bokrecensioner boktips

True Blood

Författare: Charlaine Harris
Genre: Ungdom
Ämnesord: humor, kärlek, spänning, ungdom, äventyr, fantasi,vampyrer
ISBN: 9780575091221


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

TV serien True Blood bygger på böckerna som kallas Sookie Stackhouse serien och innehåller följande böcker:
(Engelska titlar)
Dead Until Dark (Bok 1)
Living Dead in Dallas (Bok 2)
Club Dead (Bok 3)
Dead to the World (Bok 4)
Dead as a Doornail (Bok 5)
Definitely Dead (Bok 6)
All Together Dead (Bok 7)
From Dead to Worse (Bok 8)
Dead and Gone (Bok 9)

Utdrag ur boken:
-
Medelbetyg: 4,67 (3 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av True Blood :
2010-10-12 18:06
true blood
True Blood är en amerikansk dramaserie från 2008, skapad av Alan Ball, mannen bakom den populära och kritikerrosade dramaserien Six Feet Under. Serien är baserad på böckerna om Southern Vampire Mysteries av författaren Charlaine Harris.Serien utspelar sig i den fiktiva småstaden Bon Temps i Louisiana, i en tid där vampyrer lever sida vid sida med människor, efter att en japansk forskare lyckats framställa ett syntetiskt blodalternativ som säljs under varumärket "Tru Blood". Vampyrer behöver därför inte längre leva i det fördolda och livnära sig på mänskligt blod. De har gått ut och förklarat att de vill leva i samförstånd med vanliga människor, vilket hörsammats av lagstiftarna som gett dem samma lagstadgade rättigheter och skyldigheter som andra medborgare, trots att många människor ser på vampyrer med skepsis och rädsla. Servitrisen Sookie Stackhouse (Anna Paquin), som även har förmågan att höra andras tankar, förälskar sig i den 173-årige vampyren Bill Compton (Stephen Moyer) vilket får henne att framstå som ännu mer avvikande än tidigare.

Andra karaktärer som medverkar i TV-serien är Sookies vän Tara Thornton (Rutina Wesley), vampyren Eric Northman (Alexander Skarsgård), brodern Jason Stackhouse (Ryan Kwanten) och ägaren av restaurangen Merlotte's, Sam Merlotte (Sam Trammell
Betyg 5
2011-03-05 16:15
Twilight är en perfekt serie för kanske 11-14 åringar. Men om man är äldre än så kan den lätt bli lite töntig. True blood däremot tar vampyrerna att steg längre. De har i dessa böcker gått ut med att de finns och det var möjligt på grund av ett syntet blod, som japanerna tillverkat, True blood. Denna serie är inte lika romantisk och rosenskimrande som twilight serien. Den är roligare och skarpare och den är fulla av speciella personligheter. Lägg till en ung kvinna som inte vet vad hon vill och fyra "män" (två vampyrer, en varulv & en skepnadsskiftare) som tävlar om hennes uppmärksamhet, så blir denna serie oslagbar inom vampyr- området.
Idén var super men den blev inte riktigt lika super i praktiken, därför når den inte ända fram.
Betyg 4
2011-12-29 19:16
True Blood rekomenderar jag starkt för den människa som gillat vampyrer, drama och spänning(man får inte heller vara så oskuldsfull, med alla dessa sexscener) Men jag älskar böckerna och tv-serien, så jag måste ge denna 5.
Betyg 5Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till True Blood
Liknande böcker:
Vindens hemlighet
 E. Hildén
Spegelflickan
 E. Hildén
Kom hit
 J. Wickholm
Rävpojken
 E. Hildén
Fjällflygaren och vargen
 K. Schwartskopf
Ett magiskt arv
 M. Friedner
Fjällflygaren
 K. Schwartskopf
Kaja och de nio elefan..
 E. Ringnér-Lundgren
En flicka till häst
 E. Bagnold