bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Liknande böcker:
Mensa Guide to Casino..
 A. Brisman
Smittans tid : en förf..
 P. Giordano
Patriarkatet får inte..
 E. Knyckare
Currency Trading For D..
 B. Dolan
Currency Trading For D..
 B. Dolan
SAS Ghost Patrol: brit..
 D. Lewis
När folkmordet kom til..
 T. Bodström
Historiens största spi..
 G. Wall
Konsten att städa
 M. Kondo
Brittiska imperiet upp..
 D. Harrison

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerFrån folkmord till självstyre

 
Författare: Georg Kristiansen
Genre: Fakta
Utgivningsår: 2009
ISBN: 9789163341083
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Kurdernas existens som folkgrupp har förnekats och de har utsatts för grymma massakrer och utrotningsförsök. De är världens största folkgrupp som inte tillerkänts politisk status trots att de bor i ett sammanhållet geografiskt område. År 1992 bildades en autonom kurdisk republik inom Irak. Boken fokuserar på utvecklingen i detta område men belyser också andra delar av Kurdistan, förr och nu.

Medelbetyg: 3,5 (2 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Från folkmord till självstyre :


animisha 2010-02-27 09:50
En etnoromantisk fotobok, fylld med vackra bilder av fattiga människor. Även fotot av ett skadat barn i en sjukhussäng har sitt skimmer. Snarare ett resereportage än facklitteratur.
Betyg 2

Goran 2010-03-05 19:31
Detta sköna verk är resultatet av ett mångårigt arbete som Georg Kristiansen har oavbrutet kämpat för, för att förverkliga.

Sedan 3 decennier har Georg gjort många mödosamma, svåra resor till Kurdistan och blivit oftast vittne för de hemskheter som det kurdiska folket har utsatts för. Många av Gerogs bilder är beviset på de orättvisor som det kurdiska folket lider under. Sedan närmare 30 år har kurdisk press (både i pappers och på senare år i elektroniskt format) har använt bilder som har fångats av Georgs objektiv.


Han har på ett mästerligt sätt dokumenterat en stor del av Kurdistans unika geografi med sin kamera. Många vackra vyer från Kurdistans vilda natur och dess rika historia; civilisationens grogrund..


Bilden på Uppslagssidan, bilden av den högbelägna ur gamla staden Amedia är t ex en mycket spännande bildligt konstverk i boken. Georg har med sitt objektiv nästan återgivit hela omgivningen av denna historiska stat i en helhet. Bilden är tagen från den högsta punkten i en dal där den andra höga punkten; staden Amedia syns som en rund bricka i mitten av dalen på de höga och mystiska klipporna.

Kurdistans egen Grand Canyon, Gali Ali Beg med sina höga klippor med långa slingrande floder mellan de höga klipporna är en annan beundransvärd läckerhet att betrakta i boken.

En europeisk resenär från 1960-talet som hade rest i Kurdistan hade gjort denna beskrivning: "häftigare berg än de schweisiska, mycket skön natur och en mycket behaglig tempererad klimat, men de som har styrt här, har med en fruktansvärt hänsynslöshet utnyttjat hela landet till medeltiden. Om man ska jämföra Kurdistan med Schweiz socialt och samhälleligt, så lever Schweiz i nuet det 20:e århhundradet, men Kurdistan har tvingats minst 200 år tillbaka i tiden, främst av det turkiska styret."

Några bilder i boken visar tydligt de djupa spåren av de mångåriga hämska krigen i detta Edens förstörda lustgård.

Kortsagt en bok med bilder från 3 deccenier - de vackraste man någonsin fångat med en kamera i Kurdistan.

Goran Candan

Författare, översättare
Betyg 5KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Från folkmord till självstyre


  Köp boken som film på cdon: