bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Alltid den där Anette
Glittras uppdrag
Intet bortom det yttersta
Jag saknar dig, jag sa..
Jag är kvar hos er
Janne, min vän
Malins kung Gurra
Man kan inte säga allt
Sekten
Tusen kulor
Vi kallar honom Anna
Liknande böcker:
Trollkarlarna
 M. Sanden
Det bubblar i fjorden
 J. Stenlund
En mystisk historia
 H. Iseborg
Kittys spökhistorier
 C. Keene
En stjärna för Megan
 A. Baillie
I mumiens gravkammare
 L. Beach
Min hemliga tvilling
 K. Lundberg Hahn
Cassies dubbelgångare
 G. Tobien Sherman
Norra Latin
 S. Bergmark Elfgren
Slutet
 M. Strandberg

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerKan ingen hjälpa Anette?

 
Författare: Peter Pohl
Genre: Ungdom
Ämnesord: depression, psykologi, kärlek, spänning
ISBN: 9789174512809
 
Spänning:  4
Lärorik:  5
Sorglig:  8

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


En fristående fortsättning av "Alltid den där Anette". Anette försökt ta sitt liv och kommer till barnpsyket. Där ska hon få hjälp att bearbeta och gå vidare.

Medelbetyg: 3,75 (4 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Kan ingen hjälpa Anette? :


MarieS 2004-06-12 18:04
Helt oemotståndlig fortsättning till "Alltid den där Anette". Här kommer svaren från om vad som hände med Anette, men även denna boken slutar med ett frågetecken. Vad kommer att hända med den stackars flickan Anette?
Betyg 3

ElinLeticia 2004-06-29 12:00
Efter ett självmords försök stiger tolvåriga Anette in på barnpsykiatriska avdelningen där Björne jobbar . Hon gör ett outplånligt intryck i sin tystnad och sin misstänksamhet mot omvärlden. Eftersom Anette vägrar prata tvingas Björne sammanfoga pusselbitarna i hennes liv genom att prata med skolan och fadern och försöka lista ut varför Anette inte vill leva längre. I sin kontakt med skolan gör han en obehaglig upptäckt. Den smutsiga buken ska inte tvättas offentligt säger den allmäna meningen. Frågan är om det är någon som kan hjälpa Anette, är det någon som ens vill?

Mycket mycket bra och engagerande "ungdomsbok", (ungdomsbok inom parantes, eftersom jag anser att boken kan läsas och framför allt SKA läsas av skolpersonal som ett exempel på hur skolan inte får hantera en elev som Anette). Berättelsen om Anette börjar i romanen "Alltid den där Anette" där hon själv berättar sin historia. Det här är den andra och fristående delen, och här tiger Anette tyst. Istället är det Björne som berättar om sina intryck.

Något som jag både irriterade mig på och ifrågasatte (kanske rätt dum sak att bli irriterad på - men jag förstår inte poängen, och jag gillar inte att inte förstå), var att alla på kliniken som Anette kommer i kontakt med, har namn som börjar på bokstaven B. Det är Bibbi, Bella, Bengt, Bosse, Bert..osv för hela slanten. Är det ett uttryck för Pohls ovilja att använda "riktiga" namn, eftersom historien är så pass kontroversiell? Jag låter frågan vara öppen. Boken är medryckande och svår att lägga från sig. Jag ger den en treaplus.
Betyg 3

nakoma 2004-10-06 16:40
Bättre än förra, stackars Anette.
Betyg 4

Trulsa 2004-12-15 01:09
Pohl skriver verkligen underbart. En stackars vilsen tonåring kan hitta mycket styrka i en sån här bok och känna igen sig i Anette. Samhällskritiskt. Ofantligt bra bok må jag säga även om jag för många år sedan gått över från ungdomsböckerna till de lite tyngre romanerna så fastnade jag verkligen i Pohls böcker när jag var utan bok och plockade en från min lillasysters hylla. Efter det har jag läst allt av Pohl som jag komit över...
Betyg 5KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Kan ingen hjälpa Anette?


  Köp boken som film på cdon: