bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Liknande böcker:
Currency Trading For D..
 B. Dolan
Currency Trading For D..
 B. Dolan
SAS Ghost Patrol: brit..
 D. Lewis
När folkmordet kom til..
 T. Bodström
Historiens största spi..
 G. Wall
Konsten att städa
 M. Kondo
Brittiska imperiet upp..
 D. Harrison
Pratbubblan!
 S. Hegerfors
Båt 370: Döden på mede..
 A. Björk
Dödgrävarna
 R. Barth

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerCamorra

 
Författare: Toman Lappalainen
Genre: Fakta
Utgivningsår: 2007
ISBN: 9789185183630
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Camorran i Neapel är Italiens äldsta maffia. Camorran mördar fler människor än den sicilianska maffian och krigen mellan dess olika klaner är intensivare och mer explosiva än maffiastriderna på Sicilien. Den egendom som staten beslagtar av camorran betingar större ekonomiska värden och fler döms för maffiabrott i Neapelregionen än på Sicilien. På senare tid har camorran moderniserats och lyckats bli en stark kraft i den globaliserade världsekonomin. Den är dessutom en del av den offentliga kulturen camorran vill synas och höras.

I Camorra en bok om maffian i Neapel analyseras camorran. Spåren leder tillbaka till antikens slaveri och gladiatorkamper i Neapelområdet, men också till kriminella ikoner som Scarface och Gudfadern. Boken skildrar kvinnornas ofta betydande roll i klanerna, katolska kyrkans relation till camorran, samt likheter och skillnader med maffian på Sicilien. Som en röd tråd löper kampen om egendom i ett ojämlikt klassamhälle.


Medelbetyg: 2 (1 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Camorra :


helix 2010-10-03 11:56
Lappalainen har gjort grundlig research. Men han har inte kyckats skriva en bra bok. Jag gillar hans ingående kunsjkaper om Camorran och hans teorier om hur den kan har uppstått och fortsatt upprätthålls. Men han sriver för tråkigt, Alldeles för mycket upprepningar, alltför styltigt, och vissa avsnitt är rent ointressanta (som tex det som handlar om comorran i fiktionen - jag har svårt att bli imponerad av vad någon har fabricerat). Dessutom gillar jag inte Lappalainens tendens att inte särskilja fakta och myt, det förvirrar verkligen. Åtminstone om man är ute efter någon sorts "sanning".
Betyg 2KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Camorra


  Köp boken som film på cdon: