bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Liknande böcker:
Södra Oran
 I. Eberhardt
En bön för tjernobyl
 S. Aleksijevitj
Homo Deus - en kort hi..
 Y. Harari
Eurovision i bokform
 J. Goldstein
Barnets Kroppsspråk
 E. Howard
Valet är ditt
 C. Wahlden
Who-ology
 C. Scott
Factfulness
 H. Rosling
Pillret
 I. Carlberg
Praktisk harmonilära o..
 S. Ingelf

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerJehåvasjäveln

 
Författare: Henrik Pettersson
Genre: Fakta
Ämnesord: hälsa, musik, psykologi, religion, kärlek, ungdom, johovas vittnen
ISBN: 9789100122102
 
Lärorik:  5
Sorglig:  3

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Som barn levde Jens fridfullt och tryggt i skydd bakom Vakttornets murar. Jens ville för alltid tro på Gud och vara ett vittne för honom. Men utan att märka det förändras Jens sakta under tonåren. Och när han träffar Emma - även hon ett vittne - förändras tillvaron.
Emma pratar om sådant han själv aldrig vågat tänka på, och till slut når de en gräns. Han ställs inför sitt livs svåraste val. Ska han svika sin familj, eller aldrig mer träffa Emma? Ett liv med Emma betyder att han måste bli en helt ny person. Men hur blir man en ny människa? Och hur orkar man leva när man vet att man sviker sin familj på det värsta av alla sätt?

Jehåvasjäveln ger inblick i en stängd religiös rörelse. Det är en berättelse om ofrivilligt utanförskap och om längtan efter något annat. Om att stå utanför samhället, men ändå leva mitt i det. Inte minst är det en bok om uppbrott och om att uppfylla drömmar och våga förändra sig och sitt liv.

Utdrag ur boken:
Erik hade alltid varit omtyckt av alla. Nu fick vi inte ens säga hej till honom. De som var mina bröder och systrar brydde sig inte längre om Erik. För dem var han osynlig.

Medelbetyg: 3 (1 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Jehåvasjäveln :


gun 2012-07-07 08:40
Huvudpersonen Jens anser att han haft en bra barndom. Han kände en trygghet i att tillhöra Jehovas Vittnen. Precis som han beskriver sen så föddes han ju in i detta och kunde inte se att det fanns någon eget val.
Jens fick uppleva hur detta med avståndstagande till blodtransfusion gjorde livet svårt när det gällde anhöriga som råkat ut för olycka. Det finns nog skäl till att religiösa människor anses som psykiskt sjuka av sjukvården.
Jag känner att denna bok är bra att läsa för alla som vill få insikt i hur stor makt Jehovas Vittnen har över sina medlemmar. Deras sätt att få människor att lyda genom att de blir utstötta en tid är hemskt. Då behandlas de som de inte finns.
Betyg 3KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Jehåvasjäveln


  Köp boken som film på cdon: