bokrecensioner boktips

Mästare, väktare, lögnare, vän

Författare: Christoffer Carlsson
Genre: Deckare
Ämnesord: Spänning, mord, korruption
Utgivningsår: 2015
ISBN: 9789175791463


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Det lilla samhället Bruket, i juni 2014. Hoppet om en fridfull midsommar krossas när en äldre man hittas skjuten till döds i sitt hem. Brottsutredningen får förstärkning när Leo Junker anländer från Stockholm och utger sig för att vara från Rikskriminalpolisen. En som inte litar på honom är kriminalassistent Tove Waltersson, som nyligen återvänt till sin hemort efter en längre sjukskrivning.
Bruket är en märklig plats och döljer fler hemligheter än man först tror. I takt med att en händelse avlöser en annan växer något större än sanningen om ett grovt brott fram.
I en annan tid och en annan värld är det Stockholm och 1984. Två poliser ser sin stora chans i skuggorna av ett tillslag, men en ung journalist är fast besluten att avslöja deras hemlighet. De möts en kall natt i november och efter det finns ingen återvändo.

Mästare, väktare, lögnare, vän är den tredje och fristående delen om Leo Junker, och ett storslaget kriminaldrama om kärlek, vänskap, svek och skuld.
Medelbetyg: 3,67 (3 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Mästare, väktare, lögnare, vän :
2017-05-29 15:11
Den bästa av författaren sedan debuten Fallet Vincent Franke. Även om man kan bli lite trött på jaget och huvudpersonen Leo Junker som mest frossar i personliga problem. Betyget dras ned något av ett lite väl platt slut. Annars en både stark och spännande bok.
Betyg 4
2017-06-19 11:25
Spännande hela vägen, men ändå en besvikelse. Leo och nästan alla poliser i romanen är mer en lovligt neurotiska. Det blir onyanserat.
Betyg 3
Liknande böcker:
Katharinakoden
 J. Horst
Nattmannen
 J. Horst
Under radarn
 L. Child
Du måste dö
 P. James
Koka björn
 M. Niemi
Morden i Vaxholm
 M. Franzén
En tavla för mycket
 M. Sylvan
Blodsådd
 K. Janouch