bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Går i alla gårdar
Intrång
Kontroll
Livstid
Uppsåt
Övrig händelse
Liknande böcker:
Miss Pym ingriper
 J. Tey
Inga fler hemligheter
 E. Brunn
Fruktans hus
 M. Ahlstedt
Christine Falls
 B. Black
Maigret och den unga döda
 G. Simenon
Maigret tar miste
 G. Simenon
Maigret och den gamla..
 G. Simenon
Tolv timmar
 S. Wilding
Skräcknatt
 L. Jackson
Döden på apoteket
 N. Hövenmark

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerDomslut

 
Författare: Ulla Bolinder
Genre: Deckare
Ämnesord: hälsa, kärlek, spänning, försvinnande
Utgivningsår: 2011
ISBN: 9789197895378
 
Spänning:  9
Lärorik:  9

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Kerstin Sundström, en 45-årig tvåbarnsmor, försvinner oförklarligt i samband med en cykeltur. Kriminalreportern David Weber följer fallet och intervjuar personer med anknytning till den försvunna kvinnan. Han tar också del av polisens efterforskningar, som förblir resultatlösa och ganska snart övergår i en brottsutredning.

Domslut är den femte fristående delen i Weberserien och en annorlunda skriven kriminalroman där personteckningen skapas genom språket i intervjuer, förhör och olika sorters dokument.

Medelbetyg: 5 (1 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Domslut :


kristina_s 2011-10-13 12:01
Recension av Ulla Bolinders kriminalroman Domslut

Boken är utgiven på Ord Text Mening (2011) och innehåller 256 sidor.

Ulla Bolinder är född och uppvuxen i Uppsala, men bor numera i Knivsta, några mil norr om Stockholm. Hon gick humanistisk linje på Magdeburg och har sedan dess arbetat på reklambyrå, restaurang, sjukhus, arkiv och bokförlag. Ulla debuterade som författare 1997.
Källa: Ord Text Mening.

Handling: En 45-årig tvåbarnsmor försvinner oförklarligt under en cykeltur. Journalisten David Weber intervjuar vittnen, misstänkta, anhöriga, arbetskamrater och poliser som har anknytning till fallet. När det gäller vittnena har vissa sett en mörkhårig kvinna och vissa en ljushårig. Klädseln stämmer inte heller alltid överens. Ingen av vittnena kan ge ordentliga upplysningar så att fallet kan lösas. Vänner, anhöriga och arbetskamrater har olika syn på den försvunna kvinnan sätt att vara. Och många har negativa synpunkter på den man hon har ett förhållande med. Kvinnan jobbar på ett socialkontor och där har hon ibland upplevt hot. Kan det vara någon hon träffat där som gjort henne illa. Kanske har hon försvunnit frivilligt. Frågan är väl egentligen hur väl man egentligen känner varandra som vän och anhörig. Kommer fallet att klaras upp?

Jag är mycket förtjust i Ulla Bolinders böcker om journalisten David Weber. Det för att det är realistiskt skrivet och intressant att ta del av de förhör som görs i boken. Att höra hur olika människor ser på saker ute i vårt samhälle. Mycket av förhören är samhällskritiskt och det är precis så som många upplever samhället idag. Vems fel det är att det ser ut som det gör? Det förekommer vårdnadstvister, skilsmässor och hur en kärleksrelation kan ses med olika ögon. Jag tycker det är skönt att inte läsa om dessa alkoholiserade poliskommissarier med kvinnoproblem, eller en kvinnlig kommissarie med samma problem som även har familjeproblem, som många kriminalromaner handlar om. Här fokuseras det på brottet och inte polisernas privatliv och det tycker jag är bra. De flesta kriminalromaner brukar även ha ett torftigt språk, men det har inte Ulla Bolinders böcker. Hennes språk är givande och är varierande utefter vem som förhörs. Ett barn pratar som ett barn, en A-lagare som en sådan och så vidare. Därför får Ulla Bolinders böcker alltid högsta betyg av mig. Jag gillar det verklighetstrogna i hennes berättelser.

Betyg 5/5 Kristina Simar 2011-10-13 (108) http://blogg.passagen.se/krisim
Betyg 5KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Domslut


  Köp boken som film på cdon: