bokrecensioner boktips

Fallet Vincent Franke

Författare: Christoffer Carlsson
Genre: Thriller
Ämnesord: mord, kärlek, spänning, morfinberoende
Utgivningsår: 2010
ISBN: 9789164203144


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Om det finns en gräns mellan kärleken och besattheten, den övre och den undre världen, mellan verkligheten och hallucinationen - öppna den här boken och försök viska det till huvudkaraktären ...

Han heter Vincent Franke, är en vilsen morfinist och i hans lägenhet hamnar en dag en ung kvinna. Hon kallar sig Maria, och det enda Vincent vet är att hon under inga omständigheter får rymma därifrån. På uppdrag av Pastor, den tyngste aktören i Stockholms undre värld, måste han hålla henne inlåst.
Vincent vet hur den undre världen fungerar, han kan spelreglerna. Att falla för Maria blir förödande. Och när hon plötsligt försvinner blir Vincents tillvaro allt annat än enkel.

Fallet Vincent Franke är en roman om vilka vi är och vilka vi kanske hade kunnat bli. Men det är också en berättelse om två omaka, utstötta människor och en flykt undan allt som hotar deras liv.

Christoffer Carlsson är född 1986 och uppvuxen i Halmstad. Sedan 2005 bor han i Stockholm där han studerar till kriminolog vid Stockholms universitet. Fallet Vincent Franke är hans debutroman.

Medelbetyg: 4,33 (3 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Fallet Vincent Franke :
2010-03-24 12:19
Recension av Christoffer Carlssons bok:
Fallet Vincent Franke

(Detta är en recensionsbok från Piratförlaget)

Christoffer Carlsson är född 1986 och är uppvuxen i Halmstad. 2005 kom han till Stockholm för att studera kriminologi. Christoffer har precis blivit antagen som doktorand vid Kriminologiska institutionen, Stockholms universitet. Fallet Vincent Franke är hans debutroman.

Handling: Boken är skriven i första person. Det är Vincent som berättar för läsarna vad som händer från sitt perspektiv. Vincent är ca 30 år. Han är beroende av morfin sedan unga år. Beroendet fick han under tragiska omständigheter och han försörjer sig som langare.

Berättelsen börjar när en kompis till Vincent ringer på hans dörr och knuffar in en ung tjej. Kompisen säger att tjejen ska stanna hos Vincent i cirka en vecka och han får absolut inte låta henne gå iväg. Tjejen kan inte prata svenska, så de har svårt att förstå varandra, men att hon heter Maria förstår han ganska snart.

En dag blir Vincent uppringd av ”Pastorn” – en höjdare i den undre världen. Han vill träffa Vincent och de bestämmer tid och plats. Vid mötet får Vincent en påse heroin av ”Pastorn”. Om han håller kvar Maria tills han säger till, får han behålla pengarna som han tjänar på att sälja heroinet. Om inte, ja då…

En annan dag när Vincent kommer hem är Maria borta. Eftersom han fattat tycke för henne, ger hans sig ut för att leta efter henne. Detta är upptakten till en spännande berättelse om den undre världen. Senare blir det en jakt där både polis och personer i undre världen är inblandade i. Det händer någonting hela tiden från första till sista sida och till THE END.

Jag är så fascinerad av den unge Christoffer Carlsson. Han är född 1986 och redan doktorand i kriminologi och han har skrivit en debutroman som om han aldrig gjort något annat. Språket är tufft, precis som man förväntar sig i en bok där kriminella är huvudkaraktärer. Boken är överlag spännande skrivet. Varje kapitel slutar på ett sådant sätt att jag var tvungen att fortsätta läsa.

Boken kom med posten ungefär klockan elva och jag bar den med mig hela dagen och läste så fort tillfälle gavs. Klockan tre på natten hade jag läst ut boken och jag hade gåshud ett bra tag och svårt att somna. Den var så bra.

Lägg Christoffer Carlsson på minnet, den killen är säkerligen vår nästa stora kriminalförfattare. Så ni Pirater på förlaget: Släpp inte Christoffer!

Betyg 5+/5 Kristina Simar lektör/bokrecensent

Betyg 5
2015-07-27 10:00
Mycket bra. Välskriven med bra driv. Fina personteckningar. Slutet tilltalar mig inte dock.
Betyg 4Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Fallet Vincent Franke
Liknande böcker:
Kroken
 L. Deighton
Murgrönan
 M. Stewart
Sista planet till Norge
 Å. Cederberg
Den som fruktar snön
 H. Palladino
Mardrömmar
 G. Maupassant
Friheten
 A. Dahl
Röd vinter
 M. Cameron
Röd vinter
 M. Cameron