bokrecensioner boktips

Natthimmel

Författare: Sofia Nordin
Genre: Ungdom
Ämnesord: depression, ungdom, vänskap
ISBN: 9129670802


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Egentligen började det med ett tomrum, med tomrummet efter min bästa vän Adina. Hon hade nyss flyttat och bytt skola. Det blev som ett hål i luften där hon borde ha varit. Men så kom Jesper till klassen, och även om det fortfarande kryper en sorts kyla över mig när jag tänker på Adina, så tror jag inte att jag skulle ha hittat Jesper om Adina hade bott kvar. Jag menar verkligen hittat - jag kunde ju inte ha missat att han gick i min klass förstås, men om Adina fortfarande hade varit min bästa vän kunde Jesper nog lika gärna ha fortsatt att vara ingen särskild.

Tilda är plågsamt självmedveten och bor i en familj där alla tiger bakom stängda dörrar. Så blir hon vän med Jesper, glad och utlevande och passionerat förtjust i lajv. Tilda har avfärdat lajvare som emokids som leker sagor i skogen, men genom Jesper inser hon att lajv kan vara precis vad som helst - en familjemiddag, en fest, en medeltida strid.

Utdrag ur boken:
Jag tänker på hur obegripligt det är ibland när folk skaffar kompisar, hur man står där och undrar vad man har missat. Hur kommer det sig att alla andra verkar känna varandra redan?
Medelbetyg: 4,67 (3 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Natthimmel :
2010-03-03 17:25
Jag tycker otroligt mycket om den här boken! Den är skriven för lite yngre personer, men det gjorde ingenting.
Jag kände igen mig ganska mycket, och jag är glad över att huvudpersonen Tilda inte börjar som ful ankunge och slutar som svan. Hon är bara sig själv, och det är räcker liksom.

Däremot kunde jag ibland sakna lite trovärdigare dialoger, de övertygade mig inte riktigt.
Betyg 4
2011-12-06 18:47
En cool bok som förklarar för alla ofrälsta hur fantastiskt rollspel är. Absolut läsvärd! Det är nästan så att jag tvingar dig att läsa boken fast jag inte kan. Tiolda är lätt att relatera till och man lider med henne genom hela boken.
Betyg 5
2011-12-09 15:19
Jag älskar rollspel och skulle sååå gärna vela lajva som de gör i Natthimmel (men det krävs förstås mer än en person då...). Jag tycker att den här boken är nästan perfekt! Tilda är en sådan vanlig person som tycker och känner som man faktiskt gör på riktigt och det känns verkligen äkta! Men... jag tycker att de borde ha blivit kära, för "utan vänskap, ingen kärlek - utan kärlek, ingen vänskap" eller hur?

( Annars är boken perfekt! )
Betyg 5Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Natthimmel
Liknande böcker:
En flicka till häst
 E. Bagnold
Silverskeppet
 J. Moen
Hotellet
 P. Jansson
Cirkus
 P. Jansson
Nära ögat, Sandra
 I. Högelin-Brattström
Seraphinas cirkel
 J. Shipley
Betty som detektiv
 M. Sutton
Tvillingdetektiverna
 S. Ahlrud