bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Fyrmästarens dotter
Havskatten
Mercurium
Själakistan
Vågspel
Liknande böcker:
Segraren
 S. Scarrow
Sigmund härskaren
 E. Arnesson
Falken från Sparta
 C. Iggulden
Familjen Palmisano
 R. Nadal
Salomons sång
 T. Morrison
Innan svenskarna kom
 A. Olsson
Jaktfalkens ögon
 S. Viksten
Krönikan om Ylva Alm 1..
 I. S. Skjelbakken
Frihetens pris
 S. Nordenswan
Doktor faustus
 T. Mann

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerPorto Francos väktare

 
Författare: Ann Rosman
Genre: Historisk roman
Utgivningsår: 2010
ISBN: 9789174750010
 
Spänning:  5
Romantik:  3
Lärorik:  6
Sorglig:  3

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


En ung kvinna stiger iland i Marstrands hamn en septemberdag 1793. Håret är kapat under mössan, hennes bröst är lindade och byxorna hänger löst på den gängliga kroppen. Runt omkring myllrar det av liv. Hennes enda hopp står till att de ska ta henne för en man, att hon ska hitta arbete och någonstans att bo. Att hon inte ska tvingas åka tillbaka.
220 år senare görs ett gruvligt fynd på Klöverön. En kvinna och ett spädbarn hittas döda i Gamle mosse och kriminalinspektör Karin Adler kopplas in. Men att identifiera de två döda visar sig vara lättare sagt än gjort. Det enda man kan säga med säkerhet är att de har legat i mossen länge. Väldigt länge. Trådarna leder Karin Adler långt tillbaka i Marstrands historia, och sakta men säkert nystas en osannolik historia upp.

Medelbetyg: 3,86 (7 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Porto Francos väktare :


Thomas72 2012-03-29 13:56
Hon påminner mycket om Läckberg!
Betyg 2

gun 2012-08-31 19:12
Det är flera århundranden mellan de korta kapitlen i denna bok. Det börjar 1793 med Agnes som lovas bort till Bryngel. Hans förra fru tog livet av sig, troligen på grund av att svärfadern smög sig in i hennes sovrum. Agnes tog ett beslut att rymma för att komma från både Bryngel och hans far. Hennes liv blir strävsamt då hon uppträder som ung man men med tiden så kan hon leva som kvinna igen och gifter sig med en man som älskar henne mycket.
Hon kommer att träffa en holländska, Aleida Maria van der Windt, som
gör att hennes eget släktträd kommer att brytas.
Parallellt med berättelsen om Agnes så får vi följa polisens arbete med att försöka fastställa identiteterna för kropparna i mossen samt följa människorna som numera bor på gården.
Jag tyckte att denna bok var mycket intressant. Det var svårt att lägga ifrån sig boken. De korta kapitlen gjorde att det var lätt att följa de olika trådarna som sen knöts samman.
Betyg 5

srojoh 2012-11-06 19:53
Jag älskar den här berättelsen. Om att läsa om kvinnan på 170-talet klarar sig så bra, under dess förhållande och hur hon tar sig fram i livet - till - Nutidens Marstrand, där diverse saker förändrar en hel familj och deras liv. Samt det makabra fyndet i mossen, som får ett oväntat slut. Mycket braoch lättförståligt!
Betyg 5

okidoki 2015-05-27 11:24
Ja, mer historisk roman än deckare och Karin Adler tar inte mycket plats. Det är en mycket intressant historia som berättas och den kunde ha varit sann. Rosman är besatt av Marstrands historiska förflutna och jag tackar och tar emot.
Betyg 4KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Porto Francos väktare


  Köp boken som film på cdon: