bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Liknande böcker:
Har jag en dålig dag k..
 C. Unge
Det gäller livet : en..
 J. Palmström
Himlen kan vänta
 L. Gray
Konsten att fejka arab..
 L. Liman
Street Cat Bob
 J. Bowen
Timme för timme dag fö..
 C. Peters
Ända in i märgen
 A. Taesler
Livet är en sjukamp
 C. Kluft
Den tyske officerens h..
 E. Hahn Beer
Liv, död och hjärnkiru..
 H. Marsh

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerDen dagen min dotter blev galen

 
Originaltitel: Hurry down sunshine
Författare: Michael Greenberg
Genre: Biografi
Ämnesord: hälsa, psykologi
Utgivningsår: 2009
ISBN: 9789172321649
 
Spänning:  1
Romantik:  1
Humor:  1
Lärorik:  5
Sorglig:  5

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


En sommarkväll när hon är 15 år rusar Michaels dotter Sally ut i trafiken på Manhattan helt övertygad om att hon har kosmisk insikt och kan stoppa bilarna. Från en dag till en annan har hon blivit manisk, en främling för sin far. Här berättar han insiktsfullt och smärtsamt om sommaren då hans älskade dotter Sally drabbades av en svår psykisk sjukdom.Medelbetyg: 2,5 (4 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Den dagen min dotter blev galen :


kristina_s 2009-11-15 04:10
Den dagen min dotter blev galen av Roddy Doyle
Handling: Det börjar med en sommarkväll när Michael Greebergs dotter Sally 16 år gammal rusar ut i trafiken på Manhattan för att stoppa trafiken. Hennes maniska anfall drabbar familjen utan förvarning. Sally hamnar på en sluten psykiatrisk klinik. Bara så där är Sally en främling för sin pappa eller ”far” som hon numera kallar honom. Hon skyller gärna på sin ”far” att det är hans fel att hon är inlagd. Över en natt har hela familjens liv förändras till ett kaos av oro och skuldkänslor. Man får följa Sallys resa på den psykiatriska avdelningen. Hon får prova flera olika mediciner, till läkarna äntligen hittar något som fungerar någorlunda.
En dag blir det dags att få komma hem. Sally försöker leva så normalt som möjligt. Hennes mamma kommer ofta och hälsar på henne, men gemenskapen med pappan blir aldrig var den varit förut. Sally börja börjar på high school 1999 högsta betyg och började läsa på ett litet coollege och hon bodde då hemma. Tyvärr får Sally tillbaka sina psykoser och hon har varit inlagd flera gånger.

Jag kan väl inte säga att detta var en bok som tilltalade mig. Den lät intressant när jag köpte den. Men den är skriven på ett typiskt amerikanskt ytligt sätt. Jag hade velat veta mer detaljerat om Sallys sjukdom och sjukdomsvistelse på ett djupare plan. Bokens innehåll var även hoppig och fokuserade på andra saker än det jag ville läsa om.
Betyg 1/5 Kristina Simar lektör/bokrecensent

Betyg 1

HerrHorbert 2011-01-18 18:30
Instämmer med Kristina men lägger till ett poäng. 1:orna ska man vara försiktig med, de ska gå till de allra jävligaste böckerna, usla böcker som t.ex "Karolus Karlssons liv och verk". Fanns det -1 skulle den fått det. Jag lämnade ifrån mig den halvägs.
Betyg 2KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Den dagen min dotter blev galen


  Köp boken som film på cdon: