bokrecensioner boktips

Porto Francos väktare

Författare: Ann Rosman
Genre: Historisk roman
Utgivningsår: 2010
ISBN: 9789174750010


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

En ung kvinna stiger iland i Marstrands hamn en septemberdag 1793. Håret är kapat under mössan, hennes bröst är lindade och byxorna hänger löst på den gängliga kroppen. Runt omkring myllrar det av liv. Hennes enda hopp står till att de ska ta henne för en man, att hon ska hitta arbete och någonstans att bo. Att hon inte ska tvingas åka tillbaka.
220 år senare görs ett gruvligt fynd på Klöverön. En kvinna och ett spädbarn hittas döda i Gamle mosse och kriminalinspektör Karin Adler kopplas in. Men att identifiera de två döda visar sig vara lättare sagt än gjort. Det enda man kan säga med säkerhet är att de har legat i mossen länge. Väldigt länge. Trådarna leder Karin Adler långt tillbaka i Marstrands historia, och sakta men säkert nystas en osannolik historia upp.
Medelbetyg: 3,86 (7 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Porto Francos väktare :
2012-03-29 13:56
Hon påminner mycket om Läckberg!
Betyg 2
2012-08-31 19:12
Det är flera århundranden mellan de korta kapitlen i denna bok. Det börjar 1793 med Agnes som lovas bort till Bryngel. Hans förra fru tog livet av sig, troligen på grund av att svärfadern smög sig in i hennes sovrum. Agnes tog ett beslut att rymma för att komma från både Bryngel och hans far. Hennes liv blir strävsamt då hon uppträder som ung man men med tiden så kan hon leva som kvinna igen och gifter sig med en man som älskar henne mycket.
Hon kommer att träffa en holländska, Aleida Maria van der Windt, som
gör att hennes eget släktträd kommer att brytas.
Parallellt med berättelsen om Agnes så får vi följa polisens arbete med att försöka fastställa identiteterna för kropparna i mossen samt följa människorna som numera bor på gården.
Jag tyckte att denna bok var mycket intressant. Det var svårt att lägga ifrån sig boken. De korta kapitlen gjorde att det var lätt att följa de olika trådarna som sen knöts samman.
Betyg 5
2012-11-06 19:53
Jag älskar den här berättelsen. Om att läsa om kvinnan på 170-talet klarar sig så bra, under dess förhållande och hur hon tar sig fram i livet - till - Nutidens Marstrand, där diverse saker förändrar en hel familj och deras liv. Samt det makabra fyndet i mossen, som får ett oväntat slut. Mycket braoch lättförståligt!
Betyg 5
2015-05-27 11:24
Ja, mer historisk roman än deckare och Karin Adler tar inte mycket plats. Det är en mycket intressant historia som berättas och den kunde ha varit sann. Rosman är besatt av Marstrands historiska förflutna och jag tackar och tar emot.
Betyg 4Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Porto Francos väktare
Liknande böcker:
En vilsen själ
 G. Redin
Ensam i världen
 M. Sandemo
Nickelpojkarna
 C. Whitehead
Aldrig ensam
 Å. Hellberg
De ofrälsta
 R. Harris
Inte utan min syster
 Å. Hellberg
Bara en mor
 R. Jacobsen