bokrecensioner boktips

Ett snyggt lik

Författare: Peter James
Genre: Deckare
Utgivningsår: 2008
ISBN: 9173513008


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

En ny deckare med Roy Grace i huvudrollen. Lika gastkramande spänning som i Levande ­begravd!

Tom Bryce tar upp cd-skivan som mannen på pendeltåget glömt på sätet. Och när han försöker hitta ägarens adress genom att stoppa in skivan i sin egen dator blir han vittne till ett mord. Dagen efter ser han i tidningen att en ung kvinna har mördats och att hennes styckade kropp hittats inte långt från Tom Bryces bostad. Kort därefter hotas han och hans familj till livet. Om Tom berättar för polisen vad han har sett kommer alla i hans familj att dö. Stödd av sin hustru Kellie kontaktar Tom ändå polisen...

Kommissarie Roy Grace har levt ensam sedan hans hustru försvann spårlöst för nio år sedan. Men nu har han äntligen vågat bjuda ut en kvinna, börjat städa ut sin hustru ur sitt liv och han ­funderar på att köpa nya kläder. Men då hittas en död kvinna i utkanten av Brighton och Roy Grace får annat att tänka på. Att hitta den mördade kvinnans huvud till exempel. Vad betyder skarabén som hittas i kvinnan? Och vad menar den hysteriske mannen som ringer och säger att han har sett mordet på sin dator?

Medelbetyg: 3,67 (6 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Ett snyggt lik :
2010-04-13 23:19
say heey! det här är en genomtänkt, välskriven spännande engelsk deckare, tycker du om genren, läs den!
Betyg 4
2010-08-16 18:18
Den andra av hans böcker om Roy Grace. Lite svår att komma in i!
Jag har läst "Levande begravd" och "Långt ifrån död" som var lika bra! Snart dags för mig att läsa den senaste: "Död mans fotspår".
Betyg 4
2011-07-20 14:45
En mycket bra och spännade och faktiskt ganska otäck historia som Peter James knåpat ihop. Jag tycker den är långt mycket råare än övriga böcker i serien om Roy Grace. Men därmed inte sagt att boken inte är bra, för det är den. Högt tempo och ständiga överraskningar. Gillade den.
Betyg 3
2012-02-24 23:29
Spännande bok som man inte vill lägga ifrån sig. Verkligen bra!
Betyg 5
2012-05-21 08:59
En mycket bra bok !
Betyg 4
2013-08-26 16:46
Nja, inte helt lyckad. För spekulativ (snuff-movies) bakgrund. Historien håller inte ihop riktigt och författaren är övertydlig (vill verkligen försäkra sig om att läsaren förstår vad han menar). Varför Tom Bryce och hans familj är valda som huvudpersoner är svårt att förstå, detta tillför inte så mycket. Dessutom framstår Tom Bryce som en ovanligt korkad människa som inte vill ta itu med de dödshot som riktats mot hans familj. Kärlekshistorien mellan Roy Grace och Cleo är spekulativt underbyggd (sälja mycket) och tillför egentligen ingenting. Slutet på boken är allt för Hollywood-präglat.
Betyg 2Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Ett snyggt lik
Liknande böcker:
Den som offrar sig
 S. Ventus
En otrogen man
 P. Hammesfahr
Hermelinleken
 A. Richter
Häxans död
 C. Barling
Stilla vatten
 N. McCrery
En fråga om skuld
 F. Fyfield
En bondes död
 N. Naseh