bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Ficktjuven
Hyresgästerna
Kyssa sammet
Livstråden
Nattvakten
Liknande böcker:
Innan svenskarna kom
 A. Olsson
Jaktfalkens ögon
 S. Viksten
Krönikan om Ylva Alm 1..
 I. S. Skjelbakken
Frihetens pris
 S. Nordenswan
Doktor faustus
 T. Mann
Föreningens tid
 L. Selander
Maos Siste Dansare
 L. Cunxin
Där låg ett skimmer...
 R. Olofsson
Fruktans tid
 L. Selander
Svekens tid
 L. Selander

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerFrämlingen i huset

 
Originaltitel: The little stranger
Författare: Sarah Waters
Genre: Historisk roman
Utgivningsår: 2010
ISBN: 9127121038
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Ute på landsbygden i Warwickshire ligger Hundreds Hall, omgiven av parker och trädgårdar. En gång en av de största och mest imponerande georgianska byggnaderna i trakten, och den välbärgade familjen Ayres hem i över tvåhundra år.

Men tiden har gått hårt åt både Hundreds Hall och familjens förmögenhet. När doktor Faraday, en av läkarna i det lilla samhället, kallas dit strax efter andra världskrigets slut för att se till en patient, är det ett gods i förfall som möter honom. Ogräs har tagit över de tidigare så välskötta trädgårdarna, murbruket har lossnat från fasaden och den vackra interiör som gjorde ett outplånligt intryck på honom under ett besök som barn är fuktskadad och på väg att falla sönder.

Nya vindar blåser över England, och de kvarvarande medlemmarna av familjen Ayres, mor, son och dotter, som varit vana vid ett obekymrat liv i de finaste av kretsar, tvingas nu förtvivlat kämpa för att få godset på fötter igen. Men är det bara ekonomiska svårigheter som har drabbat familjen, eller är det något mycket mer olycksbådande som kastar sin mörka skugga över Hundreds Hall?

Sarah Waters efterlängtade roman Främlingen i huset är en suggestiv berättelse om klasstillhörighet och makt, men också en spännande spökhistoria som utspelar sig i 1940-talets England. Den är nominerad till Man Booker Prize 2009.

Medelbetyg: 3,4 (5 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Främlingen i huset :


okidoki 2010-11-04 18:33
Nej, rädd blir jag inte, när jag läser Sarah Waters roman om den fallfärdiga herrgården. Den något torre doktor Faradays är vår berättare. Waters är här en skicklig hantverkare, men hon väcker inga starkare känslor hos mig. Den sista tredjedelen av boken är bäst, just för att den är mer tvetydig. Betyg: 4 minus eller 3 plus.
Betyg 4

HerrHorbert 2011-01-18 18:27
En utmärkt spökhistoria. Fanns det 3,5 i skalan hade den fått det.
Betyg 3

turkos 2011-02-12 11:58
Hmmm.. Det är en väldigt speciell bok. Stundvis satt jag och gäspade eftersom vissa partier kändes väldigt långa, men slutet sträckläste jag. Jag lämnades med en känsla av obehag och eftertänksamhet. Den här boken lämnar efter sig en känsla som är svår att beskriva, och jag tycks uppskatta den mer nu i efterhand än när jag faktiskt läste den. En ovanlig bok, som jag inte vet vad jag ska tycka om. Men eftersom jag är så kluven så måste den ju varit bra? Eller?
Betyg 3

animisha 2012-09-23 12:41
En besvikelse. Sarah Waters skriver bra som vanligt, men mycket av boken känns väldigt förutsägbart. Jag förstod ganska snabbt att det skulle börja spöka och att det skulle bli romantiska känslor mellan Faraday and Caroline, men åh vad jag fick läsa och läsa och läsa tills det hände något. Nej, jag blev aldrig fången av den här boken.
Betyg 2

bonadea 2015-09-13 06:05
Jag älskade Sarah Waters bok främlingen I Huset, jag har läst hennes tidigare böcker och tycker främlingen I Huset är en av de bättre. Sarah har ett förtrollande språk, detta är ingen bok där med hög tempo där händelsen står i centrum utan en bok med magisk och gammaldags atmosfär, som tar oss tillbaka längre bak i tiden , där vi får bekanta oss med personerna i historien.
Jag blir förvånad att tidigare recensioner är så svala då jag älskar främlingen i huset och hade svårt att lägga mig ifrån boken när jag började läsa .
Betyg 5KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Främlingen i huset


  Köp boken som film på cdon: