bokrecensioner boktips

Sista bussen till Woodstock

Författare: Colin Dexter
Genre: Deckare
Ämnesord: mord, humor, kärlek, spänning
ISBN: 9789036484435


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen
Medelbetyg: 3 (2 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Sista bussen till Woodstock :
2016-08-27 14:29
Sista bussen till Woodstock, Colin Dexter 1975 Norstedts förlag AB Stockholm


En flicka hittas mördad utanför en pub, hon ligger på parkeringen i mörkret och vätan. Inne på puben sitter en kille som verkar påtagligt nervös. När han till slut går ut så hittar han flickan han bestämt träff med i ett skick som han inte väntat sig, eller vet han mer än han säger? Så börjar denna deckare där kommissarie Morse gör sin entré, här börjar hans samarbete med assistent Lewis, ett kanske omaka par, men de verkar komplettera varandra bra.

Det här en favoritdeckare för mig på film så det är lite svårt att lägga filmbilden åt sidan när jag nu läser boken. Samtidigt är det intressant att få läsa originalberättelsen som filmerna bygger på, man har möblerat om lite, så jag känner inte igen allt. Fördelen med att läsa i stället för att titta är att man blir mer delaktig i människors tankar, vilket ger en annan dimension.

När det gäller Morses utseende så ser jag mest den lille ”gubben” som John Thaw gestaltar och då blir det lite krock med beskrivningen i boken, annars verkar hans karaktärsdrag vara överensstämmande med filmfiguren, lite gnällig, förtjust i öl och kvinnor och som vanligt verkar han falla för fel kvinnor på ett eller annat vis, medan Lewis pladdrar på om sin fru och barn och Morse kan bli måttligt irriterad. Det är väl inget litterärt mästerverk precis, men det har sin charm, så lusten att fortsätta läsa om Morse och Lewis finns.
Betyg 3
Liknande böcker:
Vinterland
 K. Faber
De tre friarna
 M. Sandemo
Hälsa till mamma
 S. Lindqvist
Jag tänker ofta på pin..
 M. Stalbohm-Stieger
Det mystiska bandet
 A. Doyle
Lanthandeln
 K. Johansson
En fallen man
 H. Lindgren
Klippdockan
 R. B. Parker
Bankrånarna
 R. B. Parker
Sherlock Holmes versus..
 A. Conan Doyle