bokrecensioner boktips

Långt ifrån död

Författare: Peter James
Genre: Deckare
Ämnesord: mord, spänning
Utgivningsår: 2007
ISBN: 9789173516310


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Långt ifrån död är den tredje romanen om kommissarie Roy Grace vid polisen i Brighton. Roy Grace har i uppdrag att lösa ett till synes omöjligt fall och dessutom tvingas han konfrontera sitt förflutna.

Natten då Brian Bishop mördade sin fru var han långt från mordplatsen - och dessutom sov han. Åtminstone hävdar han det själv när kommissarie Roy Grace konfronterar honom med det faktum att hans hustru Katie Bishop, den vackra societetskvinnan från Brighton, är död. Om inte Brian Bishop är i stånd till att utföra det ultimata trolleritricket, att vara på två ställen samtidigt, så finns det bara två möjligheter - någon har stulit hans identitet eller också är han riktigt bra på att ljuga. När sedan några vänner till Roy Grace ringer från sin semesterort och meddelar att de just sett Graces sedan länge försvunna fru, då är det kanske en mystisk händelse för mycket i Graces liv. Peter James berättar skickligt en spännande historia med en till synes enkel lösning, men med överraskande och förvånande vändningar.
Medelbetyg: 2,33 (3 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Långt ifrån död :
2011-07-20 14:42
Peter James är tillbaka med ett nytt äventyr om kommissarie Roy Grace som denna gång får ett till synes väldigt lättlöst mord på halsen. Mördaren har fångats på film och är därför så gott som fast. Problemet är bara att mannen som tydlig syns på filmen enligt sig själv befann sig på annan ort när mordet på hans fru inträffade och efter mångder av turer fram och tillbaka så finns det en del som tyder på att han talar sanning.

Inte alls lika spännande som "Levande begravd" av samma författare, men bra ändå.
Betyg 3
2012-06-18 11:47
Lite Seg Men Helt ok ! Kanske en smula lång !
Betyg 3
2015-09-18 19:38
Den här deckaren har egentligen allt...som en deckare INTE ska ha.

Det är hafsigt med korta kapitel och en uppsjö av perspektiv. En salig röra av ovidkommande personlighetsporträtt, ointressanta miljöbeskrivningar och fullständigt omotiverade varumärkesrabblande. Amatörmässigt.

Peter James ville nog få till en modern och raffinerad mordhistoria men missade på alla punkter. Låg trovärdighet, taskig rytm och en totalt osmältbar story.

Undvik.
Betyg 1Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Långt ifrån död
Liknande böcker:
Fasad
 J. Hurtig Wagrell
Järtecken
 C. Carlsson
På ett ögonblick
 J. Callaghan
Daisy Darker
 A. Feeney
Blodrött hav
 L. Sigurðardóttir
En bondes död
 N. Naseh