bokrecensioner boktips

Död tills mörkret faller

Originaltitel: Dead until dark
Författare: Charlaine Harris
Genre: Thriller
Ämnesord: mord, humor, kärlek, kultur, spänning, vampyrer
ISBN: 919771450X


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Sookie Stackhouse är servitris på en liten bar i en liten stad i Louisiana. Hon är tystlåten och håller sig mest för sig själv. Inte för att hon inte är söt. Det är hon.
Det är bara det att hon har ett "handikapp". Hon kan läsa tankar, och det är ett hinder när man ska hitta en dejt. Då träffar hon Bill. Han är lång, mörk och stilig - och Sookie kan inte höra ett ord av vad han tänker. Presic en sådan som hon väntat på hela sitt liv...
Men Bill har egna svårigheter. Han är en vampyr med dåligt rykte. Ham umgås med riktigt otäcka typer och han är - chockerande nog - misstänkt för mord. När en av Sookies kollegor mördas, fruktar hon att hon skall bli nästa offer...
Medelbetyg: 3,82 (11 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Död tills mörkret faller :
2009-11-20 08:57
En spännande och bra bok som jag tänker försöka hitta de andra böckerna i serien av. (Skiljer sig mycket ifrån TV-serien dock, som jag tyckte var väldigt lik Twilight-serien.)
Betyg 4
2010-04-09 08:12
En bra bok som var en lagom blandning av humor, sex och spännig. Jag har inte sett TV-serien så jag kan inte jämföra dem.
Betyg 4
2010-07-19 22:01
en riktigt bra bok började läsa serien efter att ha sett första sesongen på tv
Betyg 5
2010-10-23 11:50
Den är skriven på ett rätt okej sätt, men redan på första sidan ogillade jag huvudpersonen Sookie, när hon sa typ: jag e snygg, jag e smal som en nål och jag är det och det och det!
Lite kan man skryta, men där gick gränsen. Så jag kunde inte sluta med att ogilla henne under de hundra sidor som jag lyckades läsa.
Jag fick flera andra av böckerna i serien, och jag brukar gilla tvåan mer i bokserier, men annars var boken rätt dålig.. :/ försökte verkligen ändra åsikten om den, men det gick inte så bra..
Betyg 1
2010-11-18 12:06
Den Här boken är den bästa boken jag har läst. jag gillar verkligen denna bok jag tycker Charlaine skriver väldigt bra
Betyg 5
2012-02-13 16:13
Jag kan bara föreställa mig vad vissa hederliga amerikaner tänkte om den här boken eftersom den inte direkt är censurerad. Den är i alla fall ganska bra och inte alls så tråkigt mesig som många andra böcker i den här genrén. Den var riktigt spännande faktiskt även om jag tycker att det är att ta i lite med att kalla boken en thriller.
Betyg 4
2017-02-05 18:50
Det är inte lätt att vara annorlunda och bli accepterad. Sookie blir mest betraktad som lite galen på grund av sitt sätt. Sanningen är att Sookie hör vad människor tänker och det är otroligt tröttande för henne. Det är inte förrän hon träffar Bill som är en vampyr som hon äntligen får vila för hans tankar hör hon inte. Det sker flera mord på barflickor och Sookie inser att någon är efter henne också. Samtidigt så har vampyrernas äldste ett gott öga till henne. Det är en spännande fantasyberättelse som jag gillade mycket.
Betyg 4Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Död tills mörkret faller
Liknande böcker:
Mittvatten
 A. Dahl
Nu dör vi
 S. Flodén
Nu dör vi
 S. Flodén
Livet skiljer oss åt
 H. Mattsson
München
 R. Harris
Hämndens väg
 J. Higgins
En gnista i mörkret
 S. Willingham
Olyckshändelse
 A. Bodelsen
Förloraren tar allt
 K. Genberg