bokrecensioner boktips

Främlingen

Författare: Max Frei
Genre: Fantasy
Ämnesord: mat, mord, humor, kärlek, framtid, spänning, äventyr
Utgivningsår: 2010
ISBN: 9789186437091


Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Max Frei är en drömmare och klassisk loser. Tills han i en dröm blir bekant med sir Juffin Hully, ärevördigaste föreståndaren för Hemliga spaningsstyrkans mindre rotel i Förenta kejsardömets huvudstad Echo, som erbjuder honom tjänsten som sin nattlige ställföreträdare. Max vänder på existensens stek och gör drömvärlden till sin verklighet. På rekordtid blir han den fruktade sir Max, dödsmantelns bärare. Tillsammans med sina kolleger löser han det ena makabra fallet efter det andra av magiska lagbrott. Däremellan håller man hov på stamhaket Frossarn Bunba, med varma patéer, bakelser, exklusiva viner och ofantliga mängder av den älskade nationaldrycken kamra…

Max Frei skriver lika excentriskt och charmerande som han lever och har fängslat de ryska läsarna i snart femton år. Tonen är inte olik Bulgakovs kultbok Mästaren och Margarita, eller Alice i Underlandet. I somras började Orion ge ut hans fem böcker i Storbritannien och USA – nu är det svenskarnas tur att stifta bekantskap med den oförliknelige Max Frei.

»Freis humor lyser igenom i vartenda ord och väcker Echo till liv i en lysande kombination av 1800-talets Wien och ljuvligt futuristisk steampunk. Det är oemotståndlig läsning. Han är smart, vitsig och rolig; en vardagshjälte som alla kan identifiera sig med.«
Bookslut

Främlingen är första delen av Echos labyrinter, en serie fantasydeckare från Ryssland, fylld av spänning och skruvad humor, signerat Max Frei. Den har sålts i över en miljon exemplar i hemlandet och finns översatt till bland annat tyska, spanska och engelska.
Medelbetyg: 4,64 (22 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Främlingen :
2010-09-28 14:42
Max Freis Främlingen är en rolig och spännande bok med många bisarra karaktärer. Är ganska van vid tjocka böcker men den kunde kanske ha varit lite kortare. Humorn är ganska vild eller hur man ska säga och det kanske kan bero lite på person om man fastnar för den... Men jag gör det verkligen. Tycker att språket är väldigt fint och lustigt!
Betyg 4
2010-09-29 18:04
Har bara ännu läst halva ungefär men bra så länge. Helt klart färd en femma så länge.
Betyg 5
2010-10-01 16:41
Intressant och rolig, Författaren som verkar vara en pseudonym, en tjej egentligen, skriver på ett rappt sätt och man kommer snabbt igenom bokens olika "äventyr". Ska bli spännande läsa de andra böckerna i serien!
Betyg 5
2010-10-04 15:06
En mycket bra bok och rolig bok!
Betyg 5
2010-10-09 21:24
Klart läsvärd o lite ovanlig fantasydeckare, rolig och spännande!
Betyg 5
2010-11-22 09:15
Det här kan vara mellansteget mellan deckare mot fantasy(är en riktig fantasypatriot, om man nu kan säga så, hahaha...).
Den här kan verkligen väcka intressanta tankar, och är otroligt välskriven.
Många intressanta karaktärer... förlåt, sa jag "karaktärer"? Jag menar personer.
Trodde först att boken skulle vara lite seg och tråkig, men jag kunde lika gärna ha slagit till min panna med baksidan utav handen. Den här är bra!
Då ska vi bara sitta här i hörnet och muttra tills tvåan kommit ut... (gahahaha...)
Betyg 5Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Främlingen
Liknande böcker:
The Watchman of Eternity
 P. Witcover
Drakarnas dans
 G. R.R . Martin
Stardust
 N. Gaiman
Rotlös
 L. Landström
Blodsbunden
 L. Landström
Kråkorna fest
 G. R.R . Martin
Svarta Smittan - Sjätt..
 J. Skelterwijk
Samma Författare: