bokrecensioner boktips

Levande begravd

Författare: Peter James
Genre: Deckare
Ämnesord: kärlek, spänning
Utgivningsår: 2007
ISBN: 9173514829


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Vilken mardröm! Vad skulle du säga om du på din svensexa blev begravd i en kista tillsammans med en fl aska whisky och en walkie-talkie? Hur skulle du känna dig när du hörde spaden i jorden och det första smattret mot kistans tak. Vad skulle du tänka när du plötsligt inte längre får kontakt med dina kamrater, trots att du trycker på sändknappen upprepade gånger. När du inser att de kanske inte kommer tillbaka för att hämta dig?
LEVANDE BEGRAVD utspelar sig i Brighton och för första gången möter vi polisinspektör Roy Grace. Engelsmannen Peter James har skrivit den perfekta thrillern. Den har sålts till 22 länder och legat högt på försäljningslistorna runt om i Europa. James har också av Publishers Weekly förutspåtts att bli en av fem deckarförfattare som inom kort slår stort i USA.

Medelbetyg: 3,6 (15 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Levande begravd :
2007-10-04 03:11
Den börjar mycket bra. Tappar spänningen ett tag men sen kommer den på benen igen. Den kanske inte hade det bästa slutet, men ändå en mycket bra bok.
Betyg 3
2008-05-19 20:48
En OK bok.
Betyg 3
2009-08-26 16:12
Spännande thriller. Rekommenderas.
Betyg 4
2010-04-13 23:16
såå långtråkig, trodde också på den till en början men den bara fortsatte i ett allmänt segt tråkigt tempo
Betyg 2
2010-05-27 19:34
Jag tyckte att denna bok var helt OK.
Den har flera vändningar, precis när man tror man vet hur allt hänger ihop så händer nåt oväntat. Slutet hade kunnat varit bättre, men överlag gillade jag boken.
Betyg 4
2010-08-16 18:15
Den första av hans böcker om Roy Grace. Lite svår att komma in i. Många personer att hålla reda på. Men det blev bättre då jag var tvungen att skriva upp alla namnen och relationerna de hade till varandra!
Jag har läst hans 2 efterföljande böcker som var lika bra! Snart dags för mig att läsa den senaste: "Död mans fotspår".
Betyg 4
2011-07-20 14:34
Jag gillade Peter James första bok om polisinspektör Roy Grace. Inledningen är jättespännande och är helt klart bokens bästa del. Men till skillnad från många andra här som recenserat denna bok, tycker inte jag att boken blir långtråkig efter början utan tvärtom väldigt spännande. Man vill ju liksom veta hur fan det ska gå för den stackaren som ligger begravd i en kista tillsammans med en flaska whisky efter att polarna spelat honom ett "svensexe-spratt" som verkligen inte gick som man tänkt sig.

Jag tycker inte att boken har många döda sekunder utan det händer saker hela tiden och jag vill varmt rekommendera den för dig som är ute efter något spännande.
Betyg 4
2012-02-24 23:31
Spännande bok som spelar på en av de läskigaste sakerna som kan hända en. Jag höll andan i stora delar av boken. Läs den!
Betyg 5
2013-08-19 11:21
En spännande och bra bok
Betyg 4
2013-09-09 16:05
Bättre än "Ett snyggt lik" som jag läst tidigare. Även om själva upprinnelsen till dramat är lite väl spektakulär. Och man undrar hur det går så lätt att bli duperad av en snygg tjej. Men annars var det många oväntade turer. Bäst tycker jag boken är när den kretsar runt polisen Roy Grace.
Betyg 3
2014-09-09 11:27
En fantastisk spänningsintrig sätter tonen i denna moderna kriminalroman. Storyn är inledningsvis briljant men ju längre man kommer desto mer invecklat och orealistiskt känns det. Jag hade föredragit färre ingredienser och större djup.

Bra driv och tvära kast brukar dock räcka långt när man är ute efter underhållning.
Det är spännande. Det är bra.
Betyg 4
2017-06-06 21:31
Rätt så spännande faktiskt med bra upplägg. Det blev lite sämre mot slutet eftersom trovärdigheten sjönk en del, men på det stora hela en riktigt hyfsad deckare. Ger den en svag fyra.
Betyg 4
2017-06-30 23:39
Själva huvudintrigen med mannen som blir levande begravd är bra- men det är också tyvärr allt- jag tror nästan att jag skulle kunna skriva en betydligt mer spännande bok själv- för det är där som själva huvudproblemet finns. Boken blir aldrig spännande. Den står och stampar redan i början och absolut ingenting händer. I stället för vi en massa sidohistorier som inte för själva berättelsen framåt ett dugg. Som om inte det räckte är karaktärerna ointressanta och boken i sig känns väldigt "gubbigt" skriven. Det finns nästan inte en kvinnlig karaktär som inte beter sig som ett våp.
Peder Falk läser däremot helt okej. Men boken tråkar ut mig totalt. Jag tror inte att jag kommer att ta mig an fler böcker av Peter James.
Mitt slutbetyg blir, en mycket svag 2:a! Ingenting som åtminstone jag kan rekommendera!
Betyg 2Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Levande begravd
Liknande böcker:
Den tysta fågeln
 P. Mohlin
Fruset guld
 C. Börjlind
De första tolv
 D. Rudberg
Iskall sol
 L. Sigurðardóttir
Hör mig viska
 M. Kallentoft
Det tyska huset
 A. Indridason
Akrobaten
 A. Sundkvist
Grissly
 M. Kallentoft
Mörkare än midnatt
 M. Connelly