bokrecensioner boktips

Det viskande barnet

Författare: Mårten Sandén
Genre: Ungdom
Ämnesord: humor, spänning, ungdom, äventyr, fantasy
ISBN: 9789129677737


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

17-åriga värstingen Jannike Faltin har ett nytt jobb. Sedan hennes paranormala förmågor och hårda nävar hjälpt Byrån att oskadliggöra den femte systern träder Jannike permanent i Rikets tjänst. Under ett uppdrag hittar Jannike ett viskande barn i skogen; en liten flicka i röd mössa, på väg till mormor med sin korg. Vem är hon? Varför jagar de livsfarliga gycklarna Joculatores henne? Och vem är han som spelar flöjt i skogarna runt flickans övergivna hemby i Västerbottens inland?

Första boken om Jannike, Den femte systern, blev nominerad till Augustpriset 2008.

Dagens Nyheter om Den femte systern:
"Ett välkommet och lovande tillskott på den svenska fantasyhimlen!"
Medelbetyg: 3,33 (3 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Det viskande barnet :
2011-06-06 03:45
Tyvärr en ganska tunn historia. Konstig, hoppar från det ena till det andra, gör missar, jobbiga och trista dialoger... Hade kunnat bli bra, men istället spårar den ur. Författaren försöker låta ungdomlig men blir bara tafatt och töntig. Jag kommer troligtvis inte läsa vidare i serien.
Betyg 2
2012-01-04 20:15
Jannike har blivit lite äldre och lite mer vuxen. Vad boken egentligen handlar om kommer jag faktiskt inte riktigt ihåg längre vilket är ganska negativt. Däremot tror jag inte att Jannike vet vad hon håller på med heller hela tiden och det gör att jag inte heller vet det, hon bara följer det som hon har fått förklarat för sig är hennes öde. Hon bara accepterar vilket jag tycker är lite konstigt, jag menar, vad får hon ut av det? Det är något som jag saknar, vad Jannike själv tycker om allting. Boken är egentligen bara ett enda långt händelseförlopp.

Precis som jag skrivit om den första boken skulle jag vilja ha mer beskrivning för en lite fylligare bok, den är liksom lite tam.

Min favoritdel av boken var när Jánnike var inne i skuggvärlden. Den delen tyckte jag var riktigt bra. en sak som jag märkte då var att Sandén är riktigt bra på att skriva smidiga övergångar och att skriva riktigt flytande så att det inte blir långtråkigt, för det kan man inte säga att boken är. Det händer saker hela tiden.
Betyg 3Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Det viskande barnet
Liknande böcker:
Vindens hemlighet
 E. Hildén
Spegelflickan
 E. Hildén
Kom hit
 J. Wickholm
Rävpojken
 E. Hildén
Fjällflygaren och vargen
 K. Schwartskopf
Ett magiskt arv
 M. Friedner
Fjällflygaren
 K. Schwartskopf
Kaja och de nio elefan..
 E. Ringnér-Lundgren
En flicka till häst
 E. Bagnold