bokrecensioner boktips

Den siste gudfadern

Författare: John Follain
Genre: Fakta
Ämnesord: krig, politik, mord, historia, spänning
Utgivningsår: 2010
ISBN: 9789172322066


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Den siste gudfadern är en historisk skildring av Corleonemaffians uppgång och fall och fokuserar på de tre personer som ledde organisationen under efterkrigstiden och fram till idag, Luciano ”Professorn” Leggio, Salvatore ”Odjuret” Riina och Bernardo ”Traktorn” Provenzano.

John Follain beskriver hur klanen Corleone manipulerar Cosa Nostras hederskodex och genom sin list tar sig in i det hemliga brödraskapets innersta cirkel. Genom en våg av terror går de till attack mot domare, poliser och politiker för att uppnå sina mål. Deras regim varar fram till 2006 då Provenzano arresteras på en bondgård utanför Corleone efter 43 år på flykt undan rättvisan. Detta innebär slutet för Corleoneklanen men under de senaste åren har nya maffiagrenar kämpat om herraväldet. Både den sicilianska allmänheten och politikerna tycks ha resignerat. Den sicilianska maffian kommer alltid att vara en kraft att räkna med.

Utdrag ur boken:
"Jag har aldrig sett något så värdigt som det utmärglade pojken, som har fått utstå så många umbärande... Personen jag såg framför mig , bunden och med huva, var mafioso i ordets ädlaste bemärkelse som jag såg saken då. Utan att klaga , bevärdiga oss ett ord eller ens ställa en fråga lät han sig låsas in i cellen utan protester. Och han satte sig omedelbart på madrassen och glömde ögonblicket senare att vi var närvarande. Han rörde inte en muskel när jag plötsligt öppnade titthålet för att kolla honom."
Maffia medlemen Monticciolo

Medelbetyg: 4 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Den siste gudfadern :
2023-08-06 08:53
Om man min göra gillar Mario Puzo böcker om den italienska maffian och vill veta hur det gick till i verkligheten så har John Follett gjort ett jätte jobb. Detta är en dokumentär roman uppbyggd av interjuver med föredetta medlemmar öch andra persöner som har haft samröre med maffian.
Boken är skriven på ett intressant sätt att den aldrig blir seg eller tråkig som fakta böcker ibland kan bli.
Betyg 4Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Den siste gudfadern
Liknande böcker:
Korstågen
 D. Harrison
Säpo inifrån
 B. Nylander
Klimatboken
 G. Thunberg
Demokrati : en liten b..
 S. Näsström
Ungernrevolten
 A. Szulc
Kalmarunionen
 D. Harrison
Tjernobylkatastrofen
 S. Olsson