bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Morse's greatest myste..
Räkenskapens dag
Sista bussen till Wood..
Liknande böcker:
Morianerna
 J. Ekström
Rika barn leka häst
 U. Trenter
Miss Pym ingriper
 J. Tey
Inga fler hemligheter
 E. Brunn
Fruktans hus
 M. Ahlstedt
Christine Falls
 B. Black
Maigret och den unga döda
 G. Simenon
Maigret tar miste
 G. Simenon
Maigret och den gamla..
 G. Simenon
Domaredans
 U. Durling

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerFlicka Försvunnen

 
Originaltitel: Last Seen Wearing
Författare: Colin Dexter
Genre: Deckare
Ämnesord: mord, spänning
Utgivningsår: 1976
ISBN: 9780330451192
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Medelbetyg: 3,5 (2 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Flicka Försvunnen :


mammene 2017-07-05 19:53
Flicka försvunnen Colin Dexter 1976, mitt ex 1981 P.A. Norstedt & Söners Förlag i översättning av Anders Jonason

”När man uteslutit det omöjliga måste det som återstår, vad det än är och hur osannolikt det än verkar, vara sanningen.” Arthur Conan

Ett knivigt fall för Morse och Lewis med många vändningar, och kanske några frågetecken. 17-åriga Valerie Taylor har anmälts saknad, nu har det gått två år sedan hon försvann och den polis som hade hand om fallet har avlidit i en trafikolycka. Inte ett livstecken på två år och då dimper det plötsligt ner ett brev från henne där hon skriver att allt är ok. Nu hamnar ärendet i Morse knä. Frågan är, är brevet äkta, ska de leta efter ett lik eller en levande Valerie? Morse låser sig ganska snart i att hon inte lever och börjar leta efter en gärningsman, till skillnad från hans medhjälpare Lewis som mer försöker se helheten.

Morse kan vara väl spydig med den stackars Lewis, men det verkar som om han då och då har ett samvete mot honom ändå. De är lite varandras motsatser, och då också ett komplement till varandra. Morse är väl förtjust i öl och i det kvinnliga könet, där sätter hans fantasier gärna igång. Lewis däremot är en optimistisk glad gentleman med ett förnuft som ofta leder honom rätt, Morses sarkasmer verkar mest rinna av honom.

Detta är ett kniviga fall och ibland blir det svårt att hålla reda på allt. Jag som är en Morse fantast har sett den filmatiserade versionen av ”Flicka försvunnen” och förstår att man där har förenklat det hela, hade nog blivit väl snurrigt att filma. Lite förvirrande är att jag inte riktigt känner igen Morse i romanform, romanfiguren Morse är inte lika lätt att tycka om. Jag har svårt att få bort bilden av Morse i filmform, han står i vägen för Morse i bokform och det blir lite förvirrande ibland, man kan säga att han står i vägen för sig själv, Lewis däremot känns som Lewis.

Varje kapitel inleds med ett citat av andra författare och som har en liten ledtråd inbyggd, lite klurigt och för mig som är förtjust i små citat förhöjer det läsningen.

Betyg 3KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Flicka Försvunnen


  Köp boken som film på cdon: