bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Adolf Hitler
Alexander Den Store
Pink Floyd: musiken, m..
Regenter i Sverige
Winston Churchill del..
Winston Churchill del..
Liknande böcker:
Sverige-Polen 1000 år..
 H. Lindqvist
Södra Oran
 I. Eberhardt
Konspirationsteorierna..
 E. Åsard
En bön för tjernobyl
 S. Aleksijevitj
Homo Deus - en kort hi..
 Y. Harari
Antikens sju underverk
 A. Klynne
Vikingarnas historia
 D. Harrison
Mexicos erövring Corté..
 W. Prescott
Perus erövring Inkarik..
 W. Prescott
Landet utanför: Sverig..
 H. Berggren

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerKarl XII. En biografi

 
Författare: Bengt Liljegren
Genre: Fakta
Ämnesord: historia
Utgivningsår: 2000
ISBN: 9188930998
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Femton år gammal blev Karl XII 1697 envåldshärskare över det svenska stormaktsväldet. Han vann storslagna segrar, försökte avsätta kung August II av Polen, ledde fälttåg mot tsar Peter I av Ryssland och regerade Sverige från Turkiet i fem år. När han stupade vid Frerikstens fästning 1718 var Sveriges tid som stormakt förbi.

Medelbetyg: 3,33 (6 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Karl XII. En biografi :


Martin 2004-06-29 22:59
Intressant biografi om Karl XII. Boken är mycket lättläst och skildrar Karl XII:s hela liv på ett rappt och medryckande vis men samtidigt känns den väl faktaunderbyggd.
Personligen kan jag dock önska mig "ännu mer", dvs en ännu fylligare bok. Gärna också lite mer beskrivningar av livet runt omkring kungen, tex situationen för den vanlige karolinske soldaten.
Men det är helt klart en mycket bra introduktion till ämnet!
Betyg 4

tejwar 2005-01-11 00:15
Bengt Liljegren moraliserar inte. Det är bra.
Betyg 3

axel-nelson 2005-09-26 23:46
Jag hade gärna läst boken och även den senaste boken om honom, som uppges vetenskapligt bevisa att kulan kom från Norge.
Tyvärr är nästan alla böcker om Kalle Dussin "prydda" med de läskiga bilderna från hans gravöppning 1917. Hans hemska hån-grin bevarat i sitt balsamerade skick, de små sprickorna i den intorkade huden kring det högra kulhålet i skallen - huh! Dom bilderna har gett mig åtskilliiga mardrömmar - men jag vet att alla smånazzar dyrkar dom.
Peter Englund som är en förnuftig man, anser att Gustav III var en ännu värre kung än Karl XII. Min kandidat bland krigsgalna idiotkungar är den kroniskt drickande och knarkande Karl X (Karl XII farfar) som for Europa runt och la beslag på land efter land (och förlorade dem lika snabbt, med undantag för Skåne, Halland och Blekinge - vilket vi dock tackar för!). Jämfört med honom var Karl XII nästan fredlig!
Skitstövlar är alltid spännande att läsa om! I dom ser vi våra egna brister som genom ett kraftigt förstoringsglas!
Ps Frans G Bengtsons gamla klassiker om Karl XII har jag läst,. Den ären enda lång serie bortförklaringar - det är som när Lars Ohly ska försvara Lenin!

ET 2007-02-20 20:22
En mycket bra bok!
Betyg 4

Irenaeus 2009-07-02 13:49
En bra och läsvärd bok, mycket välskriven biografi som behandlar vår kontroversiella konung. En bra och objektiv biografi´.
Betyg 4

Tintin 2012-07-07 18:56
Bengt Liljegren skildrar Karl XII:s liv på ett lättläst sätt. En mycket bra och välskriven biografi över envåldshärskaren.
Betyg 4

Jennydockan 2019-09-29 23:12
Jag undrar var alla de som läst denna bok befann sig den dag då man i skolan berättade om Sveriges konung Karl XII. Hade de drabbats av mässlingen? Eller satt de rent av och sov i skolbänken? Kanske läroboken rent av var trasig, eftersom man vill ta igen skadan så här många år efteråt. För mig är det här fullständigt onödigt vetande - och jag måste med det be Pippi Långstrump om ytterligare ett piller, för att inte jag också ska smittas av historiebacillen. En bok som även den här hör hemma i pappersåtervinningen. Att snyta näsan i bladen är topp tunnor omöjligt, eftersom bladen är alldeles för hårda. Bu för Karl XII!
Betyg 1KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Karl XII. En biografi


  Köp boken som film på cdon: