bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Jag kommer sen
Liknande böcker:
Jag minns mitt 40-tal
 B. Egerbladh
FRED! 100 röster mot v..
 S. Kapadia
Skuggbarn
 C. Engvall
Jehåvasjäveln
 H. Pettersson
The magic of reality
 R. Dawkins
Slutstation rättspsyk
 S. Åkerman
Tystas du, talar jag
 O. Lang
Kom nu'rå!
 G. Everdahl
No tears for queers; e..
 J. Hilton
Diktskola - Författare..
 M. Birro

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerJag kommer sen...

 
Författare: Eva Wiklund
Genre: Fakta
Ämnesord: ungdom, diskoteksbranden i göteborg 1998
Utgivningsår: 2011
ISBN: 9789186675547
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Natten till den 30 oktober 1998 förändrades för alltid Göteborg och diskoteksbranden blev ett allmänt begrepp. Det var även natten då Anne-Britt Söderberg förlorade sin dotter Johanna och påbörjade den mödosamma vägen tillbaka till ett gott liv.
Jag kommer sen är en dokumentärroman som tar sin utgångspunkt i Anne-Britts liv och man får följa henne förbi Johannas skrynkliga fötter på bårhuset, genom de mörka nätterna med tårar, kamp och förtvivlan men också fram till förlåtelse och nytt mod. Till en helt ny inriktning i livet.

Boken är även en djupdykning i historien kring en av Sveriges värsta katastrofer i modern tid. Den baseras på två års research och intervjuer med överlevande ungdomar, brandmän, chefsåklagare, kommunens stödpersonal, advokaten Thomas Bodström med flera. Jag kommer sen är en stark berättelse skildrad med mycket värme och hopp och är den första dokumentärromanen om diskoteksbranden.

Gripande och detaljerat
Göteborgs Fria Tidning

"Trots att hon inte var med lyckas Eva Wiklund inte bara förmedla sorgen och känslan av förlust utan också Ann-Britts styrka och hur hon gör för att överleva den mest traumatiska händelse en människa kan drabbas av. För den som vill hämta styrka att ta sig ur en jobbig tid i livet är boken en källa att ösa ur."
Tjugofyra7

Den gripande boken är väl underbyggd av intervjuer med brandmän, åklagare, kommunfolk och försvarsadvokater.
DAST Magazine

Medelbetyg: 5 (2 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Jag kommer sen... :


kristina_s 2012-02-06 13:59
Recension om Jag kommer sen … av Eva Wiklund

Boken är utgiven på Pocketförlaget (2011) och innehåller 414 sidor.

Eva Wiklund är sjuksköterskan som blev informatör som blev journalist och sedan informatör igen. Dessutom har hon skrivit två böcker vid sidan av sina heltidsarbeten. Det finns ingen gräns och Jag kommer sen ... Idag bor hon i värmländska Kristinehamn och jobbar som informatör i en av Sveriges minsta kommuner – Storfors. Källa: Pocketförlaget.

Handling: Boken handlar om den fruktansvärda diskoteksbranden den 30 oktober 1998 i Göteborg då 65 ungdomar dog. Författaren Eva Wiklund har intervjuat en av föräldrarna som miste sin dotter Johanna i branden – Anne-Britt Söderberg och det blev underlaget till denna bok. Anne-Britt berättar om Johanna från födelsen och fram till hennes tragiska död. Johanna hade en trygg uppväxt och hon älskade att vara i stallet med sin häst. Men i tonåren blev förhållandet mellan Anne-Britt och Johanna inte det bästa. De bråkade mycket med varandra. Johanna hade det även jobbigt i skolan och blev mobbad och utfryst. Läsarna får veta vem som blev Johannas första kärlek och hur lycklig hon var under en period med sin pojkvän. När hon börjar gymnasiet blir allting bättre, Johanna blir en i gänget och det lugnar ner sig hemma med mamma. När allt ser ut att ordnat sig och Johanna fått en ny häst, ja då kommer den tragiska diskoteksbranden där Johanna och hennes bästa kompis Gilda besökte den kvällen det började brinna. De hann inte ut i tid utan dog inne på diskoteket. Efter Johannas död får vi fortsätta att följa Anne-Britts sorgearbete och även kärleksliv. Om hur hon lyckas ta sig tillbaka till ett fungerande liv igen.

En mycket gripande och berörande berättelse och hur fruktansvärt det är att förlora ett barn. Jag följde nyheterna om diskoteksbranden i oktober 1998 och det var så förfärligt att läsa om föräldrar och syskon som förlorat en kär familjemedlem. Anne-Britts berättelse är väldigt stark och Eva Wiklund har lyckats att återberätta den så naturligt och med stor värme. Anne-Britt är en stark kvinna med ett oerhört stort hjärta som trots sin egen sorg även hjälper andra i deras sorgearbete. Till slut lyckas hon få kontroll över sitt liv igen och börja om med ett nytt jobb. Att läsa om hennes resa tillbaka till ett fungerande liv var jobbigt men eftersom Anne-Britt strålade så mycket styrka fanns det mycket lycka i hennes berättelse också. Boken bygger även på intervjuer brandmän, åklagare, kommunfolk och försvarsadvokater. En bok som alla som minns diskoteksbranden och de som hört talas om bör läsa.

Betyg 5/5 Kristina Simar 2012-02-06 (10) http://blogg.passagen.se/krisim
Betyg 5

Phenomena 2012-04-28 19:10
En bok som berör på djupet, enda in i hjärteroten.
Om diskoteksbranden vid Backaplan i Göteborg.
Om 16-åriga Johanna som dog alldeles för ung.
Om mamma Anne-Britt och hennes sorg.
Gripande!
Betyg 5KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Jag kommer sen...


  Köp boken som film på cdon: