bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Liknande böcker:
SAS Ghost Patrol: brit..
 D. Lewis
När folkmordet kom til..
 T. Bodström
Historiens största spi..
 G. Wall
Brittiska imperiet upp..
 D. Harrison
Pratbubblan!
 S. Hegerfors
Dödgrävarna
 R. Barth
Ora et labora: Varnhem..
 .
Trettioåriga kriget
 D. Harrison
Sveriges medeltid
 D. Harrison
Den osannolika mördare..
 T. Pettersson

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerFRED! 100 röster mot våld och krig

 
Författare: Saam Kapadia & Jeppe Wikström
Genre: Fakta
Ämnesord: filosofi, krig, politik, hälsa, mord, psykologi, religion, historia, kärlek, kultur, ungdom
ISBN: 9789171261472
 
Lärorik:  9
Sorglig:  5

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Det är nu 200 år sedan den sista militära striden ägde rum i Sverige. Vi har alltså haft fred i två sekel - ett världsunikt förhållande. Men samtidigt dödas och skadas tiotusentals människor världen över varje år av terrorhandlingar, uppgörelser i undre världen och våld på öppen gata, i hemmen och i skolor. Det finns ingen anledning att stillatigande acceptera sakernas tillstånd. I Sverige är våldet och hoten, framför allt bland yngre, oacceptabelt utbrett. Sparkar, slag och regelrätt misshandel inträffar varje dag. Vi har vant oss vid att läsa om knivslagsmål och vapenhot, butiksrån och skottlossningar vid nattklubbar och restauranger. För många är våldet och rädslan en del av vardagen.

FRED! 100 röster mot våld och krig är en bok som sätter i gång samtal och ge både alternativ och argument. Här finns bilder av världens bästa fotografer och texter av storheter som John Lennon, Martin Luther King, Astrid Lindgren, Peter Englund, Christer Fuglesang och Anne Frank. Men här finns också nyskrivna texter av unga svenskar av idag. Innehållet är dessvärre brännande aktuellt. Med boken som avstamp har ett särskilt internetforum skapats där unga svenskar diskuterar våldet och dess alternativ - www.peacepower.se

Boken är sammanställd av journalisten Saam Kapadia, som till vardags arbetar på Aktuellt, och fotografen Jeppe Wikström som också är verksam som förläggare på Bokförlaget Max Ström.

Boken har formatet 13 x 19 cm, är 192 sidor tjock och trycks helt i fyrfärg. Formgivningen görs av Patric Leo, Sveriges kanske främste bokformgivare.

FRED! kommer förhoppningsvis att bli 2009 års mest uppmärksammade svenska bok. Den kommer att kunna starta processer hos tusentals unga svenskar - och därmed sannolikt också rädda liv.

Utdrag ur boken:
De tog 63 av sina kompisars liv - för att de inte blev insläppta på ett disco.

Medelbetyg: 5 (1 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av FRED! 100 röster mot våld och krig :


gun 2013-10-05 16:10
Detta är en fantastisk bok som talar både genom orden och alla foton. Jag hoppas att den kommer att hitta mängder av läsare för det är ytterst viktigt att förstå att våld och krig inte leder till något som är bra för mänskligheten.
Betyg 5KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till FRED! 100 röster mot våld och krig


  Köp boken som film på cdon: