar
 O. Wikander