bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Gomorra
Kom med mig
Kärleken är dödens mot..
Liknande böcker:
Konspirationsteorierna..
 E. Åsard
En bön för tjernobyl
 S. Aleksijevitj
Det moderna folkhemmet
 J. Åkesson
Valet är ditt
 C. Wahlden
Det moderna trettioåri..
 K. Karlsson
Boktjuvarna Jakten på..
 A. Rydell
Scener från hjärtat
 M. Ernman
Det dunkla pusslet
 W. Agrell
Den banala godheten
 A. Heberlein
Så blev vi alla rasister
 I. Arpi

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerSkönhet och helvete

 
Originaltitel: La bellezza e l'inferno. Scritti giornalistici 2004-2009
Författare: Roberto Saviano
Genre: Fakta
Ämnesord: politik
Utgivningsår: 2009
ISBN: 9789173372350
 
Spänning:  7
Romantik:  1
Humor:  2
Lärorik:  8
Sorglig:  4

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


I Roberto Savianos nya bästsäljande bok »Skönhet och helvete - Texter 2004-2009« finns några av hans allra bästa texter samlade. Här visar han återigen prov på sin unika berättarförmåga då han blandar ett starkt personligt engagemang med gedigna faktakunskaper. Det gör att texterna, oavsett vad de handlar om, berör och känns brinnande aktuella och angelägna.

Robert Saviano skriver bland annat om Cannes-festivalen, skillnaden mellan italiensk och amerikansk maffia, Isaac Bashevis Singer, den argentinska fotbollsspelaren Lionel Messi, dödshjälp, ökningen av cancer i Kampanien till följd av camorrans dumpning av miljögifter, Miriam Makeba, Vietnamnkriget, jordbävningen i Abruzzo, Anna Politkovskaja samt om sitt uppmärksammade möte med Svenska Akademien hösten 2008.

Roberto Saviano är född i Neapel 1979. Hans reportagebok »Gomorra« (2007) satte fokus på den napolitanska maffians affärer och livsstil, vilket ledde till att han får leva med ständigt livvaktsskydd och begränsad rörelsefrihet. »Gomorra« har sålt miljoner världen över och över 230 000 exemplar bara i Sverige.


Medelbetyg: 3,5 (2 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Skönhet och helvete :


kristina_s 2009-11-30 19:18
Recension om Skönhet och helvete av Roberto Saviano

Denna bok recenserar jag för Brombergs förlag.

Roberto Saviano är född 1979 i Neapel. Han är journalist och författare. Han blev omtalad och känd efter sin reportagebok Gomorra, som utkom 2007 och där han fokuserar på den napolitanska maffians affärer. Efter att ha skrivit boken blev Roberto Saviano mordhotad av Camorran och lever numera ständigt med livvakter. Boken Gomorra har även blivit filmatiserad.

Handling: En ny bok av författaren Roberto Saviano som skrev den uppseende boken Gomorra som handlar om den italienska maffian Camorran i södra Italien.
Efter boken fick Roberto Saviano dödshot över sig från Camorran. Han lever numera gömd, har alltid två livvakter med sig. Han bor ofta i mörka trista hotellrum, eftersom ingen vågar hyra ut sitt hus eller våning till honom. Han har fått ge upp allt vad ett normalt liv betyder bara för att skriva. Egentligen önskar sig Saviano Roberto bara att få bo i en våning med altan över havet och att få äta ordentlig mat.

I denna bok ger sig Roberto Saviano ut i världen och berättar om andra som fått dödshot över sig på grund av vad de skrivit. Han berättar om sitt möte med Salman Rusdie som fick en fatwa över sig från regimen i Irak för sin bok Satanverserna för cirka tio år sen. Robert berättar även om det besök som han och Salman Rusdie gjorde tillsammans i Sverige 2008, där de talade hos Svenska Akademien.

När det gäller maffian i Italien är han försiktig i sina uttalanden. Vidare berättar han om Miriam Makeba som vid 76-års ålder skulle ge en konsert i Neapel till minne av sex afrikaner som blivit mördade av någon inom Camorran utanför Neapel. Egentligen mådde Miriam inte riktigt bra denna dag, men hon genomförde konserten ändå. Tyvärr avled hon efter uppträdandet.

Roberto Saviano berättar om fotbollspelaren Lionel Messi som led av en sjukdom som gjorde att han slutade växa. Fotbollsklubben Barcelona köpte honom som tonåring, för att de såg att han var en lovande fotbollspelare. De betalade det tillväxthormon som han behövde för att växa och nu är han en av världens bästa fotbollspelare.
Vidare berättar Roberto Saviano om hur och varför journalisten Anna Polikovskaja blev mördad.

Jag tyckte väldigt mycket om Gomorra och var därför nyfiken på Skönhet och helvete. Den motsvarade mina förväntningar även om jag tyckte att Roberto Saviano var lite försiktigare i sina uttalanden om Camorran än han var i sin första bok.

Det var spännande att han skrev om andra som blivit dödshotade för det de skrivit om. Kapitlet om Lionel Messi var intressant, eftersom jag anser att han är världens bästa spelare (förlåt Zlatan).

Även hans berättelse om när han och Salman Rusdie var i Sverige var intressant. Han blev lite överraskad av att svenskarna var så pålästa och kunniga om hur man lever och fungerar i andra länder. Roberto skriver på ett lättsamt och underhållande sätt. Boken ger många olika intryck och det finns mycket att lära. Ni som gillade hans bok Gomorra får inte missa att läsa denna.

Betyg 5/5 Kristina Simar lektör/bokrecensentBetyg 5

Berberis 2012-02-09 16:09
En intressant bekantskap med en författare med hjärtat på rätta stället. Dock misstänker jag att den här boken kom ut därför att Saviano redan gjort succé med sin bok om maffian. Det finns några mycket intressanta artiklar, som jag inte velat gå miste om, men sedan blir det lite utfyllnad.
Betyg 2KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Skönhet och helvete


  Köp boken som film på cdon: