bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Liknande böcker:
Svärdets makt
 G. Martin
Kungarnas Krig
 G. Martin
Nekromantikerns krig 2
 N. Perumov
Kungsbestarna
 N. Uehashi
Stenbrons hemlighet
 J. Wren
Minna och monsterungen
 M. Arvidson W
Slaktare små-Andra del..
 E. Granström
Sagan om Rand III: Dem..
 C. Wennerström
Sagan om Rand II: Lykt..
 C. Wennerström
Odjuret av kaos
 T. Hollanti

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerDarien

 
Författare: Joakim Elvesson
Genre: Fantasy
Ämnesord: spänning, äventyr
Utgivningsår: 2010
ISBN: 9186377418
 
Spänning:  7
Romantik:  4
Humor:  5

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Darien är en föräldralös pojke som lämnats på Facult, en skola där unga pojkar fostras till krigare. Darien hamnar längst ned på hackordningen som barnhemsunge och därtill utlänning.

Dariens situation som sjuttonårig på Facult blir allt mera besvärlig, när en fiende invaderar landet. Alla av utländsk härkomst blir föremål för förföljelser och tvingas ut ur landet. De enda som Darien har att ty sig till är vännerna Alek, Gabrius och Ida, samt mästersmeden Garibaldi.

Darien hamnar som centralgestalt i konflikten mellan den invaderande armén och det land som utbildat honom till den krigare han är. Lojaliteter sätts på prov och nya allianser bildas. Det finns mycket mera bakom konflikterna länderna emellan än vad som syns vid första anblicken.

Utdrag ur boken:
Så här börjar Darien:
Piskrappet träffade honom över ryggen. Ett väsande ljud undslapp läpparna genom de hårt sammanbitna käkarna. Smärtan brände som eld. Den hulling-försedda piskan ven återigen, när rackaren svängde den över huvudet inför sitt nästa rapp. Smärtan blandades med en annan, märklig förnimmelse. Darien förnam hur blodet sakta lämnade de uppfläkta såren och rann nedför ryggslutet. Det rann sedan sakta ned på marken längs ena benet. Hans händer var fjättrade till skampålens järnring med ett rep av hampa, så hårt bundet kring handlederna att händerna sedan länge tappat känseln.


Medelbetyg: 4 (1 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Darien :


Jossa 2010-10-19 23:45
Jag har läst Darien av Joakim Elvesson

Det är en fantasybok som handlar om en kille som heter Darien. Den är varken lik Harry Potter, Eragon eller Sagan om Ringen. Den känns på något vis äkta, som om det mesta skulle kunna hända på riktigt, bortsett från den magi som finns med.

Språket är målande och bra, det känns som om man kan se händelserna och miljöerna framför sig när man läser. Det tycker jag är ett tecken på en bra bok.

Om man ska ta upp något negativt är det väl att boken slutar lite så där som om det kunde finnas en fortsättning. Men han kanske ska skriva en fortsättning, det vet jag inte.
Betyg 4KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Darien


  Köp boken som film på cdon: