bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Bitterblue
Fire
Graceling
Monstrets dotter
Tankeläsare
Liknande böcker:
Svärdets makt
 G. Martin
Kungarnas Krig
 G. Martin
Nekromantikerns krig 2
 N. Perumov
Kungsbestarna
 N. Uehashi
Stenbrons hemlighet
 J. Wren
Minna och monsterungen
 M. Arvidson W
Slaktare små-Andra del..
 E. Granström
Sagan om Rand III: Dem..
 C. Wennerström
Sagan om Rand II: Lykt..
 C. Wennerström
Odjuret av kaos
 T. Hollanti

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerDe utvalda - tankeläsaren

 
Författare: Kristin Cashore
Genre: Fantasy
Ämnesord: mord, humor, kärlek, spänning, äventyr, vänskap
ISBN: 9789155256388
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Boken handlar om artonåriga Katsa. Hon lever i en värld med sju kungadömen, där vissa ovanliga barn föds som så kallade "särlingar", med olikfärgade ögon. Ett barn med olikfärgade ögon har en särskild gåva, och föräldrarna måste lämna sitt begåvade barn till landets kung. Katsas gåva är dödandets gåva, så hon har vuxit upp vid kungens hov och utnyttjas som torped. Hon skickas ut på uppdrag att hota, lemlästa eller döda kungens fiender.

Allt förändras när hon möter den unge prins Po, som också är en särling. Han har tankeläsandets gåva. Kärlek uppstår, och tillsammans ger de sig ut för att störta en ondskefull kung. De upptäcker också oanade sanningar om sig själva - har Katsa verkligen dödandets gåva eller är hennes talanger egentligen till för något annat .? Och hur ska de kunna störta en kung som har gåvan att kontrollera andra människor?


Medelbetyg: 4,33 (3 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av De utvalda - tankeläsaren :


aLva 2011-12-11 19:50
Katsa, bokens hjältinna, är 18 år och det är 10 år sedan hon dödade en man för första gången. Det var då alla förstod det... - att hon hade dödandets gåva. Pågrund av hennes ögon - ett blått och ett grönt - har man alltid vetat att hon var en av de sju kungadömenas särlingar. Särling är man om man föds med olikfärgade ögon, då föds man även med en särskilt gåva som kungen i varje kungadöme har rätt att utnyttja och det är precis var Randa, Katsas morbror och även ett av kungadömenas kungar, gör. Utnyttjar henne. Han använder henne som ett vapen, skickar ut henne för att bryta oskyldiga människors ben eller hugga av hennes fingrar. Alla är livrädda för henne, böjer ner huvudet och stirrar i marken då hon går förbi, viskar med varandra om den blåögda grönögda. Men när Katsa möter Po, förändras allt. Po är allt. Samtidigt som han inte är det. Han är mystisk och hon får inget grepp om honom. Han är den första värdiga motståndare som hon någonsin haft. Han har en blick som ser henne. På riktigt. Även han är en särling, med ett öga som glimmer som guld och ett som glittrar som silver. Tillsammans, får Katsa och Po uppleva sådant som ingen av de trodde var möjligt. De genomgår oändlig ondska, lojal vänskap och så stark kärlek att det skrämmer Katsa. För det har hon aldrig uppöevt förut, ingen har någonsin älskat henne...

Det här är en helt fantastisk bok som man blir så farcinerad och intresserad av att man vägrar att lämna rummet där boken är, för man är rädd att någon ska ta den! Den här fantasy-boken har allt! Spänning (så det räcker och blir över), action och häftiga stridsdetaljer, känslor av alla salg och otroligt starka karaktärer! En bok som jag rekommenderar alla att läsa! :D

// aLva

(Lägg märke till att namnen är väldigt lika namnen på huvudpersonerna i Hungerspelen: HG - Katniss och Peeta / Tankeläsaren - Katsa och Po)
Betyg 5

frökentulpan 2013-08-21 19:05
Jag gillade huvudpersonen Katsa, och de bifigurer som senare som dök upp (främst Po då förstås). Spänningen är bra - när den väl kommer igång, man måste ha ett rejält tålamod för bokens uppladdning håller på i över 200 sidor. De sidorna är bra och lättlästa, men alldeles för många.
Betyg 3KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till De utvalda - tankeläsaren


  Köp boken som film på cdon: