bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Liknande böcker:
Mensa Guide to Casino..
 A. Brisman
Smittans tid : en förf..
 P. Giordano
Patriarkatet får inte..
 E. Knyckare
Currency Trading For D..
 B. Dolan
Currency Trading For D..
 B. Dolan
SAS Ghost Patrol: brit..
 D. Lewis
När folkmordet kom til..
 T. Bodström
Historiens största spi..
 G. Wall
Konsten att städa
 M. Kondo
Brittiska imperiet upp..
 D. Harrison

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerTatuering

 
Författare: Caroline Engvall Johan Almblad Hans-Olov Öberg
Genre: Fakta
Utgivningsår: 2009
ISBN: 9789185535552
 
Spänning:  3
Romantik:  2
Humor:  2
Lärorik:  9
Sorglig:  1

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Den första och ENDA nybörjarhandledningen för dig som vill tatuera dig och en inspirationsbok för inbitna.

Tatuering håller på att bli en folksport. Alltfler svenskar låter smycka ut sin kropp och vi är på väg mot det amerikanska genomsnittet, där var fjärde person har en tatuering någonstans. Eller fler.

Tatuering är två böcker i en: en nybörjarbok och en inspirationsbok för redan gaddade. I nybörjarboken ställs alla frågor som måste ställas före det första nålsticket: gör det ont? Är det farligt? Hur väljer du motiv? Vilka är fällorna? Vad händer efter tatueringen? Och så vidare.

Inspirationsdelen består av ett femtontal illustrerade intervjuer med kända och okända människor, däribland Regina Lund, Dregen, Petter, Caroline Af Ugglas, Kitty Jutbring och Unni Drougge om deras tatueringshistoria.

Caroline Engvall är frilansande reporter och författare, senast aktuell med 14 år till Salu. Hans-Olov Öberg är författare, förläggare och journalist, samt grundare av Kalla Kulor Förlag.


Medelbetyg: 5 (1 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Tatuering :


kristina_s 2009-12-17 15:05
Tatuering – Handbok för nybörjare och inspiration för redan gaddade

Detta är en recensionsbok från Kalla Kulor förlag)

Boken är skriven av Caroline Engvall – Hans-Olov Öberg och Johan Almblad.

Caroline Engvall är 30 år, författare och frilansjournalist. Hon skrev den uppseendeväckande boken ”14 år till salu” som kom ut 2008.
Hans-Olov Öberg är journalist, författare och Vd för det egna bokförlaget Kalla Kulor.
Johan Almblad är fotograf och IT-konsult, han är även gift med Caroline Engvall.

Handling: Boken börjar med en introduktion om vad man ska tänka på innan, under och efter en tatuering. Denna inledning har Hans-Olov Öberg och Caroline Engvall skrivit.

Här får man veta lite om tatueringens historia som är intressant. Man får veta vad man ska tänka på innan man bestämmer sig för att göra en tatuering och hur man väljer rätt tatuerare, vilken typ av tatuering och hur man undviker de vanligaste fallgroparna, hur viktigt det är att välja rätt tatuerare. Det bör vara någon som man hört av vänner ska vara bra och sedan bör man känna förtroende för han/henne.

Caroline och Hans-Olov skriver om var det gör mest och minst ont (för ont gör det!). Hon tar upp hur viktig hygienen är vid en tatuering, förberedelser inför och under arbetet. De tar även upp regler under arbetets gång och efter avslutat arbete.

Efter den delen kommer det intervjuer och fotografier av kända och icke kända svenskar som visar sina tatueringar och berättar varför de valt att tatuera sig och hur de valt sina motiv.
Vi får möta Marianne som är 82 år och som har en tatuering på Paul Robeson, Ronny som studerar till präst och har valt att tatuera in kristna motiv och Tomas Screiber som är Sveriges mest tatuerade man och flera andra som berättar om sina tatueringar.

Vad jag tyckte: Caroline Engvall och Hans-Olov Överg har skrivit inledningen på ett tufft och ungdomligt sätt, som gör att även ungdomar (som tycker att det där kan väl jag) kommer att gilla boken. Själv lärde jag mig massor om tatueringar som jag inte hade en aning om. Som detta med hur viktig hygienen bör vara. Bokens layout med de fina bilderna som är i färg är gör boken suverän. Att läsa om människorna som berättar om sina tatueringar, samtidigt som man ser tatueringarna är jättebra. En verkligen bra och intressant bok som jag rekommenderar. Har själv ingen tatuering, men om jag ska tatuera mig någon gång får det bli Arsenals klubbmärke på överarmen – det kommer jag aldrig ångra för det är evig kärlek.

Betyg 5/5 Kristina Simar lektör/bokrecensent
Betyg 5KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Tatuering


  Köp boken som film på cdon: