bokrecensioner boktips

Den osynlige mannen från Salem

Författare: Christoffer Carlsson
Genre: Deckare
Ämnesord: mord, kärlek, spänning
ISBN: 9789175790053


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Årets bästa svenska kriminalroman!
/Svenska deckarakademin

Det är slutet på sommaren och en ung kvinna hittas skjuten till döds i ett härbärge för Stockholms hemlösa. Tre våningar upp vaknar polisen Leo Junker i sin lägenhet av sirenerna.

Nästan tjugo år tidigare, under sin uppväxt i förorten Salem, möter den unge Leo två personer som för alltid kommer att stanna hos honom. John och Leo blir vänner, Leo och Julia blir något mer. Och i skuggorna skymtar någon som kommer att förändra allt.
Det är slutet på sommaren och i utkanterna av Stockholm börjar sökandet efter en gärningsman, där varje steg framåt endast leder längre in i en labyrint, skapad av någon som inte går att fånga.
Medelbetyg: 3,33 (3 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Den osynlige mannen från Salem :
2015-10-28 15:28
Den första boken i en svit om 3 om polisen Leo Junker. Boken rör sig fram och åter i nutid och dåtid. Trasiga själar i och runt Salem. Här finns inte mycket att dra på munnen åt. Välskrivet men har svårt att riktigt beröra, blir aldrig heller riktigt spännande. Inte i samma nivå som författarens första bok, Fallet Vincent Franke.
Betyg 3
2017-06-09 11:40
Blodiga kriminalare är inte min melodi. Den här är lika mycket en psykologisk och sociologisk roman. Språket är så underbart att jag blir tårögd. Välkommen till parnassen Christoffer Carlsson!
Betyg 4
Liknande böcker:
Katharinakoden
 J. Horst
Nattmannen
 J. Horst
Under radarn
 L. Child
Du måste dö
 P. James
Koka björn
 M. Niemi
Morden i Vaxholm
 M. Franzén
En tavla för mycket
 M. Sylvan
Blodsådd
 K. Janouch