bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
About a Boy
En god människa
Fallhöjd
Fever Pitch
High Fidelity
How to be good
Hvordan man er et godt..
Om en pojke
Slam
Liknande böcker:
Horatio sparkins
 C. Dickens
Duellen
 A. Tjechov
En okänd människas ber..
 A. Tjechov
Tre år
 A. Tjechov
Många människor dör so..
 L. Wolff
Damen med hunden och a..
 A. Tjechov
Berättelser från Odessa
 I. Babel
Gamla synder
 D. Dahlin
Noveller för Världens..
 M. Axelsson
Sida vid sida
 A. Lundkvist

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerSamtal med en ängel

 
Författare: Nick Hornby
Genre: Novellsamling
Ämnesord: humor, nutid,
Utgivningsår: 2001
ISBN: 1573228583
 

KÖP PÅ CDON.COM


Direktlänk till boken hos Bokus


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


I Samtal med en ängel möter vi bland andra:
Fjortonåringen som med hjälp av sin drygt två meter långa kompis äntligen lyckas imponera på sin filmgalna storasyster. Premiärministern som inför parlamentet förklarar hur det kom sig att han flydde från livvakterna och fick lift med en 15-årig kvinnlig biltjuv.Mannen som ända in i döden njuter av att synda.

Nick Hornby bad några av sina goda vänner och kollegor om en nyskriven berättelse: Zadie Smith, Colin Firth, Helen Fielding, Irvine Welsh och ytterligare sju av de mest spännande och populära författarna av idag.

Själv bidrar Nick Hornby med historien om museivakten som ska skydda den kontroversiella tavlan Tuttjesus och för sent inser att han bara är en bricka i ett större spel...Utdrag ur boken:
I hated the picture then. Two minutes ago I'd liked it, now I hated it. And I hated the bloke who'd done it, too. Wanker. I went to have a look at the name of the artist, and it turned out to be a woman. Martha Marsham. How can you be a woman and do that? I thought. I could have understood some bloke doing it, some bloke with too many dirty magazines and no girlfriend. But a bird? And I hoped that someone did manage to fuck up the picture somehow, and if they did, I said to myself, I wouldn't try to stop them. I might even give them a hand. Because that is offensive, isn't it, a Jesus made out of nipples? That's out of order.

NippleJesus av Nick Hornby
Nedskrivet av Salamis


Medelbetyg: 2,88 (8 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Samtal med en ängel :


sundin 2004-05-03 11:02
För att vara en novellsamling är den här boken mycket bra. Styrkan i boken är att det är flera olika författare till novellerna vilket gör att läsningen blir varierande. Min erfarenhet är att om samma författare skriver alla noveller tenderar boken bli en aning småtråkig och likformig. I "Samtal med en ängel" är novellerna av skiftande slag, både tänkvärda, spännande och dråpliga.
Betyg 3

Ninnas 2004-05-03 23:03
Jag håller med Sundin i hennes recension av boken. De olika novellerna har varierande kvalitet utifrån att de faktiskt är skrivna av olika författare. När jag hade läst ut boken kom jag fram till att den novell som jag gillade bäst, faktiskt var Nick Hornbys egen, den om museivakten.
Betyg 3

pontus 2004-08-04 15:15
Stora kvalitetsskillnader mellan novellerna. Hornbys egen är bäst, men det finns en handfull till som är riktigt bra, framför allt Dave Eggers.
Betyg 3

faith 2005-06-27 16:17
Hade egnetligen inte tänkt läsa denhär boken överhuvudtaget (och särskilt inte på svenska), fastän jag älskar Hornby, men när jag såg den i hyllan på Åhus bibliotek närna vårt sommartälle i Sverige, kunde jag inte låta bli att låna den. Först hade ja tänkte läsa bara Honbys och kanske Helen Fieldings berättelse, men till slut läste jag hela boken ändå, och det var nog helt hyffsad underhållning. Alla historier av de olika författarena var faktiskt ganska mycket i stil med vad Hornby själv skriver. Vilken berättelse som var bäst kan ja egentligen int säga, men Hornbyes egen "Tuttjesus" var ju helt bra. Dessutom överraskade filmstjärnan Colin Firth, som medverkade i boken, mej med sin sympatiska berättelse om pojken vars farmor dog. Det är kanske inte så rättvist att koppla ihop Firth med (idioten) Huge Grant. ...

Jag tror faktiskt att jag ska kolla upp vad vissa av de medverklande författarna har skrivit för annat.
Betyg 3

Salamis 2007-06-11 12:03
Speaking with the Angel är en novellsamling från 2000 på initiativ av Nick Hornby där flera kända författare gått ihop till förmån för organisationen Treehouse som bygger skolor för autistiska barn i Storbritannien.
Detta ger tolv varierande berättelser som höll mig intresserad genom hela boken. Eftersom jag tyckte de flesta novellerna hamnade på en trea så blir även detta slutbetyget.

Speaking with the Angel innehåller:

PMQ av Robert Harris. Storbritanniens premiärminister smiter från sina livvakter och tar sig runt i Londons förorter med en 15-årig biltjuv, som man redan från början får veta kommer leda till en stor utredning.

The Wonder Spot av Melissa Bank. Drygt 35-åriga Meg ger sig av till en fest med sin tio år yngre pojkvän, som hon egentligen inte vill gå på, och får komplex när hon ser hur unga alla andra kvinnor är. Inte blir det bättre när hennes ex med sin nya flickvän (som givetvis är fotomodell) kommer fram till henne.


Last Requests av Giles Smith. Maggie arbetar i fängelseköket som lagar de dödsdömdas sista måltid. Hon tycker att de förtjänar ett så bra slut som möjligt.

Peter Shelley av Patrick Marber. 14-årig pojke förlorar sin svendom med en flicka som han trodde hatade honom.


The Department of Nothing av Colin Firth. Ca 10-årige Henry har en mormor som berättar fantastiska sagor för honom. Tyvärr blir de alltid avbrutna av TTPUYL (Things that pants up your life), som att man måste komma till tid i skolan.

I’m the Only One av Zadie Smith. När systern kommer hem måste lillebrodern göra sig så tyst och obemärkt som möjligt. Tills han får idén att visa sin långa kompis för henne.

NippleJesus av Nick Hornby. Dave som vanligtvis arbetar som dörrvakt får i uppdrag att bevaka en målning som väcker stor anstöt.

After I Was Thrown in the River and Before I Drowned av Dave Eggers. Hunden Steven berättar om hur han räddades ur vattnet som valp, sprang ikapp med de andra hundarna i området och sedan dog.

LuckyBitch av Helen Fielding. Efterhängsen gammal mamma vägrar låta sin dotter vara ifred. Hon uppskattar inte de feministiska tankarna som dottern har och stämmer dessutom ett möte med hennes pojkvän i smyg.

The Slave av Roddy Doyle. Medelålders man som älskar litteratur (tex Isaac Bashevis Singers “Slave”) får panik när han hittar en död råtta i sitt kök.

Catholic Guilt (You Know You Love It) av Irvine Welsh. Joe är på väg ut för att möta en vän och tänker tillbaka på när han misshandlade en man utanför en gayklub. Någonting i Joes ungdom i Skotland ligger bakom hans homofobi, men det hindrar honom inte från att bli straffad.

Walking into the Wind av John O’Farrell. Guy vägrar att göra exakt samma sak som alla hans andra vänner i Surrey, utan bestämmer sig för att satsa på sin passion: pantomim. Till en början går det bra, men allteftersom vänder det.
Betyg 3

verran 2007-10-07 14:17
Boken bygger på 12 noveller av olika författare. Ingen av novellerna var speciellt bra men alla var lättlästa. Endast Nick Hornbys egen var egentligen läsvärd.
Betyg 2

tekoppen 2008-10-07 08:56
Ojämn kvalitet men vissa novellera var riktigt bra. Tuttjesus och gå i motvind vart nog mina favoriter.
Betyg 3

Skriv egen bokrecension till Samtal med en ängelKÖP PÅ CDON.COM


  Köp boken som film på cdon: